Brunsjsteder i København: Her skal du starte dagen i Kongens by

thumb image
Foto: Camille Maja

Det er alltid deilig å være norsk i København. Spesielt med alle de gode brunsjstedene byen har å by på. Her er et knippe av våre anbefalinger!

Er det en ting vi nordmenn kan lære av danskene, så er det brunsj. Der er rett og slett danskene uslåelige. I København finner man et hav av gode spisesteder som spesialiserer seg på brunsj, så du skal hvertfall ikke være bekymret om du har sovet over hotellfrokosten.

The Union Kitchen: Den for dagen derpå

På en sidegate til en av Københavns mest ikoniske lokasjoner, Nyhavn, finner du det amerikanske stedet The Union Kitchen. Stedet er kjent for sin såkalte “tommermændsbrunch”, eller som vi på norsk ville sagt “Bakfylla-brunsj”. På The Union Kitchen kan vi love deg at du får en god omgang “comfort food” å starte dagen med.

Anbefaling: Brunch Plate med eggerøre, pølse, bacon, røkt laks, avocado, yoghurt, mini vaffel & croissant m.m.

Pris: 185 kr.

Hvor: Store Strandstræde 21, 1255 København K

Mad & Kaffe: Den skreddersydde brunsjtallerken

Brunsjkonseptet på Mad & Kaffe er enkel. Du sammensetter selv din brunsjtallerken fra et stort utvalg av småretter. Her kan du forvente retter av høy kvalitet. Størstedelen av råvarene er økologiske, og det serveres hjemmelaget og ferskpresset juice i baren.

Anbefaling: Velg enten 3, 5 eller 7 retter

Pris: 94 -165 DKK.

Hvor: Sønder Boulevard 68, København V

Avobaren: Alt med avokado

På Avobaren i bydelen Frederiksberg er det avokado i alt du finner på menyen. Så er du en skikkelig avokado-elsker er dette stedet for deg. Men det er ikke bare maten som er å skryte av her, stedet vil også gi deg jungelassosiasjoner med en regnskogspreget stil med rustikke elementer.

Anbefaling: Eggs Benedict med ristet surdeigsbrød, kalkunbacon, avocado, posjert egg og hollandaise.

Pris: 109 DKK.

Hvor: Falkoner Allé 38, Frederiksberg

Du liker kanskje også...