Bypåske i Oslo? Her kan du nyte ferien med lekker mat

thumb image

For mange er påskeferie synonymt med hytteliv, men bypåske i Oslo byr også på mange koselige ferieopplevelser – ikke minst på matfronten. Så hvis du er en av dem som blir i byen i ferien, kan disse restaurantene lokke med digg mat og god påskestemning.

Flere og flere bytter ut hytta på fjellet med påske i byen. Og det er mange gode grunner til å velge bypåske. Det hersker en helt egen ro i Oslo i påskeferien, som gjør at man virkelig kan senke skuldrene og nyte alt det hovedstaden har å by på. Her guider vi deg til restauranter som holder åpent i påskeferien, og som både har god mat og hyggelig stemning på menyen.

Sumo Bjørvika

bypåske
Foto: Sumo

Sumo er en folkekjær fusion-kjede som serverer smakfull sushi og lekre retter med inspirasjon fra Asia, tilsatt en dose av det beste fra det europeiske og amerikanske kjøkken.

Her kan du velge og vrake mellom de lekreste retter. Hva med en stor sushi-tallerken – eller kanskje en frisk poké bowl? Du finner også krydrede vårruller og stekte dumplings på deres rikholdige meny – bare for å nevne noen av de mange fristelsene du kan få servert på Sumo.

I tillegg til deilig mat, kan restauranten også lokke med et stort utvalg av gode viner og cocktails, pluss en virkelig hyggelig atmosfære. Alt man trenger for en trivelig bypåske, med andre ord.

Du finner det populære spisestedet flere steder i Oslo (Karl JohanSolli Plass og Storo), men hvis du vil ha fjordutsikt til påskemiddagen din, er Bjørvika stedet å være.

Hvor: Operagata 73c

Lofthus Samvirkerlag Tranen

bypåske
Foto: Tranen

Tranen ligger midt i smørøyet på Alexander Kiellands Plass, og er en del av Åpent Bakeri og den populære pizzakjeden, Lofthus Samvirkerlag. Kjeden har oppnådd intet mindre en stjernestatus på Oslos pizzahimmel, så hvis du har pizzacravings i påskeferien er dette stedet å få dem tilfredsstillt.

Hos Tranen har de fokus på gode og kortreiste råvarer, og de henter helst ingredienser fra lokale produsenter. De har et stort og velsmakende utvalg av både hvite og røde pizzaer, og du kan blandt annet velge mellom pizza med reinsdyrcarpaccio fra Røros eller marinert kylling fra Stange Gård. Du finner også flere fristende vegetarpizzaer på menyen.

Tranen holder til i flotte og ærverdige lokaler i Waldemar Thranes gate. I tillegg til utmerket pizza, kan de også lokke med gode lunsjretter, masse godt bakverk, utmerket kaffe – og ikke minst en alltid smilende betjening som garantert får deg i godt påskehumør.

Hvis været tillater det kan du dessuten slå deg ned på deres lille, men koselige uteservering.

Hvor: Waldemar Thranes gate 70

Brutus

bypåske
Foto: Brutus

Brutus er navnet på denne lille restauranten og vinbaren som holder til i et sjarmerende hjørnelokale på Eiriks gate. Her får du servert høykvalitetsvarer både på tallerkenen og i glasset, og de kule lokalene skaper en helt unik og uformell nabolagsstemning.

Det er den islandske kokken Arnar Jakob Gudmundson sine teknikker som legger grunnlaget for menyen, og her blir det servert kompromissløse retter med grønnsaker som hovedtyngde. Og deres utmerkede naturviner er selvfølgelig et must til maten!

Råvarene er ofte lokalt forankret og sporbare, med en hovedtyngde på grønnsaker som er konservert ved blant annet fermentering og gamle skikker. På menyen finner du både klassisk nordisk mat, samt nyskapende retter med en kreativ vri. Rettene hos Brutus byr på komplekse smakskombinasjoner, og blir alltid tilberedt med øye for detaljen.

Så hvis du er sulten på en unik smaksopplevelse og hyggelig bypåske-stemning, skal du ta turen til sjarmerende Grønland og slå deg ned på Brutus.

Hvor: Eiriks gate 2B

Grefsenkollen

bypåske
Foto: Grefsenkollen

Du trenger altså ikke dra på fjellet for å oppleve flott natur. Faktisk kan du bare ta turen opp til Grefsenkollen. Her – tronende over Oslo – ligger Restaurant Grefsenkollen.

Grefsenkollen slo for første gang dørene opp i 1927, og har fra begynnelsen vært et yndet utfluktsted for Oslos befolkning. Det tradisjonsrike spisestedet i laftatømmer er utvilsomt byens best beliggende restaurant, og er det perfekte stedet å komme i påskestemning.

Her får du både god mat og drikke, historie, flott natur og en panoramautsikt over byen og fjorden. På menyen finner du tradisjonelle norske retter, laget med en moderne tvist og krydret med inspirasjon fra det europeiske kjøkken.

Grefsenkollen har også et fristende utvalg av småretter, og du kan også bare ta turen opp for å kose deg med boller og kakao, eller en kald øl og hjemmelaget pizza på terrassen – mens du nyter den eventyrlige utsikten over hovedstaden og den vakre Oslofjorden.

Hvor: Grefsenkollveien 100

Fjøla

bypåske
Foto: Fjøla

På Østbanehallen i Oslo er det alltid liv og røre, men i Fjølas flotte og og lyse lokaler hersker det en avslappet stemning. 

Fjøla er et sted hvor det klassiske møter det moderne, både når det kommer til interiør og mat. Selvom det er tradisjonell norsk mat som er i fokus, blir den ofte servert med en moderne tvist – og resultatet er verdt å smake.

Stedet er farget av den lokale gatekulturen i Oslo Sentrum, og Fjøla har omfavnet denne urbane og livlige stemningen. Så det blir jo nesten ikke mer bypåske enn dette!

Her serveres «real» mat og drikke – gjerne krydret med internasjonale smaker, og alltid laget på de beste ingrediensene fra norske gårder. Menyen hos Fjøla endrer seg i takt med årstidenes gang, og tar alltid utgangspunkt i hvilke norske råvarer som er i sesong. De har et stort utvalg av både lunsj- og middagsretter, pluss flere fristende desserter.

Hvor: Jernbanetorget 1

New Delhi

bypåske
Foto: New Delhi

Hvis du er sulten på å krydre påskemenyen litt, kan du ta turen ut til Tjuvholmen. Her – på den idylliske halvøya i Oslofjorden – finner du nemlig den populære restauranten New Delhi, som serverer indisk mat i toppklasse.

Restauranten serverer autentisk indisk mat fra de mest eksotiske hjørnene av India, gjerne med inspirasjon fra det punjabiske kjøkkenet. Den fristende og rikholdige menyen byr på både tradisjonelle indiske retter og mer kreative småretter og streetfood.

New Delhis signaturrett er Green Garlic Chicken, som virkelig er verdt å smake. De har dessuten et stort utvalg av velsmakende vegetarretter, for eksempel deres fantastiske grønnsaksversjon av klassikeren tikka masala. De kan også friste med det som nok er Oslos beste naanbrød.

Hvis påskesola kikker fram, kan du nyte maten på New Delhis store uteservering med utsikt over fjorden. Bypåske blir ikke bedre enn dettte!

Hvor: Tjuvholmen Alle 2

Vær oppmerksom på at restaurantene kan ha endrede åpnings- og serveringstider!

You may also like...