En kjøretur verdt: Populært spisested en time unna Oslo innfrir alle dine juleønsker

thumb image
Foto: Restaurant Slippen

Vi nærmer oss jul med stormskritt. Ribben skal tilberedes, potetene skal koke og riskrem piskes. Hva med å ta det helt med ro en dag og få julematen servert rett på fatet i hyggelige omgivelser, kun en liten kjøretur fra Oslo?

En times kjøretur fra Oslo.

Det er alt vi ber om.

Til gjengjeld blir du belønnet med et av landets beste spisesteder, som nå i førjulstiden serverer tradisjonsrike juleklassikere som ribbe og torsk, i tillegg til mange andre spennende retter. Turen går til Restaurant Slippen i Fredrikstad.

Hyggelige lokaler sentralt i Fredrikstad ved vannkanten

Foto: Restaurant Slippen

Restaurant Slippen er ett av Fredrikstads hyggeligste spiseteder som ligger langs elva med utsikt til bryggepromenaden i Plankebyen. Her strømmer gjester til fra fjernt og nært, for å få en smak av ett av landets mest populære restauranter. Slippen har tidligere fått den gjeve utmerkelsen “Norges beste fiske- og skalldyrrestaurant” av Bookatable by Michelin.

Tross topp kvalitet, er det lave skuldre på restauranten. Her blir man alltid møtt med et bredt smil av førsteklasses servitører som brenner for god mat og service.

Lutefisk, ribbe og hjort: På Slippen går alle dine julemat-ønsker i oppfyllelse

Slippen feirer førjulstiden med å tilby tradisjonsrike juleretter, hvor du på A la Carte-menyen kan velge inntil 3 retter. Til forrett kan du blant annet få Slippens signatur fiskesuppe, som består av dagens fangst og friske grønnsaker.

Blant hovedrettene finner du selvsagt den klassiske juleribben med sjysaus, pære, surkål, sviskepuré og glaserte poteter.

Foto: Restaurant Slippen

Eller frister det mer med en deilig dåhjortbiff kanskje? Her serveres den med kremet saus med karamellisert fløte og brunost, rødbeter, rosenkål, solbær og selvsagt også noen gode glaserte poteter.

Restauranten er som nevnt kjent for sitt rikholdige utvalg av fisk og sjømat, derfor er selvfølgelig ikke lutefisken utelatt fra menyen. Lutefisken er i tradisjonstro levert fra Slippens faste leverandør, Brødrene Andreassen på Lofoten. Her skal du bare bestille senest ett døgn i forveien så er du sikret årets lutefisk, i kjent Slippen-kvalitet.

Til dessert serveres det blant annet en creme-brulee-ostekake og Pære “Tosca”, som er en smakfull pæresorbet.

Julebordssesongen hos Slippen varer til og med til 22.desember.

OBS: A La carte-menyen kan kun bestilles for grupper inntil 8 personer.

Er dere en gruppe på over 8 personer? Send mail til post@restaurantslippen.no

LES OGSÅ:

Kom i julestemning hos Værtshuset Bærums Verk

Ny anmelderrost restaurant på Røa serverer japansk omakase i toppklasse

Bålkos på Grefsenkollen

Du liker kanskje også...