Kolonihagen Frogner: Her får du de beste økologiske rettene

thumb image

I hjertet av Frogner finner du Kolonihagen. Her serveres det ny-nordiske retter, med et touch av gourmet, basert på økologiske ingredienser fra lokale produsenter.

Godt gjemt i en kritthvit bakgård på Frogner finner du en liten grønn oase av et spisested, hvor stemningen er herlig, maten er god og råvarene er gjennomtenkt.

Kolonihagen Frogner Oslo
Foto: Kolonihagen Frogner

Norges første økologiske spisested

Mye har skjedd siden Kolonihagen åpnet dørene for første gang i 2009, som Norges første heløkologiske spisested. Etter en omfattende oppussing og relansering i 2017 ble konseptet spisset, og dreid mot et enda høyere ambisjonsnivå.

Foto: Kolonihagen Frogner

Etter flere måneder med stengte dører er den kritikerroste restauranten endelig klar til å ta i mot nye og gamle gjester.

Foto: Kolonihagen Frogner

Kritikerrost for sitt unike konsept

Både Aftenposten og VG har tidligere trillet terningkast 5 til spisestedet for deres lekne, men tydelige konsept.

Hvordan skiller Kolonihagen seg fra andre spisesteder?

– Kolonihagen skiller seg ut ved at vi er en nabolagsrestaurant for både store og små anledninger, forteller Espen Hagestrand, en av driverne bak Kolonihagen.

Foto: Kolonihagen Frogner

Om det er en spontan kveld med vin, ost og oliven i vinbaren eller et privat selskap med 4-retters meny i restaurantens chambre separée eller kanskje noe midt i mellom – vil Kolonihagen sørge for at du går fornøyd hjem.

Kvalitet, bærekraftig og dyrevelferd i fokus

Foto: Kolonihagen Frogner

Kolonihagen var tidlig ute med et grønt konsept. Helt siden dag én har fokuset vært på å videreføre den nordiske matkulturen ved å fokusere på dyrevelferd, økologiske ingredienser og bærekraftig dyrkning.

Med Jørgen Ravneberg i spissen serverer kjøkkenet småretter og satte menyer basert på kompromissløse kvalitetsråvarer. Det er heller ikke dårlig at all vinen som serveres enten er økologiske, organiske og biodynamiske.

Kolonihagen Frogner Oslo restaurant
Foto: Kolonihagen Frogner

“Vi er veldig stolte av ha nære relasjoner til ulike lokale leverandører, og at vi kan benytte oss av deres fantastiske sesongbaserte råvarer tuftet på bærekraft og dyrevelferd.”, forteller Hagestrand videre.

Du liker kanskje også...