Her får du servert tradisjonsrik norsk julemat i Oslo

thumb image
Foto: Grefsenkollen

Det er endelig desember, og det betyr masse god, norsk julemat på menyen. Disse rettene gir deg garantert julestemning!

Vi lister noen av restaurantene i Oslo som serverer førsteklasses norsk julemat nå i tiden frem mot jul. Vi snakker pinnekjøtt, ribbe, medisterkaker, julepølser og lutefisk – ja takk!

Grefsenkollen: Julelunsj med panoramautsikt

Foto: Grefsenkollen

Godt plantet på toppen av Oslo finner man Grefsenkollen Restaurant. Her har du panoramautsikt over byen og fjorden, men det er ikke bare den fantastiske utsikten man kommer for.

I førjulstiden på Grefsenkollen serveres det en klassisk god ribbetallerken med sossiser, medisterkaker, rødkål, tyttebær og ribbesjy. Skal du slå på stortromma med tre retter får du gravlaks til forrett og en deilig riskrem etter ribben har lagt seg.

Hvor: Grefsenkollveien 100

Fjøla: Tradisjonelle retter i urbane omgivelser

På Fjøla møtes moderne kreativitet, norske tradisjoner og folk fra hele verden. Fjøla har Jernbanetorget som husnummer, og den urbane restauranten kler uformelle anledninger så vel som avslappede dager.

Foto: Fjøla

Julemenyen er en klassiker hos Fjøla, og nå er pinnekjøttet og lutefisken selvsagt på plass igjen i år. Her serveres det også en deilig juletallerken med ribbe, medisterkake, julepølse og mye godt tilbehør.

Hvor: Jernbanetorget 1

Tre Stuer og Bar: Multer og pinnekjøtt

Foto: Tre Stuer & Bar

Tre Stuer og Bar er et avslappet og koselig vintage style spisested som tilbyr norsk og italiensk mat med kontinental vri. Dette er ikke en tradisjonell gastropub, restauranten legger sitt fokus i sjarmen av den hjemmelagde maten basert på gamle oppskrifter med en sunn og moderne tvist.

Foto: Tre Stuer & Bar

På julemenyen serveres det en deilig og mektig juletallerken, samt pinnekjøtt. Til dessert kan du unne deg riskrem, eller kanskje multer er din favoritt i juletiden? For det kan du nemlig få på Tre Stuer & Bar!

Hvor: Darres Gate 1

Du liker kanskje også...