Guide: Her spiser du sensommerens beste råvarer

thumb image

Sensommeren byr på nydelige råvarer som rødbeter, sellerirøtter, jordskokker, poteter, erter og sopp.

Nedenfor finner du en liste over restauranter som alltid tilbyr deilige og viktigst av alt – friske råvarer. Ja, for det er ikke mye som er bedre enn et ordentlig, godt måltid laget på sesongens ganske råvarer!

Frittalende mat og drikke hos Fjøla

Hos Fjøla serverer de “frittalende mat og drikke”, som ganske enkelt betyr mat og drikke som snakker for seg selv. Det norsk-nordiske spisestedet, som du finner på spennende Østbanehallen i Oslo, har stor respekt for norske råvarer. Og som sesongens råvarer varierer, varierer også menyen. Dette viser seg å gi svært gode resultater!

Dette sier gjestene om Fjøla:

Bare postitive ting angående besøket. Koste oss med god mat og meget god hvitvin, som ble “varmt” anbefalt av en veldig hyggelig servitør.

– Randi

Hvor: Jernbanetorget 1, 0154 Oslo 

Book Fjøla her ➤


Bacchus handler direkte fra norske produsenter

Se dette innlegget på Instagram

Burgerfall in here …

Et innlegg delt av Bacchus Spiseri & Vinhus (@bacchusspiseri)

Gjestene har elsket Bacchus i flere tiår. Lenge var de kjent for nydelige bakevarer, saftige sjokoladekaker og fyldige kremboller. Men etter 25 år, var det på tide med en forandring. Dette ga gode utslag!

I dag er Bacchus en jordnær nabolagsbistro, som vektlegger gode råvarer høyt. Det er ikke sjeldent at de handler rett fra norske produsenter. Dette skaper herlige, velsmakende retter. Retter som også kan spises i selskap av forfriskende natur- og nakenvin. Mmm!…

Dette sier gjestene om Bacchus:

Usedvanlig hyggelig service, gode anbefalinger, mat som stemte med anbefalingene, ekstremt hyggelige, kunnskapsrike og tålmodige kelnere (han fyren som har vært der i mange år og hun dama med det mørke håret). Alt i alt en herlig kveld for fire glade (og kanskje i overkant sprudlende) damer. Jeg anbefaler Bacchus til alle, og jeg spiser der med jevne mellomrom. Håper de ansatte får denne tilbakemeldingen! Klem fra Christine Calvert

– Christine

Hvor: Dronningensgate 27, 0154 Oslo

Book Bacchus her ➤


Strand serverer mat tilpasset vær og vind

I grønne, rolige og billedskjønne omgivelser i Bærum finner du Strand Restaurant. Her kan du nyte livet med utsikt til vannet, mens du spiser et deilig og tradisjonsrikt måltid. På kjøkkenet brukes det nesten kun norske råvarer og menyen følger de norske årstidene. Med andre ord – her spiser du mat som er tilpasset vær og vind. Noe som smaker aldeles nydelig!

Dette sier gjestene om Strand:

Fantastisk måltid med fantastisk service! Vi har både den ene og den andre allergien, alle ble hensyntatt og retter tilpasset. Vinkunnskapen er ekstremt imponerende og presentert på en flott måte.

– Cathrin

Hvor: Strandalleén 48, 1368 Stabekk 

Book Strand her ➤


Fokus: maten er et speilbilde av hvor hardt det blåser eller hvor sterkt solen skinner

Fokus er en restaurant som valgte navnet sitt med omhu. Her fokuseres det på foreningen mellom norsk natur og mat helt ut til fingerspissende! Kvalitet og økologi er nøkkelord i restaurantens filosofi og maten avspeiler hvor hardt det blåser eller hvor sterkt solen skinner. Med andre ord – her spiser man uforglemmelige måltid, laget på de friskeste råvarene sesongen har å tilby.

Dette sier gjestene om Fokus:

Takk for oss – det var en meget god opplevelse vi hadde på Fokus Restaurant.
Veldig god service og nydelig mat. Når vi sjekket restauranter i området falt valget på Fokus fordi de hadde en begrenset, men likevel variert meny, det viste seg å være et godt valg. Alle rettene var helt utsøkte. Vi gleder oss til neste besøk.

– Kjetil

Hvor: Løkketangen 1, 1337 Sandvika

Book Fokus her ➤


Sjøbua: -Vi har verdens beste fisk og skalldyr

Kjøkkensjef Knut Edvard Kjersem på Sjøbua Restaurant sier det ganske enkelt: “Vi har verdens beste fisk og skalldyr”.

Besøker du Sjøbua i Ålesund, så får du smake den enkelte råvares særpreg og kvalitet. Ingrediensene som brukes har lokal tilknytning og er kortreist. Prøv deg på havets skatter her, for eksempel lysing, piggvar eller rødspette – alt er helt ferskt og smaker vidunderlig!

Dette sier gjestene om Sjøbua:

Fantastisk fin restaurant med utsøkt mat av høy kvalitet. Anbefaler denne på det sterkeste.

– Ellen Birgitte

Hvor: Brumholm gt. 1A, 6004 Ålesund

Book Sjøbua her ➤


Et mangfold av muligheter hos Hundholmen

Hos Hundholmen i Bodø verdsetter de lokale råvarer. Og disse kommer til live på flere spennende måter! Her har man nemlig et mangfold av muligheter. Kanskje vil du sette deg til ro i restauranten hvor du kan prøve deilige retter fra à la carte-menyen? Kanskje vil du prøve deg på litt digg husmannskost i puben? Eller kanskje har du invitert til selskap og har bruk for en selskapsmeny? Enten eller, her får du ganske så nydelig mat uansett hva du velger!

Dette sier gjestene om Hundholmen:

Vi har i løpet av noen dager besøkt flere restauranter i Bodø, og Hundholmen var definitivt den beste. Nydelig mat, alt fra venteretten til forrett med asparges, og hovedrettene boknafisk og sprøstekt and. Perfekt! Utvalget av øl og vin var stort, og vår nydelige servitør Katarina fra Estland bidro med god kunnskap om alt som ble servert. Svært hyggelig og oppmerksom, Bodøs desidert beste servitør så langt 🙂 Vi takker for besøket og kommer veldig gjerne igjen!

– Siv

Hvor: Tollbugata 13, 8005 Bodø

Book Hundholmen her ➤


Hos Skirri får du smaken av sjø, land, fjell og vidder

Midt i Tromsøs sentrum på Stortorget finner du Skirri. Det er restauranten der du kan smake sjø og land, fjell og vidder. Her trylles lokale råvarer om til å bli nydelige, norske retter. Det er retter som representerer det kulinariske Nord-Norge på aller beste vis! Dette må prøves.

Dette sier gjestene om Skirri:

Dere underselger skalldyrfatet! Står i menyen: østers, blåskjell, krabber og reker. Men vi fikk jo masse kongekrabbe, kaviar og kamskjell også!! Supre tre dipper. Dere bør selge den som «Tromsøs beste skalldyrplatå til en fantastisk pris!» Alle rundt bordet hadde bestilt det hvis dere hadde skrevet alt retten omfattet. Super service!

– Birgitte

Hvor: Stortorget 1, 9008 Tromsø

Book Skirri her ➤


Siste innlegg:

Du liker kanskje også...