Guide: Her får du best italiensk mat i Oslo

thumb image

Italiensk mat har for lengst fått en fast plass i våre norske mathjerter. Her er noen av de mest populære italienske restaurantene i Oslo.

Det er lite som er bedre enn en ordentlig pizza margherita laget med en god, hjemmelaget tomatsaus og fersk mozarella. Jo, kanskje et fat med italienske skinker og oster. Eller en pasta carbonara med masse parmesan!

Det er ikke lett å velge. Det er det heller ikke hvis du skal ut og spise italiensk mat i Oslo. Vi hjelper deg litt på veien, og har listet opp noen av de mest populære stedene i Oslo.

Hjemmekoselig på Arno Ristorante

Arno Ristorante er en hjemmekoselig italiensk restaurant på Fredensborg i Oslo. Arno er navnet på en toskansk elv, og kjøkkenet er inspirert av tradisjoner fra Toscana. 

Foto: Arno Ristorante (@sultnegutter)

Kjente og kjære retter som pizza, pasta og risotto tilberedes på klassisk vis, og på menyen finner du en rekke viner fra regionen. Hvis du fortsatt har plass til mer, burde du prøve tiramisuen.

Hvor: Fredensborgveien 30B, Oslo

Pizza i verdenstoppen på Eataly Ristorante

På denne pizzarestauranten, som ligger fint til på Aker Brygge i Oslo, kan du godt ha høye
forventinger til maten. Kokkene på Eataly Ristorante er nemlig spesialister på pizza.

Foto: Eataly Ristorante

Det italienske spisestedet kan vise til blant annet en tredjeplass i verdensmesterskapet i pizza i 2016. På kjøkkenet dufter det av italienske krydre og friske råvarer. Forutenderes berømte pizzaer, finnes du selvfølgelig også gode pastaretter og andre italienske spesialiteter.

Hvor: Bryggetorget 18, Oslo

En italiensk reise på VentiVenti

Helt på tuppen av Tjuvholmen finner du det kritikerroste spisestedet VentiVenti. Her blir man tatt med på en kystnær italiensk reise.

De beste ingrediensene fra Norge blir blandet sammen med den rike gastronomiske arven fra den sicilske kjøkkensjefen.

Hvor: Standpromenaden 2, Oslo

Italiensk med nordisk tvist hos Basso Social

Foto: Basso Social

Hos Basso blir Nordens lekreste råvarer kombinert med den italienske matkultur. Bli med på en lengre smaksreise bestående av hhv. 10 og 13 serveringer, eller mett deg fra Á la carte-menyen.

Foto: Basso Social

Hver søndag inviterer Basso til Sunday Tasting. Her får kokkene eksperimentere og lage fantastiske nye retter. Her kan du se frem til nye overraskelser og smaker, i form av 13 serveringer. Du bare lener deg tilbake, mens kokkene tar styring for å skape en helt spesiell og skreddersydd smaksopplevelse.

Les mer om Sunday Tasting her.

Du liker kanskje også...