17. mai: Her kan dere feire dagen med smak og stil!

thumb image

Skal du sikre deg bord på en av Oslos restauranter på 17. mai så må du kjappe deg og booke bord! Vi har gjort oppgaven litt lettere ved å plukke ut noen brennhete kandidater.

Nasjonaldagen 17. mai er en av årets helt store festdager, og det krever selvfølgelig en skikkelig feiring! Flere restauranter inviterer til fest, så hvorfor ikke feire 17. mai med lekker mat og festlig stemning på et av disse hyggelige spisestedene?

Vi elsker 17. mai og alt som følger med! På denne dagen feirer vi at Norge fikk sin egen grunnlov, og over hele vårt landstrakte land stiller små og store opp i finstasen for å feire at vi bor i et fritt og selvstendig land.

Bookingen er allerede godt i gang, og tradisjonen tro, så er det lurt å være tidligere ute enn vanlig. Vi har plukket ut noen steder som er perfekt for å feire den store dagen med digg mat og drikke etter at toget er gått!

Frisk brunch på Bente

I hjertet av Oslo, på det pulserende Torshov, har Restaurant Bente åpnet dørene til en unik matopplevelse som kombinerer danske tradisjoner med norsk gjestfrihet. Med en innbydende atmosfære og priser som er snille mot lommeboken, er Bente raskt blitt en snakkis blant byens matentusiaster.

Den 17. mai serverer Bente en helt spesiell brunch! Menyen er hemmelig inntil videre, men den koster 250 kroner per pers. og da har derre bordet i 3 timer! Det er ikke dårlig på selveste 17. mai!

Hvor: Vogts gate 31A, 0474 Oslo

Tradisjonell feiring på Værtshuset Sundvolden

Kun en kort 40-minutters kjøretur fra Oslo finner du Værtshuset Sundvolden. Restauranten ligger rett ved den idylliske Tyrifjorden, og her har sultne gjester blitt vartet opp i hele 350 år.

Selve restauranten åpnet i 1648, og de dyktige kokkene tilbereder fremdeles maten etter gode, gamle basisteknikker – tilsatt en god porsjon kulinarisk kreativitet. De tradisjonsrike rettene lages fra bunnen av, og råvarene hentes hos lokale bønder og i den omkringliggende naturen.

På nasjonaldagen inviterer Værtshuset Sundvolden til en tradisjonsrik feiring, hvor du både kan nyte værtshusets fantastiske festbuffet og sprudlende high tea, med alt det lekre som hører til. Dette – kombinert med de nydelige lokalene og den alltid gjestfrie betjeningen – gjør at her ligger alt til rette for en uforglemmelig nasjonaldagsfeiring.

Den tradisjonsrike 17. mai-buffèten er fra 14-16 med fri bordsetting og bestill til den tiden du ønsker.

Priser:

Voksen: 695,-
Barn 6 – 12: 348,-
Barn 0 – 6: 1,-

På kvelden serveres det en 3 eller 5-retters meny. Dette er 5-rettersmenyen:

– Sundvoldens hjemmerøkte ørret med dill, syltet fennikel, rug og gravet eggeplomme.

– Piggvar med kyllingskinn, asparges & løyrom saus

– Beef Wellington

– Gratinert brillantbrie fra Thorbjørnrud ysteri, med trøffel & valnøtt.

– Dessert: Norske bær, sabayonne og marengs.

Pris: 1199,-
Hvor: Dronningveien 2, 3531 Krokkleiva

17. mai med venner og familie på KöD

Hvis du er sulten på å feire 17. mai med velsmakende biffer, digg tilbehør, nøye utvalgte høykvalitetsviner og skjønn stemning, så skal du ta turen til KöD. Du finner den populære danske restaurantkjeden på to lokasjoner i Oslo (Posthuset og Frogner), samt i Stavanger, og her er det – som navnet tilsier – kjøtt som er i fokus.

På nasjonaldagen kan du nyte en lekker festmeny sammen med venner og familie i KöDs store og lyse lokaler. Deres fristende 3-rettersmeny består av okse-carpaccio
med parmesanost, sprø smuldre, perleløk-skall syltet i rødvin & brunsaltet smørkrem. En hovedrett av 200 gram utskåret indrefilet med steak fries à la KöD, norske tomater med friskost, corn ribs & valgfri saus

Til dessert kan du kose deg med en fløyelsmyk mørk sjokoladekake med hvit sjokolademousse, frysetørkede bringebær & honningtuile Nam, sier vi bare!

