Guide: Her får du god italiensk mat i Oslo

thumb image

Det skorter ikke på spisesteder med god italiensk mat på menyen. Her guider vi deg til noen av de mest populære italienske restaurantene i Oslo.

Det er få ting som slår italiensk mat! Bare tanken på en steinovnsbakt pizza med hjemmelaget tomatsaus og fersk mozarella, kan gi enhver vann i munnen. Eller hva med en kremet pasta carbonara med masse parmesan?

Med så mye lekker italiensk mat, er det ikke alltid så lett å velge. Heller ikke når det kommer til spisesteder. For det er mange fantastiske italienske restauranter i Oslo. Heldigvis hjelper vi deg litt på veien, og her kan du lese om noen av byens mest populære spisesteder med italiensk mat.

Hjemmekoselig stemning på Arno Ristorante

Hvis du er ute etter hjemmekoselig stemning og autentisk italiensk mat skal du legge turen innom Arno Ristorante på Fredensborg i Oslo. Restauranten er oppkaldt etter den toscanske elven Arno, og kjøkkenet er inspirert av de mange og lange mattradisjoner fra Toscana. 

På denne koselige italienske restauranter kan du nyte kjente og kjære italienske retter, så som pizza, pasta og risotto tilberedt på klassisk vis. På den rikholdige menyen finner du også et stort utvalg av viner fra den Toscana-regionen. Og hvis du fortsatt har plass til mer etter å ha mesket deg med alt det gode på menyen, bør du prøve deres tiramisu. Den er virkelig verdt en smak!

Hvor: Fredensborgveien 30B, Oslo

Pizza i verdensklasse på Eataly Ristorante

italiensk mat
Foto: Eataly Ristorante

Man kommer ikke utenom pizza når man snakker om italiensk mat. Og hos Eately Ristorante kan du smake en pizza i særklasse. Den koselige pizzarestauranten ligger flott til på Aker Brygge i Oslo, og kokkene på Eataly Ristorante er ikke mindre enn spesialister på pizza.

Det italienske spisestedet kan vise til blant annet en tredjeplass i verdensmesterskapet i pizza i 2016. På kjøkkenet dufter det av oregano og basilikum, samt friske råvarer – med andre ord alt som hører italiensk mat til. Foruten deres berømte pizzaer, finner du selvfølgelig også gode pastaretter og andre italienske spesialiteter på menyen.

Hvor: Bryggetorget 18, Oslo

Bli med på en italiensk reise hos VentiVenti

Helt på tuppen av Tjuvholmen kan du oppleve italiensk mat av den aller ypperste kvalitet. Her finner du nemlig den kritikerroste restauranten VentiVenti. Bli med på en kystnær italiensk reise, hvor de beste norske råvarene møter den rike gastronomiske arven fra det verdensberømte sicilianske kjøkken. Her kan du meske deg med bruschetta, pasta, salater, sjømat og annen lekker italiensk mat.

Hvis du virkelig vil skjemme bort deg selv, bør du prøve deres 3-rettersmeny. Kombiner de lekre rettene med fantastisk italiensk vin, som harmonerer perfekt til italiensk mat.

Hvor: Standpromenaden 2, Oslo

Italiensk mat med nordisk tvist hos Basso Social

italiensk mat
Foto: Basso Social

Hos Basso blir Nordens lekreste råvarer kombinert med det beste fra Italias fantastiske matkultur. Her kan du smake deg gjennom det italienske kjøkken med menyer bestående av henholdsvis 10 og 13 serveringer. Hvis du ikke har plass til den helt store gastronomiske pakke, så kan du også nyte de mange velsmakende rettene på deres á la carte-meny.

Hver søndag kan du dessuten komme til Sunday Tasting på Basso Social. Her får kokkene eksperimentere fritt og kreere fantastiske nye retter. Du kan se frem til kulinariske overraskelser og spennende smaker, i form av 13 serveringer. Alt du trenger å gjøre, er å lene deg tilbake, mens kokkene sørger for å skape en helt unik og skreddersydd smaksopplevelse.

Du liker kanskje også...