Den ultimate guide til en perfekt helg i Oslo: Opplev det beste av byen

thumb image

Har du en helg til overs? I hovedstaden kryr det av opplevelser og fristelser på hvert gatehjørnet. Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan tilbringe en lørdag eller søndag i byen.

Noen helger frister det aller mest å ligge langstrakt på sofaen med en god serie på TV-en, men nå er solen ute og byen har endelig våknet til liv igjen. Hva med å oppleve noen nye sider av Oslo? La guiden inspirere deg.

Opplev Oslo gjennom mat og byvandring

Midt mellom Frogner og Grünerløkka ligger St.Hanshaugen, bydelen som har alt. Her finner man en av Oslos største parker, og på toppen har man nydelig utsikt over sentrum.

Ingenting er som å starte en sen morgen med en spasertur rundt dammen i parken, og deretter tusle ned til nabolagsrestauranten (og Michelin anbefalte) Smalhans i Ullevålsveien for en deilig lunsj.

Her er Smalhansburgeren, vegetarburgeren eller Avocado toasten tre stor klassikere. Rett og slett et uformelt og hyggelig sted, som passer perfekt for søndagslunsjen.

Hvor: Ullevålsveien 43

Videre gjennom byen langs Akerselva

Fra St.Hanshaugen kan man gå en liten ekstra sving opp og ned langs idylliske Akerselva ned til sentrum. Langs elven passerer man både industrihistorie, fossekraft, fiskeplasser og et yrende dyre- og planteliv.

På Sagene går man blant annet forbi Hønse-Lovisas hus som i dag er et kulturelt møtested, som presenterer nåtidens kunst og kunsthåndverk i møte med fortidens tradisjon og historie (se første bilde).

Her kan man også få kjøpt en av Oslos beste vafler hos Anne på Landet, som holder til i det 200 år gamle huset, som har fått navn etter en av Oskar Braatens karakterer fra boken “Ungen”.

Foto til venstre: Didrick Stenersen

Italiensk aften hos Basso Social

Etter en gåtur langs elva er det tid for et smakfull middagsmåltid. Da passer det inderlig godt at italienskinspirerte Basso Social åpnet en ny restaurant i Storgata 10 for knapt en uke siden.

Dette har gjengen bak sett frem til i flere måneder. Basso åpnet for første gang opp dørene høsten 2017 i Århus, og har senere blitt ekspandert til København – og nå endelig til Oslo!

“Vi er veldig takknemlige for den fine mottakelsen vi har fått. Det er fint å se at Oslo endelig blomstrer opp igjen og det er en stor glede å ha gjester på restauranten vår.”, sier Alice Breivik, daglig leder hos Basso Social.

Foto: Basso Social

“Som gjest på Basso tar vi deg med på en lengre smaksreise med en social dining opplevelse bestående av hhv. 10 og 13 serveringer.“, sier Breivik videre.

Menyen er sterkt inspirert av det italienske kjøkken, med en nordisk twist; vi bruker Nordens lekre råvarer, når vi lar oss inspirere av den italienske matkultur.

Du finner også mange gode fristelser på Basso’s À la carte-meny, som Ricotta bestående av sprø potet krokett, fylt med fersk ricotta ost & stekt spinat, toppet med fersk sort trøffel. Sugen på pasta? Så skal du smake på Basso´s hjemmelagde ferske pasta.

Hvor: Storgata 10b

Avslutt med et glass vin på Brutus

Knappe 20 minutter i gåavstand fra Basso finner du Brutus i et hjørnelokale i Eiriks gate 2 på hippe Tøyen. Her kan man sette seg ned på den lille uteserveringen og nyte et glass naturvin eller cider fra Brutus sitt eget importselskap “Mousy Wine”.

Foto til høyre: Charlotte Wiig (@charlottewiig)

Sene sommerkvelder i solen + naturvin fra Brutus = Sant.

Hvor: Eiriks gate 2B

Du liker kanskje også...