Til barn opp til 12 år tilbyr vi vår deilige KöD Burger.

Hvor:
Tollbugata 15, 0152 Oslo / Frognerveien 9B, 0257 Oslo / Kongsgårdbakken 3, 4005 Stavanger

Italienskinspirert 17. mai på Basso Social

Basso Social ligger midt i Oslo Sentrum, og her vet de hvordan man lager mat som gir deg vann i munnen. Og dette gjelder også den 17. mai, hvor du kan feire nasjonaldagen med en overdådig italienskinspirert brunsj på dagen og en fristende festmeny om kvelden.

Etter å ha viftet med flagg og ropt «hurra» til barnetoget i flere timer, er du kanskje fysen på noe lekker mat. Og det er akkurat det du får hos Basso Social.

Denne kvelden feirer vi nasjonaldagen med en eksepsjonell 16-retters meny til 998,- per person!

Her får du blant veldig mye annet reker med sitron, sprø pasta, fersk ravioli, coppa di parma, tartar, kremet risotto, kamskjell som små- og forretter. Hovedretter som ribs med gremolata, orecchiette pasta og stracciatella med syltetede tomater.

Og som det hører med til en skikkelig 17. mai-feiring, får du hvit sjoklade med bringebær til dessert! Nam, nam!

Hvor: Storgata 10b, 0155 Oslo

Gourmet på Keyser Social

Den asiatiske fusionsrestauranten Keyser Social er plassert midt i hjertet av fasjonable Frogner. Plasseringen gjør Keyser Social til det perfekte spisestedet, uansett om du er på farten eller om du planlegger en helkveld ute i Oslo. På Keyser Social jobber de utenfor normene og forventningene, og ønsker å utforske det asiatiske kjøkkenet og alle dets fasetter på nye og kreative måter.

Her får du smake på de lekreste fusionretter, hvor smakene og fargene fra det asiatiske kjøkkenet møter de beste nordiske råvarer.

Denne kvelden feirer Keyser Social nasjonaldagen med en eksepsjonell 16-retters meny til 995,- per person!

Pre-snacks
Sprø And – Søt soyasaus – Dansk ost – Hvete, Melk, Soya, Sulfitt, Lupin
Stekte riskaker – Trøffel – Tang – Egg, Sennep, Melk, Fisk, Soya
Taco – Tamarind – Tempura – Hvete, Soya, Bløtdyr

Snacks
Black Tiger – Senbei – Wasabi – Gluten, Skalldyr, Egg, Soya
Breiflabb – Yuzu – Miso – Fisk, Soya, Mandel, Bløtdyr
Daikon – Nam jim – Agurk – Soya

Forrett
Spicy tunfisk – Shiso – Sesam – Hvete, Fisk, Soya, sennep, Sesamfrø
Biff Tataki – Trøffel – Rips – Fisk, Soya, Sesamfrø
Rød Curry Suppe – Dumpling – Kaffir lime – Hvete, Egg, Soya

Mellomrett
Beef ribs – Keysers BBQ saus – Sitrongressolje – Hvete, Soya, Sennep, Sesamfrø, Sulfitt, Bløtdyr
Gyoza – Grønn Curry – Sitrongress – Hvete, Soya
Kimchi – Squash – Yuzu – Hvete, Fisk, Soya, Sesamfrø, Sulfitt

Hovedrett
Koreansk stekt kylling – Gochujang – Vårløk – Hvete, Soya
Enoki – Fermentert pepper – Brent lime – Hvete, Soya
Thai risotto – Kokos – Dansk Ost – Soya, Melk, Cashewnøtt

Dessert
Creme brulee – Kokosblomstsukker – Pasjonsfrukt sorbet – Egg, Soya, Melk

Vinmeny
5 glass, 728,- per person

Hvor: Frognerveien 9c, 0257 Oslo

Så gjenstår det bare for oss å si HIPP HIPP HURRA og ønske dere alle en helt fantastisk 17. mai!

You may also like...