Guide: Disse restaurantene er perfekte for deg som er lei julematen

thumb image

Disse stedene har åpent i romjula og serverer deg alt annet enn julemat. 

Både julaften, første og andre juledag er over- og dermed også høysesongen for familieselskap. Ribbe, pinnekjøtt og riskrem har gått ned på høykant i de fleste norske hjem den siste uka. Men det kan bli for mye av det gode, og for mange tar det nesten et år før julematen frister igjen.

Nedenfor finner du et par steder i Oslo som har åpent nå i romjula- og samtidig serverer deg alt annet enn nettopp julemat. Enjoy!


Bun’s Burger Bar

Foto: Bun's Burger Bar

Foto: Bun’s Burger Bar

Bun’s Burger Bar Sørengkaia 71 åpnet i 2014 og er kjent for noen av Oslos beste burgere. Burgerne lages for hånd av norsk høyrygg av høy kvalitet. Her er man opptatt av å gi deg den ultimate burgeropplevelsen, og av at du skal føle deg hjemme.

Menyforslag: Widowmaker (this one is spicy): 180g burger, cheddar, chilisalsa fra Texas og dijon-pepperrotmayo

Hvor: Sørengkaia 71 , 0191 Oslo

Book Bun's Burger Bar her ➤


Sumo Storo

Foto: Sumo Restaurants

SumoStoro er en autentisk og leken asian fusion-restaurant med rimelige priser. Du får både varme retter og sushi, men også lette salater. Kokkene balanserer mellom å inndra tradisjoner og å være kreative i matlagingen. Det er autentisk og lekent på samme tid, og det er et høyt detaljnivå på rettene som serveres.

Menyforslag: Ebifural Ringo Maki: tempura ebi nobashi (tiger scampi), kremost og eple på innsiden. Jordbær, Sumo spesial majones, knuste peanøtter og teriyakisaus på toppen.

Hvor: Vitamin Veien 31, 0485 Oslo

Book Sumo Solli Plass her ➤


Døgnvill

 

Foto: Døgnvill Burger

På utkikk etter en frisk og funky hamburger-opplevelse? Døgnvill Burger på Tjuvholmen har alt du trenger. Restauranten lager velsmakende burgere til hyggelige priser. Det er en ydmyk innstilling som kler stedet godt.

Menyforslag: Blåmandag: burger med blåmuggost, baconbiter, grillet og røkt rødløk og salat. Med Døgnvills burgersaus

Hvor: Lille Stranden 10, 0252 Oslo

Book Døgnvill Tjuvholmen her ➤

Book Døgnvill Vulkan her ➤

Book Døgnvill Bjørvika her ➤


Bacchus Spiseri og Vinhus

Bacchus Spiseri & Vinhus i Dronningens gate 27 i Oslo er en røff restaurant i fransk brasseri stil. Her får du klassisk, god mat til ålreite priser.

Menyforslag: Øko lam fra Kandal i Sogn & Fjordane med den berømte Kahluakaken til dessert.

Hvor: Dronningensgate 27, 0154 Oslo

Book Døgnvill Tjuvholmen her ➤


Taco Republica

Foto: Taco Republica/Veslemoy Vråskar

I populære Torggata og i et svært fargerikt lokale ligger Taco Republica. Spisestedet har siden oppstart i 2016 spesialisert seg på mexicansk mat og har siden dag én lykkes. Her er det ofte kø, og det lønner seg å være tidlig ute hvis man ønsker bord i den ofte folksomme restauranten.

Menyforslag: Pastor Taco med grillet svinenakke marinert i achiote, løk, hvitløk og chili ancho og guajillo, toppet med grilla ananas.

Hvor: Torggata 30 , 0183 Oslo

Book Taco Republica her ➤


LES OGSÅ:

Du liker kanskje også...