Guide: Her får du god italiensk mat i Oslo

thumb image
Foto: Basso Social

Det skorter ikke på spisesteder med god italiensk mat på menyen. Her guider vi deg til noen av de mest populære italienske restaurantene i Oslo.

Det er få ting som slår italiensk mat! Bare tanken på en steinovnsbakt pizza med hjemmelaget tomatsaus og fersk mozzarella, kan gi enhver vann i munnen. Eller hva med en kremet pasta carbonara med masse pecorino?

Med så mye lekker italiensk mat, er det ikke alltid så lett å velge. Heller ikke når det kommer til spisesteder. For det er mange fantastiske italienske restauranter i Oslo. Heldigvis hjelper vi deg litt på veien.

Her kan du lese om noen av byens mest populære spisesteder med italiensk mat.

Lidenskapelig på Girotondo

Girotondo er en sjarmerende, familiedrevet italiensk pizzeria som ligger like ved Youngstorget. Restauranten, som befinner seg i andre etasje med inngang via trappene inne i baren Håndslag, bærer preg av Antonellas lidenskap for mat og mennesker som smitter over i hvert hjørne av lokalet.

Med et enkelt og moderne interiør, preget av store og lange marmorbord som deles i familiestil med andre gjester, skaper Girotondo en innbydende atmosfære. Menyen byr på et variert utvalg, inkludert antipasti og deilige desserter, men hovedfokuset ligger på den imponerende rekken av ulike pizzaer. Disse nytes rykende ferske, rett fra steinovnen og laget med surdeig. Fra velkjente klassikere til spennende, ukjente kreasjoner, tilbyr Girotondo noe for enhver smak.

Åpent syv dager i uken, er Girotondo det perfekte stedet for å nyte autentisk italiensk mat i en innbydende atmosfære.

Hvor: Youngs gate 19, 0181 Oslo

Hjemmekoselig stemning på Arno Ristorante

Hvis du er ute etter hjemmekoselig stemning og autentisk italiensk mat skal du legge turen innom Arno Ristorante på Fredensborg i Oslo. Restauranten er oppkaldt etter den toscanske elven Arno, og kjøkkenet er inspirert av de mange og lange mattradisjoner fra Toscana. 

På denne koselige italienske restauranter kan du nyte kjente og kjære italienske retter, så som pizza, pasta og risotto tilberedt på klassisk vis. På den rikholdige menyen finner du også et stort utvalg av viner fra den Toscana-regionen. Og hvis du fortsatt har plass til mer etter å ha mesket deg med alt det gode på menyen, bør du prøve deres tiramisu. Den er virkelig verdt en smak!

Hvor: Fredensborgveien 30B, Oslo

Smaken av historie på Tekohtopa

Cafe Tekehtopa, daværende Café Apotheket, åpnet dørene i oktober 1997 i lokalene som fra 1892 – 1982 huset Rikshospitalets Apotek. Navneskiftet kom i 1999 etter rettslig påtrykk fra Apotekerforeningen som mente at vårt opprinnelige navn ikke egnet seg for en café.

Nå har Cafe Tekehtopa igjen blitt renovert i samme stil som det alltid har vært, og vi har leget et eget lite museum til ære for det gamle Apotheket. I dag finner en historisk Trattoria i hjertet av St Olavs Plass – gammelt og stilfullt på innsiden med en stor solfylt uteservering i sommerhalvåret. På menyen finner du tradisjonelle italienske retter utført på det beste vis! Nam, nam!

Hvor: Fredensborgveien 30B, Oslo

Pizza i verdensklasse i Oslo

Man kommer ikke utenom pizza når man snakker om italiensk mat. Og hos Eately Ristorante kan du smake en pizza i særklasse. Den koselige pizzarestauranten ligger flott til på Aker Brygge i Oslo, og kokkene på Eataly Ristorante er ikke mindre enn spesialister på pizza.

Pizzasjef Elio har vunnet Norsk Mesterskap i 2014 – 2016, samt EM i 2015. Han fikk en tredjeplass i VM i 2018, for sin Pizza Classico. Eatalys Pizza Napoletana STG fikk tredjeplass i Pizza-VM, i Parma arpil 2016. Første- og andreplass gikk til Italia.

På kjøkkenet dufter det av oregano og basilikum, samt friske råvarer – med andre ord alt som hører italiensk mat til. Foruten deres berømte pizzaer, finner du selvfølgelig også gode pastaretter og andre italienske spesialiteter på menyen.

Hvor: Bryggetorget 18, Oslo

Bli med på en italiensk reise hos VentiVenti

Helt på tuppen av Tjuvholmen kan du oppleve italiensk mat av den aller ypperste kvalitet. Her finner du nemlig den kritikerroste restauranten VentiVenti. Bli med på en kystnær italiensk reise, hvor de beste norske råvarene møter den rike gastronomiske arven fra det verdensberømte sicilianske kjøkken. Her kan du meske deg med bruschetta, pasta, salater, sjømat og annen lekker italiensk mat.

Hvis du virkelig vil skjemme bort deg selv, bør du prøve deres 3-rettersmeny. Kombiner de lekre rettene med fantastisk italiensk vin, som harmonerer perfekt til italiensk mat.

Hvor: Standpromenaden 2, Oslo

Autentisk pasta og enormt vinkart på Popolare

Trattoria Popolare er en italiensk restaurant som tilbyr rustikk mat fra hele Italia. Kjøkkenet jobber til en hver tid med råvarer i sesong, fra både Norge og Italia.

Hos Popolare kan du blant annet bestille en stor meny som kan deles mellom alle på bordet, akkurat som i Italia. I tillegg får du autentiske forretter, ferske pastaretter og tradisjonelle kjøtt- og fiskeretter. All pasta lages fersk på huset, samtidig som restauranten jobber tett med norske bønder og kun bruker sesongens villfisk.

Poploare har også Norges største italienske vinkart og de profesjonelle vinkelnere hjelper deg gjerne med å finne riktig vin til maten – uansett prisklasse.

Hvor: Trondheimsveien 2, 0560 Oslo    

Italiensk mat med nordisk tvist hos Basso Social

Hos Basso blir Nordens lekreste råvarer kombinert med det beste fra Italias fantastiske matkultur. Her kan du smake deg gjennom det italienske kjøkken med menyer bestående av henholdsvis 10 og 13 serveringer. Hvis du ikke har plass til den helt store gastronomiske pakke, så kan du også nyte de mange velsmakende rettene på deres á la carte-meny.

Hver søndag kan du dessuten komme til Sunday Tasting på Basso Social. Her får kokkene eksperimentere fritt og kreere fantastiske nye retter. Du kan se frem til kulinariske overraskelser og spennende smaker, i form av 13 serveringer. Alt du trenger å gjøre, er å lene deg tilbake, mens kokkene sørger for å skape en helt unik og skreddersydd smaksopplevelse.

You may also like...