Guide: Her kan du booke bord til 17. mai!

thumb image
Foto: Værtshuset Bærums Verk er et af de steder, som inviterer til traditional 17. mai fejring.

17. mai er en festdag. Så hvorfor ikke skru opp festen ved å besøke en av Oslos restauranter som har forberedt noe helt spesielt for dagen! Se fem lekre tips til nasjonaldagen.

Vi elsker 17.mai og alt som følger med nasjonaldagen vår. En dag vi Nordmenn feirer med stolthet, hvor vi feirer Norges frihet og selvstendighet. Over hele landet stiller barn og voksne opp i finstasen og går samlet i tog for å feire at vi får bo i et fritt og selvstendig land.

Vi guider deg til de 5 beste spisestedene i Oslo som kommer til å skape gode minner for årets store feiring.

Opplev en tradisjonell feiring på Værtshuset Sundvolden

Kun en kort 40 minutters kjøretur fra Oslo finner du Værtshuset Sundvolden. Restauranten ligger ved den idylliske Tyrifjorden på et 350 år gammelt hotell, så du får historie og nostalgi for alle penga.

Selve restauranten åpnet i 1648, og hvor kokkene holder seg til historien og det tradisjonelle, samtidig som de er inspirert av nye trender.

Værtshuset Sundvolden inviterer deg til en tradisjonell 17. mai med en hjemmelaget 3-retters meny.

Spis alt fra hjemmerøkt ørret til forrett, norsk biff med betesalat eller Kveite med primula til hovedrett og avslutt med en deilig jordbæris med hvit sjokoladekrem. Du har også muligheten til å booke et bord til lunsj fra kl. 13:00 for å nyte deres nydelige 17.mai buffet.

Hvor: Dronningveien 2, 3531 Krokkleiva
Pris: 3-retters meny for 895 kr. (+billett avgift)

Kom til folkefest på Værtshuset Bærums Verk

Vi holder oss i det tradisjonelle univers. Værtshuset Bærums Verk stammer fra 1060 og er sagt å være Norges eldste spisested. De feirer 17. mai med alt som hører til: flagg, sang og bunader og mat. Festligheten foregår kun 30 minutters kjøretur fra Oslo.

Tilbring dagen med et gourmetmåltid à la Norge, og opplev alt norske råvarer har å by på og tilegn deg litt mer kunnskap om hva tradisjonell norsk mat er og har vært. Her vil et kor komme og opptre kl. 13:00 med klassiske, norske viser.

À la carte-menyen består av 1 til 6 retters måltider – beriket med smaker og teksturer fra det tradisjonelle kjøkkenet.

Hvor: Værtshusveien 10, 1353 Bærums verk

Kolonihagen Frogner – et pustehull midt i byen med lokale råvarer

«Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves» og det tror jeg Kolonihagen er enig i.

Hos Kolonihagen Frogner får du en minnerik 17.mai feiring. Her kan du spise velsmakende, nordiske retter, som også er en fryd for øyet. Med fokus på kortreiste, økologiske og bærekraftige råvarer vil denne nabolagsrestauranten skape en atmosfære du neppe vil gå glipp av. Menyen er derfor også basert på sesongens råvarer.

Få et lite avbrekk fra dagens høydepunkter med en 3-retters lunsj med en valgfri hovedrett. Velg mellom dagens fisk med fennikel eller en tørrmodnet entrecôte.

Hvis planene for lunsj og formiddagen er fullsatt av tradisjoner, så kan du også komme innom på kvelden fra 17:00-19:00, hvor det serveres en 4-retters meny.

I god nasjonaldags ånd serveres det ostevaffel og iskrem til barna. Se menyen her.

Hvor:  Frognerveien 33, 0263 Oslo

Grefsenkollen – spis med utsikt over Oslo

Hva med å feire nasjonaldagen i naturskjønne omgivelser med panoramautsikt over fjorden og byen? Stikk innom gjestefavoritten Grefsenkollen og opplev alt som hører nasjonaldagen til på denne idylliske restauranten.

La deg friste av klassiske norske retter med en Nordisk 3-retters meny. Bestående av laks, kylling, jordbær og rabarbra.

Velg mellom inneservering i deres flotte lune stuer, eller uteservering på terrassen hvor du kan nyte fuglekvitter på en solskinnsdag. Vi vil i hvert fall anbefale å sitte utendørs, hvis været tillater det.

Hvis været byr på regn så vil du selvfølgelig bli flyttet innendørs.

Hvor:
Grefsenkollveien 100, 0490 Oslo
Pris: 3-retters meny // 795 kr.

Spis 17. Mai brunsj à la Basso Social

Hos Basso Social ved de hvordan man lager fantastiske, italienske retter. I stedet for den klassiske brunsj med egg og bacon, som du har prøvd utallige ganger før, hvorfor ikke prøve noe nytt?

Derfor inviteres du til overdådig 17.mai feiring midt i Oslo sentrum. Etter et vakkert barnetog kan du nyte en herlig italiensk inspirert brunsj til de av oss som elsker å skape nye tradisjoner.

Spis deg gjennom 10 lekre serveringer bestående av alt fra polentavaffel, friterte burrata, smørstekte asparges og italiensk marengs med vaniljekrem.

Du kan komme fra kl. 11, hvor det vil være DJ og velkomstbobler. Maten serveres fra kl. 12.

Så hvorfor ikke prøve noe nytt og annerledes på denne nasjonaldagen! 

Hvor: Storgata 10b, 0155 Oslo
Pris: 648 kr. pr. person (+billett avgift)

Du liker kanskje også...