Bypåske i Oslo? Nyt ferien med herlig mat!

thumb image
Foto: Getty.

For mange er påskeferie synonymt med hytteliv, men bypåske i Oslo byr også på mange koselige opplevelser på matfronten. Hvis du er en av dem som blir i byen i ferien, kan disse restaurantene lokke med digg mat og god påskestemning.

Flere og flere bytter ut hytta på fjellet med påske i byen. Og det er mange gode grunner til å velge bypåske. Det hersker en helt egen ro i Oslo i påskeferien, som gjør at man virkelig kan senke skuldrene og nyte alt det hovedstaden har å by på. Her guider vi deg til restauranter som holder åpent i påskeferien, og som både har god mat og hyggelig stemning på menyen.

Grefsenkollen

Bypåske i Oslo? Nyt ferien med herlig mat!
Foto: Grefsenkollen

Du trenger altså ikke dra på fjellet for å oppleve flott natur. Faktisk kan du bare ta turen opp til Grefsenkollen. Her – tronende over Oslo – ligger Restaurant Grefsenkollen.

Grefsenkollen slo for første gang dørene opp i 1927, og har fra begynnelsen vært et yndet utfluktsted for Oslos befolkning. Det tradisjonsrike spisestedet i laftatømmer er utvilsomt byens best beliggende restaurant, og er det perfekte stedet å komme i påskestemning.

Her får du både god mat og drikke, historie, flott natur og en panoramautsikt over byen og fjorden. På menyen finner du tradisjonelle norske retter, laget med en moderne tvist og krydret med inspirasjon fra det europeiske kjøkken.

Grefsenkollen har også et fristende utvalg av småretter, og du kan også bare ta turen opp for å kose deg med boller og kakao, eller en kald øl og hjemmelaget pizza på terrassen – mens du nyter den eventyrlige utsikten over hovedstaden og den vakre Oslofjorden.

Hvor: Grefsenkollveien 100

Ansjosen

Bypåske i Oslo? Nyt ferien med herlig mat!
Foto: Ansjosen

I påskeferien er det ingenting som slår et godt måltid og hyggelig selskap, og Ansjosen i Oslo er det perfekte stedet for begge deler. Denne lille restauranten på Adamstuen byr på en avslappet og vennlig atmosfære, perfekt for en samling med venner eller familie.

Med plass til bare 24 gjester, får du en koselig og nesten hjemlig følelse her. Menyen er fylt med deilige retter inspirert av Italia, som pasta og bruschetta, og de har et fint utvalg av viner som passer perfekt til maten. Det er et sted der maten er enkel, men alltid velsmakende og laget med omsorg.

Påskeferien er en flott måte å skape nye minner på mens du nyter noen virkelig gode måltider. Enten du ser etter et sted for en rolig middag eller et sted å feire litt ekstra i løpet av påskehelgen, så passer Ansjosen perfekt.

Hvor: Ullevålsveien 81a, 0454 Oslo

Fjøla

Bypåske i Oslo? Nyt ferien med herlig mat!
Foto: Fjøla

På Østbanehallen i Oslo er det alltid liv og røre, men i Fjølas flotte og og lyse lokaler hersker det en avslappet stemning. 

Fjøla er et sted hvor det klassiske møter det moderne, både når det kommer til interiør og mat. Selvom det er tradisjonell norsk mat som er i fokus, blir den ofte servert med en moderne tvist – og resultatet er verdt å smake.

Stedet er farget av den lokale gatekulturen i Oslo Sentrum, og Fjøla har omfavnet denne urbane og livlige stemningen. Så det blir jo nesten ikke mer bypåske enn dette!

Her serveres «real» mat og drikke – gjerne krydret med internasjonale smaker, og alltid laget på de beste ingrediensene fra norske gårder. Menyen hos Fjøla endrer seg i takt med årstidenes gang, og tar alltid utgangspunkt i hvilke norske råvarer som er i sesong. De har et stort utvalg av både lunsj- og middagsretter, pluss flere fristende desserter.

Hvor: Jernbanetorget 1

Lofthus Samvirkerlag Tranen

Bypåske i Oslo? Nyt ferien med herlig mat!
Foto: Tranen

Tranen ligger midt i smørøyet på Alexander Kiellands Plass, og er en del av Åpent Bakeri og den populære pizzakjeden, Lofthus Samvirkerlag. Kjeden har oppnådd intet mindre en stjernestatus på Oslos pizzahimmel, så hvis du har pizzacravings i påskeferien er dette stedet å få dem tilfredsstillt.

