Guide: Her kan du spise utendørs i Oslo

thumb image

Nå som varmerekordene stadig overgår seg selv vet vi nordmenn å benytte oss av det. Bor du i hovedstaden skal du lete lenge for å finne en park eller badebrygge som ikke er fylt opp av folk som desperat vil utnytte den tidligere sommeren.

Nå som det heller ikke er lov med grillings i parken kan det være en idé å ta måltidene på en av byens mange restauranter.

Nedenfor har vi listet opp en rekke restauranter i Oslo-området der du kan sitte på uteserveringer og nyte et godt måltid samtidig som du får utnyttet sommerværet maksimalt.

Beach Club

Beach Club er også en sikker vinner dersom du ønsker burger og øl i nærhet til sjøen. Restauranten åpnet allerede i 1989, og er en av Oslos eldste burgerrestauranter. Foran restauranten har de en stor og deilig uteservering.

Hvor: Bryggetorget 14, 0250 Oslo

Book Beach Club her ➤

 

Trattoria Popolare

Foto: Trattoria Popolare

Et trattoria er et italiensk vertshus, og på Trattoria Popolare i Oslo er stemningen vennlig, jordnær og avslappet.Restauranten holder til i gamle Schouss Bryggeri, og uteserveringen foran det tidløse bygget har en sør-europeisk ‘feel’.

Hvor: Trondheimsveien 2, 0560 Oslo

Book Trattoria Popolare her ➤

 

Grefsenkollen

Foto: Gunnar Kopperud

Vil du komme deg litt ut av byen kan du ta turen opp til Grefsenkollen. Uteserveringen er sannsynligvis Oslos aller fineste, og herfra har du spektakulær utsikt over byen samt fjorden. Menyen til uteserveringen domineres av pizzaer med nordisk vri, som har fått skryt av anmeldere.

Hvor: Grefsenkollen 100, 0490 Oslo

Book Grefsenkollen her ➤


Eataly Ristorante

Er du heller i humør for litt ordentlig italiensk mat sammen med et kaldt glass hvitvin i solsteika? Da er Eataly Ristorante stedet å gå. Her får du prisbelønt pizza og en lekker uteservering i nærhet til sjøen.

Hvor: Bryggetorget 18, 0250 Oslo

Book Eataly Ristorante her ➤

 

Vaaghals

Sentralt i Barcode-rekka i Bjørvika ligger Vaaghals, som også har en pen uteservering. Teamet bak er de anerkjente kokkene Jørn Lie og Eirik Lillebø samt folkene bak tv-serien «Gutta på tur»: altmuligmann Arne Hjeltnes, stjernekokk Arne Brimi og skistjernene Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie.

Hvor: Dronning Eufemiasgate 8, 0191 Oslo

Book Vaaghals her ➤

Sumo Solli

Sumo på Solli plass i Oslo er en autentisk og leken asian fusion-restaurant med rimelige priser. Her kan du også sitte utendørs og nyte god sushi og et glass vin i sola.

Hvor: Henrik Ibsens gate 90, 0255 Oslo

Book Sumo Solli Plass her ➤

 

Prindsen hage

Prindsen hage ligger som en oase med parkliv, hagehygge og festivalstemning midt i Oslo. Her kan du spille petanque, sole deg, eller kjøpe god og rimelig mat fra flere food-containere.

Hvor: Storgata 36, 0182 Oslo

Book Prindsen hage her ➤

 

Strand Restaurant

Vil du ha en liten pause fra det hektiske storbylivet? Da kan du dra til Strand Restaurant som ligger rett ved sjøen i utkanten av Stabekk. Fra den store uteserveringen på terrassen har du utsikt rett ned mot båthavna og fjorden.

Hvor: Strandalleen 48, 1368 Stabekk

Book Strand Restaurant her ➤

 

Astral

Foto: Astral

Astral ligger idyllisk til like ved Akerselva med en meny som er i konstant forandring og endrer seg i takt og tone med de norske årstidene. Astral har en av de fineste terrassene i hovedstaden, kjent som Straa.

Hvor: Ivan Bjørndals gate 25, 0472 Oslo

Book Astral her ➤

 

Bun’s Burger Bar

Tar du, i likhet med de fleste Osloboere, ofte turen ut til Sørenga for å nyte været og ta deg et bad? Neste gang kan du ta lunsjen på Bun’s Burger Bar. Få burgerrestauranter kan skryte av like god utsikt. Spisestedet ligger flott til på Sørenga med stor uteservering, og her har du panoramautsikt til Barcode, operaen og Havnelageret.

Hvor: Sørengkaia 71, 0191 Oslo

Book Bun's Burger Bar her ➤

 

Tekehtopa

Folkelig og kontinentalt spisested sentrumsnært i Oslo. God mat, vennlige servitører og en stor og deilig uteservering som kler lange kvelder om sommeren.

Hvor: St. Olavsplass 2

Book Tekehtopa her ➤

 

Olympen

Foto: Olympen

Det folkelige møter det kulinariske i Olympens storstue. Restauranten har en romslig og solrik uteterrasse med en liten fontene, blomster og alt du kan ønske deg om sommeren.

Hvor: Grønlandsleiret 15, 0190 Oslo

Book Olympen her ➤

 

Bacchus Spiseri & Vinhus

Foto: Bacchus

Et godt valg enten du har lyst til å spise eller drikke – eller begge deler.  Uteserveringen er nærmeste nabo til ærverdige Oslo Domkirke, og er hyggelig og ofte folksom i sommermånedene.

Hvor: Dronningens gate 27, 0154 Oslo

Book Bacchus her ➤

 

Kolonihagen Frogner

Kolonihagen Frogner har en hyggelig bakgård med uteservering som kler lune og avslappede dager. Her er det rom for å ta seg et glass i sola, eller spise fra menyen i svale omgivelser. Obs: ingen reservasjon ute, her er det førstemann til mølla!

Hvor: Frognerveien 33, 0263 Oslo

Book Kolonihagen Frogner her ➤

 

LES OGSÅ: Guide: Her får du digg asiatisk mat i Oslo

LES OGSÅ: Nykommer overrasket i april: «Vår beste restaurantopplevelse i Stavanger»

Du liker kanskje også...