Ny anmelderrost restaurant på Røa serverer japansk omakase i toppklasse

thumb image
Foto: Black Napkins

Ønsker du å unne deg et gourmet-måltid? Nå trenger du ikke reise inn til byen for anledningen. Black Napkins på Røa er Oslos nye it-sted for japanske delikatesser.

I 2020 tok gründerne bak Lofthus Samvirkelag spranget fra deres solide pizza-konsept til gourmet-restaurantens verden.

Etter stor suksess med Apostrophe på Grünerløkka åpnet pizzagründerne i sommer sitt andre omakase-konsept. Denne gangen midt på den nye og pulserende møteplassen, Røa Torg på vestkanten i Oslo.

Her får du servert det beste fra det japanske kjøkken med en vestlig touch.

Matanmelderen har talt: Black Napkins leverer plettfri omakase

Omakase er en japansk saying som betyr “jeg overlater det til deg”. Hos Black Napkins blir du tatt med på en overraskelsesreise hvor du trygt kan la kokken lede an.

Men! Du får velge mellom å sitte ved bord eller i baren, hvor du har utsikt til kokkene i aksjon. Det blir servert opptil 10 serveringer, med retter som veksler mellom tradisjonell sushi og mer vestlige smaker og teknikker.

På kort tid har kritikerne latt seg imponere av det nye spisestedet. Ifølge Restaurantguiden til Dagens Næringsliv leverer Black Napkins “plettfri omakase”. Så her skal du bare lene deg tilbake og nyte smaksreisen, mens kokken styrer skuta.

En grønn omakase-oase i et glasshus

Restauranten er plassert i et stort glasshus på torget, som også huser Åpent Bakeri og Lofthus Samvirkelag. Det luftige og lyse glasshuset er innredet med flere vekster og store, grønne planter som gir en drivhusfølelse.

En trappegang og en skyvedør skiller den japanske restauranten fra bakeriet og pizzarestauranten. I stil med resten av glasshuset er den lille omakase-oasen innreddet med grønn mosevegg, planter i taket og lyse tremøbler.

Etterlengtet restaurantkonsept

Mathias Jonassen, manager hos Black Napkins, forteller at Røa blir en stadig mer sentral bydel og etterspørselen etter nye restaurantkonsepter har vært stor.

“Alle sier at det trengs et sted som det her på Røa. Vi har blitt tatt godt i mot og har allerede fått mange fine stamgjester hos oss”, forteller en entusiastisk Jonassen.

Hvor: Tore Hals Mejdells vei 5, Oslo, Røa Torg

Pris: 950-1300 kr for omakase-meny. Avhengig av råvarer og antall serveringer.

Åpningstider: Onsdag-lørdag (17.00-21.00)


LES OGSÅ:

Ny fransk restaurant i Oslo serverer klassiske brasserie-retter i parisisk ånd

Bålkos på Grefsenkollen

Italiensk it-restaurant byr på grenseløs tasting meny til søndagen din

Du liker kanskje også...