thumb image

Guide: Her får du best italiensk mat i Oslo

Italiensk mat har for lengst tatt en fast plass i våre norske mathjerter. Her er noen av de mest populære italienske restaurantene i Oslo.

Det er lite som er bedre enn en ordentlig pizza margherita laget med en god, hjemmelaget tomatsaus og fersk mozarella. Jo, kanskje et fat med italienske skinker og oster. Eller en pasta carbonara med masse parmesan!

Det er ikke lett å velge. Det er det heller ikke hvis du skal ut og spise italiensk mat i Oslo.  Vi hjelper deg litt på veien, og har listet opp noen av de mest populære stedene i Oslo.

1. Trattoria Popolare

Et trattoria er et italiensk vertshus, og på Trattoria Popolare i Oslo er stemningen vennlig, jordnær og avslappet. Hele menyen er tvers igjennom italiensk. Vitello tonnato (lettstekt kalv servert med kapers, parmesan og tunfiskmajones) og Ravioli di coda de bue (oksehaleravioli med spinat og oregano) er blant klassikerne på menyen.

Hvor: Trondheimsveien 2, 0560 Oslo

Book Trattoria Popolare her ➤

 

2. Ruffino  

https://www.instagram.com/p/BQVukD8hhPz/

Ruffino er en av Oslos mest autentiske, italienske restauranter. Familiedrevet i ekte italiensk ånd. I motsetning til mange andre italienske spisesteder, står ikke pizzaen i sentrum hos Ruffino. Her er det andre tradisjonelle retter som gjelder, med innslag av alt fra pasta til større hovedretter av kjøtt og fisk.

Hvor: Arbins Gate 1, 0253 Oslo

 

3. Lupo

https://www.instagram.com/p/BZI8vvMhBdy/?taken-by=lupooslo

Lupo er en liten norsk-italiener på Lilleborg som åpnet i september 2017. Kjøkkenet bruker kun norske råvarer og tryller frem nye pizzavarianter på daglig basis. Her kan du få røykelaks på pizzaen eller noe helt annet som er i sesong! Lupo kan også fylle dine behov hvis du ser etter andre italienske spesialiteter som risotto, pasta og ravioli.

Hvor: Ivan Bjørndals gate 23, 0472 Oslo

Book Lupo her ➤

 

4. Arno Ristorante

Arno Ristorante er en hjemmekoselig italiensk restaurant på Fredensborg i Oslo. Arno er navnet på en toskansk elv, og kjøkkenet er inspirert av tradisjoner fra Toscana. Kjente og kjære retter som pasta og risotto tilberedes på klassisk vis, og på menyen finner du en rekke viner fra regionen. Hvis du fortsatt har plass til mer, burde du prøve tiramisuen.

Hvor: Fredensborgveien 30B, 0177 Oslo

Book Arno Ristorante her ➤

 

5. Baltazar Ristorante & Enoteca

Baltazar Ristorante & Enoteca er en av Norges eldste, italienske restauranter. Tradisjonelle italienske retter samt et stort vinkart har gjort stedet til en klassiker. Hele 21 år på beina sier sitt!

Hvor: Dronningens gate 27, 0154 Oslo

 

6. Villa Paradiso

Hos Villa Paradiso er det pizzaen som står i sentrum. Fylt med gode råvarer som for eksempel n’duje og pancetta, er det ikke rart Oslos befolkning har latt seg begeistre. Siden de først åpnet på Grünerløkka i 2004, har de nåutvidet med ytterlige to restauranter.

Hvor: Olaf Ryes plass 8, 0552 Oslo

 

7. Eataly Ristorante

På denne pizzarestauranten, som ligger fint til på Aker Brygge i Oslo, kan du godt ha høye
forventinger til maten. Kokkene på Eataly Ristorante er nemlig spesialister på pizza. Det italienske spisestedet kan vise til blant annet en tredjeplass i verdensmesterskapet i pizza i 2016. På kjøkkenet dufter det av italienske krydre og friske råvarer. Forutenderes berømte pizzaer, finnes også selvfølgelig en rekke andre italienske spesialiteter på menyen.

Hvor: Bryggetorget 18, 0250 Oslo

Book Eataly Ristorante her ➤

 

8. Olivia

Olivia åpnet dørene til sin første restaurant på Aker Brygga i 2006. Siden da har det oppstått ytterlige fem restauranter i Oslo- som alle henter inspirasjon fra forskjellige italienske byer. Felles er kjærligheten til få, men veldig gode råvarer i ekte italiensk tradisjon.

Hvor: Stranden 3, 0250 Oslo

 

Du liker kanskje også...