Uteservering i Oslo: Nyt vårsolen på disse stedene

thumb image

Etter en lang vinter er det på tide å finne fram solbrillene og feire at gradestokken kryper oppover, med god mat på tallerkenen, vårsol i fjeset – og kanskje årets første utepils? Vi guider deg til restauranter i Oslo med flott uteservering, hvor du både kan få tilfredsstilt ganen og magen, og ikke minst få fylt opp d-vitaminlageret.

Påsken er over og våren står klar for å ta over! Vinteren er på retrett og den varmende sola får slippe til. Det lover godt for alle oss som har lengtet etter å nyte god mat på en solrik uteservering i hovedstaden. Her er noen av de triveligste stedene med uteservering i Oslo.

Apostrophe

Foto: VentiVenti

På Grünerløkka i Oslo ligger Apostrophe – en hipp, men folkelig pizzarestaurant som også har gourmet på menyen. Apostrophe er intet mindre enn en liten restaurantperle hvor mat, stemning og interiør går opp i en høyere enhet.

«Kvaliteten på pizzaen i byen generelt er skyhøy. Men denne imponerer likevel. En ekstremt velkomponert pizza, og med presis, sprø bunn» – Dagsavisen

Apostrophe kommer dog med sin egen twist med servering av cocktails og omakase. Omakase kommer fra Japan og betyr «stole på kokken». Det er lett å tenke at pizza og omakase ikke akkurat går hånd i hånd, men på Apostrophe virker ingenting mer naturlig!

Når været tillater det kan Apostrophe dessuten lokke med en nydelig uteservering med sol hele dagen lang!

Hvor: Kirkegårdsgata 7A, 0558 Oslo

Grefsenkollen

Foto: Grefsenkollen

Få eller ingen andre restauranter i Oslo kan skryte av å ligge i like fine omgivelser som Grefsenkollen. Utsikten over byen og fjorden er fantastisk. Et vakkert bakteppe for matopplevelsen.

Den koselige spisestua er avskåret fra byens støy og stress, men så langt er det likevel ikke fra Oslo sentrum til Grefsenkollen. Snaue 20 minutter tar turen med bil. Det er det definitivt verdt.

Grefsenkollen har som mål at du skal komme ofte. Man har jobbet hardt for å skape en inviterende atmosfære i restauranten, og her kan du kose deg fra tidlig på dagen til sent på kvelden med panoramautsikt over byen!

Her kan du også booke din egen bålpanne utenfor restauranten og lage din egen mat! Kanskje det aller hyggeligste stedet for uteservering i Oslo?

Hvor: Grefsenkollveien 100, 0490 Oslo

Bølgen og Moi Tjuvholmen

Foto: Bølgen og Moi

Tjuvholmens storstue fylles av glade gjester hele året for rask og god lunsjservering eller en middagsopplevelse fra det åpne kjøkkenet. Restauranten har en av Oslos flotteste uteserveringer med kveldssol fra lunsjtider til solen forsvinner ned i horisonten. Hos Bølgen & Moi serveres mat og vin i lokaler med kunst på veggene, og gjestene har utsikt både til den pulserende gågaten utenfor og sjøutsikt fra kanalen.

Hos Bølgen og Moi kan du nyte deilige franske klassikere med en moderne vri. Menyen er basert på ferske, lokale råvarer, og de fleste rettene er laget med sjømat. Du kan for eksempel prøve moules frites eller bouillabaisse!

Hvor: Tjuvholmen Allé 5, 0252 Oslo

VentiVenti

Venti venti

VentiVenti kan lokke med italiensk gastronomi og en uteservering med fantastisk fjordutsikt. Den italienske restauranten holder til på idylliske Tjuvholmen, bare et steinkast fra travle Aker Brygge. Her får du nydelig italiensk mat og førsteklasses vin, som du kan nyte mens du skuer ut over den speilblanke Oslofjorden.

Hos VentiVentier blir du tatt med på en kulinarisk reise langs den italienske kysten, og kan smake på retter som blander de beste ingrediensene fra Norge med den rike gastronomiske arven fra Italia. Den innholdsrike menyen byr på italienske klassikere som bruschetta, pasta, salater og diverse sjømat – bare for å nevne noen av deres mange lekre retter.

Restauranten serverer både lunsj og middag, og er det perfekte stedet for deg som ønsker å kose deg med italienske fristelser i vårsola.

Hvor: Standpromenaden 2

Politikern

uteservering
Foto: Politikern

Midt i  i hjertet av regjeringskvartalet på Youngstorget finner du Politikern. Restauranten med det passende navnet har nærmest legendestatus i Oslo, og den kan dessuten skilte med en virkelig stemningsfull uteservering. Så dette er et godt sted hvis du vil spise et velsmakende måltid og ta en kald pils i urbane omgivelser.

Politikern har eksistert siden 1850-årene, og her sitter historien i veggene. Stedet har vært vitne til flere historiske demonstrasjoner, og det hersker en helt spesiell stemning der inne, som virkelig er verdt å oppleve.

Restauranten kan i tillegg til en stor og solvendt uteservering, friste med en rikholdig og variert meny med fokus på gode, hjemmelagede retter. Med andre ord alt du trenger på en doven solskinnsdag i byen.

Hvor: Youngstorget 6, 0181 Oslo

Cartel’s Latin American Kitchen & Bar

Foto: Cartel’s Latin American Kitchen & Bar

På Solli Plass i Oslo finner du Cartel’s Latin American Kitchen & Bar. Bare navnet leder tankene hen på sydlige himmelstrøk og spennende smaker, og det er også akkurat det du får når du svinger innom denne latinamerikanske restauranten midt i hjertet av Oslo.

Cartel’s kombinerer amerikanske steakhouse-tradisjoner med latinamerikansk pasjon, ispedd en liten dæsj tex-mex. Menyen er allsidig og spennende, og fylt med alt fra fajitas og burgere til sjømat og biff.

Restauranten kan også friste med ikke mindre enn 49 forskjellige cocktails, som du kan nyte i solen på deres hyggelige uteservering.

Hvor: Henrik Ibsens gate 90, 0255 Oslo

You may also like...