Vi gir deg Oslos beste uteserveringer: Her kan du nyte årets kalde drinks

thumb image

Sol og sommer betyr jakten på de perfekte uteserveringer. Hovedstaden har mange perler hvor utepilsen og maten kan nytes. Her er noen av våre favoritter for et smakfullt måltid, eller bare for noe godt i glasset i finværet.

Når sommeren kommer er vi nordmenn raske til å flokke oss til uteserveringene hvor utepilsen og solen kan nytes til sent på kveld. Hver sjanse man får til å slikke sol, samtidig som man sipper på et kaldt glass, må jo benyttes. Her gir vi deg anbefaling til seks av våre favoritt uteserveringer for sommeren.

Hipt og uformelt på Mohn

Mohn er en hipp, men ujålete restaurant og bar på Filipstad. Godt gjemt bak skateparken og Skur 13, omringet av asfalt og store murbygninger finner man den skjulte perlen.

Bare et knapt år etter åpning har Mohn rukket å bli stedet “alle” vil oppleve. Her får en følelsen av å være i en av de hippe bydelene i Berlin eller København. Stedet har ikke ett spesifikt konsept, men kan kalles et slags bryggebistro.

På drikkekartet finner man et bredt utvalg av naturvin og andre spennende varianter. Ellers består menyen en rekke småretter og hovedretter. Du vil også finne en egen lunsjmeny for uteserveringen med blant annet ferske reker, oster og blåskjell.

Hvor: Filipstadveien 5

Øl i solen på Colonel Mustard

På Alexander Kiellands Plass finner du det populære øl- og matstedet Colonel Mustard. Her skinner solen ned på den store uteserveringen hele dagen, og er dermed det perfekte stedet for å nyte en kald en i finværet.

Menyen består av enkle, gode og vellagde retter som gir en følelse av velbehag, så kalt comfort food.

Navnet Colonel Mustard kommer fra detektivspillet Cluedo, og kjennere av spillet vil umiddelbart skjønne ordspillet på servitørenes t-skjorter “I did it in the kitchen with a knife”.

Hvor: Darres gate 2

En smak av Italia på Eataly

Er du heller i humør for litt ordentlig italiensk mat sammen med et kaldt glass hvitvin i solsteika? Da er Eataly Ristorante stedet å gå. Her får du alt det beste fra det italienske kjøkkenet: antipasti, salater, pasta og restaurantens prisbelønte pizzaer. Du finner også et stort barkart med mye god vin og øl.

Med en perfekt plassering på Aker Brygge vil man virkelig få sommerfølelsen på terrassen til Eataly.

Hvor: Bryggetorget 18

Byens flotteste utsikt fra Grefsenkollen

Foto til høyre: Peder Opland

Med panoramautsikt over Oslo by er Grefsenkollen definitivt en tur verdt. Mange mener at det helt gjennomgående, trivelige spisestedet har byens beste utsikt. Med andre ord, man kan være bombesikker på et helt uforglemmelig og vakkert bakteppe for matopplevelsen hos denne restauranten.

Nyt utsikten med et glass øl og en nystekt pizza rett fra steinovnen. Her skal det ikke stå på utvalget heller, da de har både pizzaer med rød og hvit saus i flere varianter.

Hvor: Grefsenkollveien 100

Komplett sommeridyll hos Prindsen Hage

Foto: Prindsen Hage

Prindsen hage ligger som en oase med parkliv, hagehygge og festivalstemning midt i Oslo. Her kan du spille petanque, sole deg, eller kjøpe god og rimelig mat fra flere food-containere.

Bindaas serverer den saftigste, diggeste indiske gatematen du kan tenke deg. Crispy Clubs spesialiserer seg på knasende sprø fritert kylling i ulike varianter og Enjoy Moon serverer det vi mener må være en av Oslos beste veganske burgere.

Hvor: Christian Kroghs gate 15

Saftige burgere på Bun’s

Fra Bun’s uteservering på Sørenga får du lekker utsikt over Barcode, Operaen og fjorden. Her serveres det skikkelige saftige burgere, med deilig tilbehør til.

Psst! Få ting slår deres ost & bacon burger, med trøffel og parmesan fries på siden.

Hvor: Sørengkaia 71

Du liker kanskje også...