Hos Tranen har de fokus på gode og kortreiste råvarer, og de henter helst ingredienser fra lokale produsenter. De har et stort og velsmakende utvalg av både hvite og røde pizzaer, og du kan blandt annet velge mellom pizza med reinsdyrcarpaccio fra Røros eller marinert kylling fra Stange Gård. Du finner også flere fristende vegetarpizzaer på menyen.

Tranen holder til i flotte og ærverdige lokaler i Waldemar Thranes gate. I tillegg til utmerket pizza, kan de også lokke med gode lunsjretter, masse godt bakverk, utmerket kaffe – og ikke minst en alltid smilende betjening som garantert får deg i godt påskehumør.

Hvis været tillater det kan du dessuten slå deg ned på deres lille, men koselige uteservering.

Hvor: Waldemar Thranes gate 70

El Brutus

bypåske
Foto: Brutus

El Brutus er navnet på denne lille restauranten og vinbaren som holder til i et sjarmerende hjørnelokale på Eiriks gate. Her får du servert høykvalitetsvarer både på tallerkenen og i glasset, og de kule lokalene skaper en helt unik og uformell nabolagsstemning.

Det er den islandske kokken Arnar Jakob Gudmundson sine teknikker som legger grunnlaget for menyen, og her blir det servert kompromissløse retter med grønnsaker som hovedtyngde. Og deres utmerkede naturviner er selvfølgelig et must til maten!

Råvarene er ofte lokalt forankret og sporbare, med en hovedtyngde på grønnsaker som er konservert ved blant annet fermentering og gamle skikker. På menyen finner du både klassisk nordisk mat, samt nyskapende retter med en kreativ vri. Rettene hos El Brutus byr på komplekse smakskombinasjoner, og blir alltid tilberedt med øye for detaljen.

Så hvis du er sulten på en unik smaksopplevelse og hyggelig bypåske-stemning, skal du ta turen til sjarmerende Grønland og slå deg ned på El Brutus.

Hvor: Eiriks gate 2B

Hot Shop

Foto: Hot Shop

Denne unike restauranten tilbyr en sjarmerende blanding av krydret mat som henter inspirasjon fra alle verdnshjørner. Fra aromatiske curryretter til grillspesialiteter, er hver rett en hyllest til de rike globale smakene.

Atmosfæren i Hot Shop er like innbydende som menyen. Med et varmt og vennlig interiør som inviterer til lange samtaler over måltider, er det det perfekte stedet for både familier og venner å samles i påsken. Dekorasjonen reflekterer en kosmopolitisk vibe, med elementer som bringer frem følelsen av et globalt kjøkken, samtidig som det opprettholder en følelse av intimitet og varme.

Enten du er ute etter en tradisjonell påskemiddag med en vri eller ønsker å utforske nye smaker, tilbyr Hot Shop en minneverdig opplevelse.xI en tid der samling og feiring er av største betydning, står Hot Shop ut som en ideell destinasjon for de som søker en smakfull påskefeiring i Oslo.

Hot Shop holder åpent skjærtorsdag, langfredag og påskeaften.

Hvor: Københavngata 18, 0566 Oslo

Bar Amour, Oslo

«Don’t let love interfere with your appetite. It never does with mine.» Med dette velvalgte sitatet fra den engelske forfatteren Anthony Trollope, introduserer Bar Amour sitt restaurantkonsept. Her er det kjærligheten til maten som er i sentrum.

Du finner Bar Amour sentralt i Oslo, i etasjen over den populære pizzarestauranten, Tranen, som er en del av Lofthus Samvirkerlag. Men i andre etasje er det ikke pizza, men portugisisk som står på menyen. Restauranten kan nemlig lokke med en spennende tasting-meny, inspirert av det portugisiske kjøkken – og tilsatt en dæsj afrikanske og asiatiske smaker.

Rettene lages på det beste av norske råvarer, og resultatet er virkelig verdt turen nå som du har påskefri!

Adresse: Waldemar Thranes gate 70, 0173 Oslo

Vær oppmerksom på at restaurantene kan ha endrede åpnings- og serveringstider!

You may also like...