Bjaaland Bygderestaurant: En ny perle i Telemark

thumb image

I den lille bygda Morgedal i Vest-Telemark, ligger det unike spisestedet Bjaaland Bygderestaurant. Gjestene roser restauranten spesielt for deres bruk av lokale råvarer med internasjonal tvist, kunnskapsrik betjening og avslappende atmosfære.

I februar, tidligere i år, åpnet ekteparet Hellene og Thomas dørene til spisestedet Bjaaland Bygderestaurant. Etter flere år i utlandet vendte ekteparet snuten mot Norge, nærmere bestemt Morgedal, hjembygda til Thomas.

Fra Australia til Morgedal

Foto: Bjaaland Bygderestaurant

Inspirasjonskilden til maten på menyen er basert på Hellene og Thomas sine tilsammen over 40 års erfaring i hotell og restaurant-bransjen. Mesteparten fra mange år i Australia, hvor Hellene kommer fra, men også København, Finnmark og Svalbard.

Thomas og Helene forteller at de er opptatt av å kunne dele med bygda inntrykk fra verden, dette gjør de gjennom mat og drikke. Råvarene plukkes spesielt ut fra det mangfoldige fjelllandskapet i Telemark.

De forskjellige dagene byr på forskjellige matopplevelser. Fredager serveres det litt enklere deleretter, og om lørdagen litt mer “finurlige” retter.

Med mye historie i veggene

Tidligere huset lokalet Olav Bjaalandsmuseet. Olav Olavsen Bjaaland var Morgedøl, sydpolfarer og skipioner. Hellene og Thomas ville gjerne at restauranten skulle holde på tilknytningen til Olav og derfor var det lett å velge navn til restauranten.

En favoritt blant gjestene

Bjaaland Bygderestaurant gikk helt til topps blant gjestenes favorittrestauranter fra juli måned.

En av gjestene sier dette om Bjaaland:

“Fantastisk opplevelse. Service og kunnskapen til vinen og de lokale råvarene gjorde kvelden helt perfekt!”, forteller Bård.

Foto: Bjaaland Bygderestaurant

“Det varmer i et restaurantørhjerte at gjestene setter pris på det vi har lagt vår sjel i å produsere, presentere og prestere”, uttrykker Thomas og Hellene.

Åpningstider: Fredag & lørdag i partallsuker. Gjennom sommerferien holdes restauranten åpen hver helg.

Topp 10 restauranter juli 2021:

  1. Bjaaland Bygderestaurant (Morgedal)
  2. À L’aise (Oslo)
  3. Restaurant SÖL (Stavanger)
  4. Fokus Restaurant (Sandvika)
  5. Arno Ristorante (Oslo)
  6. Sushibar+Wine Posthallen (Oslo)
  7. Izakaya (Oslo)
  8. Basso Social (Oslo)
  9. Robust Bistro(Trondheim)
  10. Emmas Drømmekjøkken (Tromsø)

Om resultatet: Hver gang en gjest bestiller et bord gjennom DinnerBooking, får vedkommende etterfølgende mulighet til å bedømme besøket sitt ut fra mat, betjening, stemning, samlet vurdering samt verdi for pengene. Resultatet for juli 2021 er basert på 4,390 gjesteanmeldelser.

LES OGSÅ:

Guide: Her får du best italiensk mat i Oslo

Opplev Ålesund: Her kan du besøke de beste restaurantene i byen

Mer Sumo til folket: Restaurantkjeden har åpnet dørene i Bjørvika

Du liker kanskje også...