Åpner for alkoholservering igjen

thumb image

Har du savnet å kunne nyte en kald en i vårsolen, eller besøke en gourmet-restaurant? Fra 6.mai kan endelig restaurantene i Oslo, som holder åpent, servere alkohol til maten. Imidlertig fortsatt med overholdelse av smittekravene.

Flere restauranter kan sakte, men sikkert åpne dørene sine igjen for sultne gjester. Ved at vedtaket om forbudt om skjenkingen av alkohol oppheves i Oslo, ser det lysere ut for restaurantbransjen. Derfor velger en rekke flere restauranter å åpne opp igjen i nærmeste fremtid etter å ha midlertidig vært stengt under koronakrisen.

En av restaurantene som åpner opp igjen er KöD Oslo. Den danske biff-restaurantkjeden vil endelig kunne servere retter fra det rike og fristende spisekartet deres. Lasse Horn, daglig leder i KöD, forteller at de gleder seg til åpne restauranten for gjester igjen:

– Det er viktig for oss at våres gjester skal føle seg trygge og vi tar selvfølgelig alle de forholdsreglene vi kan. Vi er så heldige at vi har mulighet for rikelig med plass mellom bordene og vårt personale blir grundig opplært til de nye arbeidsrutinene og smittevernskravene. Vi oppfordrer og håper på at de fleste av våres gjester vil bruke den digitale menyen, men vi vil også tilby engangsmenyer i restauranten.

Andre restauranter som åpner igjen er blant annet gourmet-restaurantene À L’aise, Bokbacka, og Topphem.

Flere restauranter som åpner igjen i Oslo:

New Delhi

Listen to Baljit

Smalhans

Brutus

Golden Chimp

Sushibar + Wine

Silk Road

Kathmandu Restaurant

VulkanFisk

Hrimnir Ramen

Grisen

Hitchhiker

Katla

The Dubliner

Sentralen Restaurant

Værtshuset Bærums Verk

Bon Lio

GLØR Oslo

Listen oppdateres fortløpende.

Smittvernstiltakene:

  • Det skal serveres mat
  • Servering av mat skal ikke skje som buffet
  • Grunnleggende krav til smittevern skal ivaretas
  • Det skal utarbeides egen risikovurdering for smittevern
  • Det skal praktiseres bordservering
  • Flere enn fem personer skal ikke være sammen i gruppe med mindre de er en del av samme familie
  • Det skal være 2 meter avstand mellom ulike grupper av gjester, eller en likeverdig løsning som gir minst like godt beskytelse (skillevegger)
  • Skjenketid til kl. 23.30 og åpningstid til kl 24.00

You may also like...