Høstens heteste: Restaurantene du må sjekke ut nå

thumb image
Foto: Smalhans

Med nye menyer og varm belysning er Oslos restauranter perfekte smutthull på høstens kvelder, og enten du ivrer etter å prøve noe nytt eller bare har lyst på en helt klassisk rett, er det garantert noe for deg i jungelen av spisesteder.

Høst er mørke, hardt regn i ansiktet og plutselig kulde, men ingen årstider kler ordet «koselig» bedre. Like sikkert som at linerle, gjøk og andre trekkfugler flyr sørover i formasjoner, samler nordmenn i hopetall seg for å kose seg innendørs på høstens våte og kalde dager.

Foto: Kolonihagen Frogner

Vi drikker varm kakao eller te med melk og honning, tenner stearinlys og fyrer opp i peisen. Også spiser vi. Vi spiser mye. Det norske kjøkkenet er jo fabelaktig om høsten!

Men du trenger ikke sitte hjemme hver bidige gang du har lyst til å kose deg denne høsten – du kan også gå ut.

Dette er restaurantene du må sjekke ut i Oslo nå:

Smalhans: Hele Oslos nabolagsrestaurant

Foto: Smalhans

Smalhans betyr “knapp levemåte” og var inspirasjonen til hvordan Smalhans ble til. Fokuset er å finne leverandører som leverer kvalitetsvarer til en riktig pris, utnytte råvarene til det fulle og rett og slett se verdien i noe som andre ser på som verdiløst. Kokkene her er ikke redde for å finne frem til nye måter å bruke naturens vakre produkter på.

For hva smaker vell bedre enn god mat til en billig penge? Under årets utgave av Guide Michelin fikk Smalhans nok en gang utmerkelsen Bib-Gourmand, som går til de restaurantene som nettopp serverer smakfull og kvalitetsrik mat til en god pris.

Foto: Smalhans

Mellom kl 15 og 18 byr restauranten på “Dagens Husmann” til 190 kr, som består av nye retter hver dag inspirert av tradisjonell husmannskost fra hele verden. Fra kl 18 er det kveldens set-meny som er i fokus. Felles for alle rettene er at de er laget på gode og lokale råvarer.

Hvor: Ullevålsveien 43

Basso Social: Med Italia som inspirasjon

Foto: Basso Social

Italiensk mat er alltid en sikker vinner, men smaker kanskje ekstra godt på en høstdag når man bare vil drømme seg bort til varmere strøk. For det gjør man nemlig hos Basso.

Den danske restaurantkjeden åpnet endelig sin første norske restaurant i Oslo tidligere i år, og har allerede blitt tatt godt inn i varmen av det norske folk.

Foto: Basso Social

Gled deg til klassiske italienske retter som du kjenner fra før, i tillegg til nyskapende retter med kreative innspark og smaker fra det nordiske kjøkken.

Hver søndag inviterer Basso til en helt unik smaksopplevelse, kalt Sunday Tasting. Her får kokkene eksperimentere og lage nye retter utenom menyen, og gjett hva? Du får være med å utvikle smaken, slik at Sunday Tastingen stadig forbedres slik at den passer akkurat deg.

Hvor: Storgata 10b

The Golden Chimp: Byens beste dumplings

Foto: The Golden Chimp (Anne Valeur)

Bak fasaden av mur finner du en to etasjes restaurant. Oppe er det lounge og festlig atmosfære. Nede i kjelleren ligger kjøkkenet og restauranten.

Mannen bak, Jan Robin Ektvedt, har tidligere jobbet på Noma i København og på The Fat Duck i Berkshire samt som kokk og medeier i gatemat-restauranten Hitchhiker.

Dumplings
Foto: The Golden Chimp (Anne Valeur)

The Golden Chimp er stedet Ektvedt har drømt om, med en meny proppfull av dumplings og andre asiatiske retter.

Et sted der kitch møter kvalitet. The Golden Chimp kan fort bli din nye favoritt denne høsten.

Hvor: Heimdalsgata 37

KöD: Perfekt tilbredte biffer og god stemning

KöD Oslo
Foto: KöD Oslo

KöD er både navnet og temaet for restauranten, og konseptet er enkelt: Perfekte tilberedte biffer med godt tilbehør, nøye utvalgte viner av god kvalitet og sist, men ikke minst; en stemning som gir deg lyst til å komme tilbake.

Og hva er vell bedre enn et skikkelig saftigt kjøttstykke inne i varmen med et glass rødt til?

KöD Oslo
Foto: KöD Oslo

KöD vet hvor viktig kvaliteten på et stykke kjøtt er; et godt stykke kjøtt er kjennetegnet ved at det kan ligge alene på en tallerken. Derfor velger de å alltid servere det tilbehøret gjestene ønsker i skåler ved siden av. På denne måten kan man dele tilbehøret slik man ønsker.

Kolonihagen Frogner: Ny-nordiske småretter

Kolonihagen Frogner Oslo
Foto: Kolonihagen Frogner

Kolonihagen Frogner åpnet for første gang i 2009. Den gang var de landets første heløkologiske restaurant, og spisestedet på Frogner har vært kompromissløse når det kommer til råvarekvalitet, bærekraft og økologi siden dag én.

Tartar på menyen. Foto: Kolonihagen Frogner

Menyen byttes ut regelmessig etter hvilke råvarer som er i sesong. Er du svak for tartar? Akkurat nå har restaurantens populære tartar fått ett gjensyn på menyen, servert med med røkt majones og rognkjeksrogn.

Hvor: Frognerveien 33, 0263 Oslo

Du liker kanskje også...