Unik opplevelse på Fiskekrogen i Henningsvær

thumb image

Fra Fiskekrogen på magiske Lofoten kan du nyte utsikten over Henningsvær havn og oppleve stor kokkeglede fra det åpne kjøkkenet. Et besøk her passer seg like godt etter en tur på fjellet eller som en del av en høytidelig feiring.

Midt på Henningsvær havn, som er et av Norges eldste fiskevær i Vestfjorden, finner du Fiskekrogen. Restauranten omringes av hav mot sør, vest og nord. Mot nord er det en fantastisk utsikt Festvågtinden og Vågakallen, som er kommunens høyeste fjell.

En av Lofotens første fiskerestauranter

Fiskekrogen ble etablert i 1989 av Else Marie Larsen og Otto Asheim, og ble med det en av de første fiskerestaurantene i Lofoten og et av de eldste reiselivsnæringene i området. I den tid var det 44 sitteplasser og en brun pub. På tidlig 2000-tallet ble et nytt restaurantlokale bygd, som økte kapasiteten til 90 gjester.

Tre hovedsesonger

Fiskekrogen deler opp året i tre hovedsesonger, hvor de ulike sesongene byr på en stor variasjon av aktiviteter og værforhold. Her kan du oppleve det beste årstidene har å by på, nemlig råvarene, derfor vil menyene gi smaker og inntrykk fra fantastiske omgivelsene rundt.

Nå innledes sesongen med at fiskemottakene åpnes, havnen fylles med sjarker og gatene våkner til liv. Torsken trekkes mot kysten for å gytes og fisket etter skreien er det viktigste sesongfisket i Norge. Fra perioden februar til april får du servert skrei, lever, rogn eller prøve torsketunger, levert av lokale skårunger.

Hva kan gjestene forvente fra Fiskekrogen i 2021?

– Nytt fra året er at vi ønsker å sette større fokus på matsvinn. Dette ønsker vi å gjøre ved å bruke deler av råvarene som ikke er like godt kjent for folk flest eller like ofte brukt, dette være seg lammenyre eller oksetunge, sier Thea Tabita Bonde, Daglig leder hos Fiskekrogen Henningsvær.

Vi vil fortsette med å utforske smaker og teknikker, servere tradisjonsmat og noe helt utenom det vanlige. Gjester kan forvente et høyt servicenivå i alle ledd og en lun atmosfære på bryggekanten, sier Thea videre.

Hva vil du anbefale til nye gjester?

– Dersom dette er ditt første besøk vil vi selvfølgelig anbefale vår klassiske fiskesuppe, den har vært på menyen siden 1989 og er blitt vårt varemerke, sier Thea.

Book Fiskekrogen her ➤

Du liker kanskje også...