thumb image

Snart åpner Katla

Snart åpner Katla, Lava Oslos nye storsatsning i samarbeid med Pjoltergeist sin stjernekokk Atli Mar Yngvason.

Det var nok mange som ble ordentlig triste da kritikerroste Pjoltergeist la ned tidligere i år etter fem års drift. Derfor var gleden stor da det ble offentliggjort at Atli Mar Yngvason er med på laget når Lava Oslo åpner sin nye restaurant Katla.

Uformell atmosfære og høy puls

Navnet Katla er hentet fra Islands største vulkan. Det kommer til å bli et høyst levende sted med åpent kjøkken, uformell atmosfære og høy puls. Katla vil romme totalt 160 sitteplasser i hovedrestauranten, et eget selskapslokale og egen baravdeling for drop-in gjester som ønsker pils, cocktails, vin eller mat fra a la carte.

Katla åpner i krysset mellom Kristian Augusts gate og Universitetsgata. For tiden totalrenoveres det gamle lokalet til bokhandelen Trondsmo på 370 kvadratmeter. Restauranten bygges opp fra bunn for å gjennomføres ned til hver minste detalj.

Syv eller fem retters som følger sesongen

Hovedmenyen består av et fast oppsett på 7 og 5 retter som følger sesongen og havets delikatesser. Det blir nordiske råvarer blandet med smaker og teknikker vi kjenner fra Asia og Latin-Amerika. Det blir tilbudt en egen meny for selskapslokalet og en a la carte meny i baren som også er tilgjengelig i restauranten fra kl 23.00 til stengetid.

Genuin matopplevelse med åpent kjøkken

Matprofilen blir en videreføring av hva Yngvason etablerte med Pjoltergeist, men vil være fasilitert til å videreutvikle konseptet ytterligere. Det blir vedfyrte ovner og grill, eget kjøkken til å skjære ned vill fisk på bestilling og en kjøkkenoppbygging som er plassert helt ute i serveringsrommet. Dette vil gi en genuin matopplevelse hvor du kan se alle kokkene i aksjon.

Matservering til langt på natt

Katla har allerede fått mye oppmerksomhet og det knyttes store forventninger til hvordan det blir. Du vil kunne få mat til 01.00 hver dag, med mulighet for å utvide helt til 03.00 fredag og lørdag.

Gjengen går inn med ambisjoner om å bli et flaggskip for nyskapende og levende restauranter i Oslo med skyhøy kvalitet i håndverket, råvarene og produktet.

Katla åpner 28. august 2018. 

Bestill Katla her ➤

Du liker kanskje også...