Restaurantuide: Her kan du booke bord til 17. mai

thumb image

17. mai er en av årets helt store festdager, og det krever selvfølgelig en skikkelig feiring! Flere restauranter inviterer til fest på nasjonaldagen, så hvorfor ikke feire 17. mai med lekker mat og festlig stemning på en av disse hyggelige spisestedene?

Vi elsker 17. mai og alt som følger med! På denne dagen feirer vi at Norge fikk sin egen grunnlov, og over hele vårt landstrakte land stiller små og store opp i finstasen for å feire at vi bor i et fritt og selvstendig land. Dette er med andre en dag som fortjener å feires – og da hører god mat og drikke med. Her kan du lese om fem restauranter som alle har nasjonaldagsfeiring på menyen den 17. mai.

Tradisjonell feiring på Værtshuset Sundvolden

Kun en kort 40-minutters kjøretur fra Oslo finner du Værtshuset Sundvolden. Restauranten ligger rett ved den idylliske Tyrifjorden, og her har sultne gjester blitt vartet opp i hele 350 år.

Selve restauranten åpnet i 1648, og de dyktige kokkene tilbereder fremdeles maten etter gode, gamle basisteknikker – tilsatt en god porsjon kulinarisk kreativitet. De tradisjonsrike rettene lages fra bunnen av, og råvarene hentes hos lokale bønder og i den omkringliggende naturen.

Den 17. mai inviterer Værtshuset Sundvolden til en tradisjonsrik feiring, hvor du både kan nyte værtshusets fantastiske festbuffet og sprudlende high tea, med alt det lekre som hører til. Dette – kombinert med de nydelige lokalene og den alltid gjestfrie betjeningen – gjør at her ligger alt til rette for en uforglemmelig nasjonaldagsfeiring.

Hvor: Dronningveien 2, 3531 Krokkleiva

Folkefest i det fri på Handwerk Botaniske

17. mai er en dag som feires over det ganske land, og Botanisk hage på Tøyen er intet unntak. Her ligger nemlig Handwerk Botaniske, hvor du kan feire nasjonaldagen i grønne omgivelser på Oslos nok fineste uteservering.

Restauranten ligger idyllisk til i Gamle Tøyen Hovedgård, midt i hjertet av den botaniske hagen, og på nasjonaldagen inviterer de til en festlig og familievennlig feiring med festmeny og drikkeservering. 

På deres fristende 17. mai-meny finner du både eggerøre, laks, spekemat, frisk salat, grove vafler med topping, rørte reker, focaccia og brød, samt pavlova og kvæfjordkake til dessert. Alt man trenger for en fantastisk feiring, med andre ord!

Hvor: Sars’ gate 1, 0562 oslo

Nasjonaldagsfeiring med lokale råvarer på Sentralen

Sentralen er en annen Oslo-restaurant som inviterer til fest den 17. mai. Restauranten holder til i flotte lokaler i Kvadraturen, som tidligere huset Gamle Christiania Sparebank. Men i dag har lukten av penger blitt erstattet av duften fra den lekreste mat.

Hos Sentralen feires nasjonaldagen med en fristende 3-rettersmeny laget på kortreiste råvarer. Her kan du meske deg med en forrett av råmarinert villkveite med vinterreddik fra Hasle gård og sitrusponzu, etterfulgt av en hovedrette bestående av rosastekt kalveculotte med grønne asparges, røkt løk, mandelpotetkrem og morkelsaus. Til dessert kan du skjemme bort smaksløkene dine med karamelliskrem med brunost, syltede rabarbra og jordbær.

Og som ikke dette var nok, får du også stemningsfull musikk til maten når Selecta Harmony spiller opp til fest.

Hvor:  Øvre Slottsgate 3, 0457 Oslo

17. mai med venner og familie på KöD

Hvis du er sulten på å feire 17. mai med velsmakende biffer, digg tilbehør, nøye utvalgte høykvalitetsviner og skjønn stemning, så skal du ta turen til KöD. Du finner den populære danske restaurantkjeden på to lokasjoner i Oslo (Posthuset og Frogner), samt i Stavanger, og her er det – som navnet tilsier – kjøtt som er i fokus.

På nasjonaldagen kan du nyte en lekker festmeny sammen med venner og familie i KöDs store og lyse lokaler. Deres fristende 3-rettersmeny består av oksecarpaccio med sprø salat, krutonger, caesardressing og modnet parmesan til forrett, og til hovedrett får du en lekker argentinsk indrefilet med steak fries à la KöD, sesongens salat, smørsauterte marksopp, toppet med kremet signatursaus og bearnaisesaus.

Til dessert kan du kose deg med en fløyelsmyk sjokolademousse med syltede blåbær og blåbærmarenges. Nam, sier vi bare!

Hvor:
Tollbugata 15, 0152 Oslo / Frognerveien 9B, 0257 Oslo / Kongsgårdbakken 3, 4005 Stavanger

Italienskinspirert 17. mai på Basso Social

Basso Social ligger midt i Oslo Sentrum, og her vet de hvordan man lager mat som gir deg vann i munnen. Og dette gjelder også den 17. mai, hvor du kan feire nasjonaldagen med en overdådig italienskinspirert brunsj på dagen og en fristende festmeny om kvelden.

Etter å ha viftet med flagg og ropt «hurra» til barnetoget i flere timer, er du kanskje fysen på noe lekker mat. Og det er akkurat det du får hos Basso Social. Her kan du nemlig kose deg med en brunsj bestående av 11 lekre serveringer og bobler, med alt fra cannelloni med tunfisktartar til røkt laks og rosagrillet okse. Og som det hører med til en skikkelig 17. mai-feiring, får du Pavlova a la Basso til dessert.

Om kvelden kan du feire nasjonaldagen med hele 10 eller 13 serveringer, bestående av alskens lekre italienske retter.

Hvor: Storgata 10b, 0155 Oslo

Så gjenstår det bare for oss å si HIPP HIPP HURRA og ønske dere alle en helt fantastisk 17. mai!

You may also like...