thumb image

Høstens heteste: Restaurantene du må sjekke ut nå

Nye steder og nye menyer. Her skal du spise i høst!

Høst er mørke, hardt regn i ansiktet og plutselig kulde, men ingen årstider kler ordet «koselig» bedre. Like sikkert som at linerle, gjøk og andre trekkfugler flyr sørover i formasjoner, samler nordmenn i hopetall seg for å kose seg innendørs om høsten. Noen henter også inspirasjon fra trekkfuglene. De drar til Syden for å kose seg der.

De aller fleste av oss velger likevel å bli hjemme. Vi drikker varm kakao eller te med melk og honning, tenner stearinlys og fyrer opp i peisen. Også spiser vi. Vi spiser mye. Det norske kjøkkenet er jo fabelaktig om høsten!

Men du trenger ikke sitte hjemme hver bidige gang du har lyst til å kose deg denne høsten – du kan også gå ut.

Med nye menyer og varm belysning er norske restauranter perfekte smutthull på hutrende kvelder, og enten du ivrer etter å prøve noe nytt eller bare har lyst på en helt klassisk rett, er det garantert noe for deg i jungelen av spisesteder.

Så kan du jo også hente litt inspirasjon neste gang du inviterer til høstkos hjemme hos deg selv.

Dette er restaurantene du må sjekke ut nå:

 

1. Topphem

Foto: Topphem

Topphem slo dørene opp i begynnelsen av september, og Frogners nye storstue har allerede rukket å bli en kritikerfavoritt.

DNs anmelder var på besøk like etter åpning og mente restauranten vartet opp med «Fabelaktige småretter og hjertelig, kompetent service.»

Topphem er søsterrestauranten til anmelderroste Bokbacka, men konseptet er mer uformelt. Kjøkkenet disker opp mindre retter som kan deles eller spises hver for seg, og på menyen står retter som grillet lammenakke med rettich, urter og smør. PS: Dette er også et bra sted å besøke hvis du er på utkikk etter gode drinker!

Hvor: Henrik Ibsens gate 60C, 0255 Oslo

Book Topphem her ➤

2. Fokus

Foto: Fokus

Torsten Rachlok kommer opprinnelig fra Thüringen i Tyskland, men har bodd og jobbet i Norge de siste årene, sist som kokk på fiskerestauranten Tjuvholmen Sjømagasin.

7. september åpnet han restauranten Fokus i Sandvika. Torsten er lidenskapelig opptatt av norsk natur og norske kvalitetsråvare. Den nyåpnede restauranten i Bærum er resultatet av den tyske kokkens forkjærlighet for det norske.

Her får du retter basert på råvarer i sesong, blant annet norsk lam servert med potet og pære, gulrot og honning.

Hvor: Løkketangen 1, 1337 Sandvika

Book Fokus her ➤

3. The Golden Chimp

Foto: The Golden Chimp

The Golden Chimp åpnet på et Tøyenhjørne denne uken, 27. september. Bak fasaden av mur finner du en to etasjes restaurant. Oppe er det lounge og festlig atmosfære. Nede i kjelleren ligger kjøkkenet og restauranten.

Mannen bak, Jan Robin Ektvedt, har tidligere jobbet på Noma i København og på The Fat Duck i Berkshire samt som kokk og medeier i gatemat-restauranten Hitchhiker.

The Golden Chimp er stedet han har drømt om, med en meny proppfull av dumplings og andre asiatiske retter.

Et sted der kitch møter kvalitet. The Golden Chimp kan bli fort vekk bli din nye favoritt denne høsten.

Hvor: Heimdalsgata 37, 0578 Oslo

Book Golden Chimp her ➤

4. Kolonihagen Frogner

Foto: Kolonihagen Frogner

Kolonihagen Frogner åpnet for første gang i 2009. Den gang var de landets første heløkologiske restaurant, og spisestedet på Frogner har vært kompromissløse når det kommer til råvarekvalitet, bærekraft og økologi siden dag én.

Profilen er fortsatt like grønn i dag, men i sommer følte folkene bak at det var på tide med litt fornyelse. Lokalene har blitt pusset opp og ny stab er på plass. Jørgen Ravneberg er restaurantens nye kjøkkensjef. Han har jobbet på kritikerroste Ylajali, på michelinrestauranten Regis et Jacques Marcon og på fremadstormende Sentralen før han fant veien til Frogner.

Menyen er også ny. Friterte morkler fylt med sideflesk og vårløk er en av de mange appetittlige rettene på høstmenyen.

Hvor: Frognerveien 33, 0263 Oslo

Book Kolonihagen Frogner her ➤

5. Koie Ramen

Cover art: Koie Ramen

Ryktene har svirret det siste året: Blir ramen den nye tacoen?

Horder i New York, London og Købehavn har slurpet i seg den japanske nudelsuppen i en god del år nå, men nordmenn har ikke helt fått sansen for ramen enda – sannsynligvis fordi tilbudet ikke har vært der.

20. september åpnet Koie Ramen på Torggata i Oslo. Hvis du ikke har smakt en varm bolle ramen før, er dette stedet å gå. Eieren Ann Sung-an Lee har lang fartstid i bransjen, og Koie Ramen er hennes mest personlige restaurant så langt i karrieren.

Hvor: Osterhaus gate 13, 0183 Oslo

6. Lupo

Foto: Lupo

Nok et nytt spisested, men denne gangen en italiener. Det er folkene bak kritikerroste Astral som styrer i spakene på Lupo.

Lupo ligger flott til tett på Akerselva, og det lyse og romslige lokalet vil nok glede mange.

Atmosfæren er lett og ledig, og restauranten har åpent både dag og kveld. Kjøkkenet byr på italienske retter samt pizza basert på gode norske råvarer. Åpent til frokost, lunsj og middag.

Hvor: Ivan Bjørndalsgate 23 0472 Oslo

 

LES OGSÅ: Guide: Disse spisestedene serverer digg delemat
LES OGSÅ: Guide: Her kjemper mat og natur om blikket ditt

Du liker kanskje også...