Urban påskeguide: Hvor skal du spise når «alt» er stengt?

Vi har tipsene!

Påsken byr på trøbbel hvis du er sulten.

Alt er jo stengt!

Løsningene er mange. Skientusiasten spenner plankene på bena og fyller sekken med termos, pølser og kvikk lunsj. Sydenfantasten booker første fly til Mallorca og nyter tapas på stranda. Men hva hvis du er en byløve?

Fortvil ikke.

Noen restauranter holder åpent på dagene når «alt» er stengt: Skjærtorsdag, langfredag, påskeaften, 1. påskedag og 2. påskedag.

Her får du fem tips til hvor du kan spise i Oslo i påsken.

1. Fjøla

Foto: Fjøla

Ferske blåskjell på Fjøla. Foto: Fjøla

Det blir ikke mer urbant enn dette! Fjøla har lokaler i Jernbanetorget og har åpent alle dagene i påsken. Menyen er nordisk-inspirert, og kjøkkenet byr på alt fra danske sandwicher til ferske blåskjell. I restaurantens uteservering kan du nyte en øl i påskesola.

Hvor: Jernbanetorget 1, 0154 Oslo

Book Fjøla her ➤

2. Olympen

Uteservering på Olympen. Foto: Olympen

Gode gamle «Lompa» er alltid et godt valg. Olympen frister med tradisjonsrik mat i et svært hyggelig lokale. Det klassiske spisestedet holder åpent alle dagene i påsken, og du er i trygge hender uansett om du kommer innom for lunsj eller middag.

Hvor: Grønlandsleiret 15, 0190 Oslo

Book Olympen her ➤

3. Bacchus

Påskegult og kult. Bacchus har åpent i påsken. Foto: Bacchus

Bacchus er kjent for å lage knallgode retter til god pris, og stemningen i det rustikke lokale er avslappet. På menyen finner du også mange spennende naturviner. Her er det mange muligheter for å fordype seg i noe nytt! Restauranten er stengt 1. og 2. påskedag.

Hvor: Dronningens gate 27, 0154 Oslo

Book Bacchus her ➤

 4. Eataly Ristorante

Pizza og god drikke på Eataly. Foto: Eataly Ristorante

Pizza er aldri en dum idé, og det har de skjønt på Eataly Ristorante. Sjappa er verdenskjent for sine gode pizzaer og holder åpent alle dagene i påska. Passer fint enten om du har lyst på take away eller ønsker å spise i restauranten.

Hvor: Bryggetorget 18, 0250 Oslo

Book Eataly Ristorante her ➤

5. Astral

Friske retter på Astral i påsken. Foto: Astral

Astral holder til i et hyggelig og stort bygg langs Akerselva, og her kan du spise og drikke alle dagene i påsken (kun med unntak av 1. påskedag). Restauranten holder åpent fra 12:00 til 17:00, og hvis det er fint vær, vil det også være mulig å nyte mat og drikke i restaurantens uteservering.

Hvor: Ivan Bjørndalsgate 25, 0472 Oslo

Book Astral her ➤

You may also like...