Topp 10: De beste norske restauranter i november

thumb image

Våre lesere har nok en gang kåret sine favorittrestauranter, og disse restaurantene havnet på listen over de ti beste norske restauranter i november. Så hvis du er sulten på deilig mat, god service og koselig stemning, bør du avlegge en av disse populære spisestedene et besøk.  

1. À L’aise

På førsteplassen over novembers beste norske restauranter troner À L’aise i Oslo. Den franskinspirerte restauranten slo dørene opp i 2017, og har siden åpningen skjemt bort gjestene sine med moderne eleganse og klassisk fine-dining.

Det er den anerkjente danske kjøkkensjefen Ulrik Jepsen som styrer på kjøkkenet, og han har tidligere jobbet på flere danske Michelin-restauranter, inkludert fasjonable Hotel D’Angleterre i København.

Hos À L’aise møtes klassiske matlagingsteknikker med moderne eleganse, og sesongens beste råvarer med kvalitetsingredienser fra hele verden. Resultatet er både kreativt og eksepsjonelt velsmakende.

Menyen følger årstidene, og den er full av spennende gastronomiske overraskelser. Så hvis du ønsker en minneverdig restaurantopplevelse med et streif av fransk eleganse, skal du avlegge À L’aise et besøk.

Det er smart å bestille bord noen dager i forveien, da dette er et svært populært sted.

Bedømmelse: 5.72 av 26 anmeldelser

Adresse: Essendropsgate 6, 0368 Oslo

2. Apostrophe

På andreplassen over de beste norske restauranter finner du Apostrophe – en liten historisk restaurantperle på Grünerløkka i Oslo.

Apostrophe er en del av den anerkjente pizzakjeden Lofthus Samvirkelag, men restauranten har sin egen stil med servering av cocktails og omakase. Fra onsdag til søndag kan du, i tillegg til deres faste pizzameny, nemlig smake en fantastisk 7-retters omakasemeny.

Her blir du tatt med på en kulinarisk overraskelsesreise hvor kokkene leder an. Kombinasjonen av pizza og gourmet gjør det til et unikt og nyskapende spisested, som både er folkelig og hipt.

Apostrophe byr på en unik kombinasjon av utsøkt mat, hyggelig og uformell service og stilfullt interiør. Dette stedet må bare oppleves!

Bedømmelse: 5.68 av 33 anmeldelser

Adresse: Kirkegårdsgata 7A, 0558 Oslo

3. Xef

Xef stikker av med tredjeplassen over de beste norske restauranter i november. Den moderne spanske restauranten kan lokke med både gastronomi i verdensklasse og en uslåelig beliggenhet ved bryggekanten på Tjuvholmen.

Oslo-restauranten har en intim og deilig atmosfære, og serverer retter som er en fryd for både gane og øyne. Hos Xef er det fokus på både tradisjonelle og moderne matlagingsteknikker, og deres briljante kokker kombinerer gjerne lokale, norske råvarer med spanske delikatesser. Alle rettene er en smaksopplevelse i seg selv, med deilige viner som komplementerer hver rett.

Xef tar utgangspunkt i det smakfulle nord-spanske kjøkkenet, men henter også inspirasjon fra hele verden. Deres lidenskap for god mat og ønsket om å skape en varm og autentisk atmosfære, samt deres store kulinariske nysgjerrighet, er drivkraften bak restauranten – og også nøkkelen til deres store suksess og popularitet.

Deres dyktige kjøkkenteam er satt sammen av internasjonale kokker i verdensklasse, så det er ingen overraske at Xef også er på listen over norske Michelin restauranter i 2022.

Bedømmelse: 5.61 av 16 anmeldelser

Adresse: Bryggegangen 8, 0252 Oslo

4. Emmas Drømmekjøkken

Nummer fire på listen over de beste norske restauranter er Emmas Drømmekjøkken og Vinbar i Tromsø. Restauranten har stor lidenskap for lokale råvarer, og deres kulinariske kreativitet gir deg noe av det beste Nord-Norge har å by på.

På Emmas Drømmekjøkken serveres sesongbaserte smaksopplevelser. Menyene endrer seg ukentlig, basert på tilgangen på råvarer og kokkenes inspirasjon.

Sesongene og den nordnorske naturen bestemmer menyen, og de dyktige kokkene velger alltid råvarer fra de beste lokale leverandørene. Den nordlige regionen bugner av gode ingredienser fra jord, hav og land. Menyen vil derfor alltid variere mellom både fisk- og kjøttretter.

Emmas Drømmekjøkken holder til i andre etasje i en vakker rødmalt bygning midt i Tromsø sentrum. I første etasje finner du deres vinbar som er det perfekte stedet for en deilig aperitiff.

Bedømmelse: 5.61 av 20 anmeldelser

Adresse: Kirkegata 8, 9008 Tromsø

5. Umami

Harstad-restauranten Umami tar femteplassen i kåringen over novembers beste norske restauranter.

Restauranten ble dessuten kåret til Nord-Norges beste restaurant i 2017 av The White Guide Nordic, så her har du muligheten for å nyte et utsøkt måltid i trivelige omgivelser.

Umami betyr velsmakende og lekker på japansk, og det er nettopp dette som kjennetegner maten som serveres på den anerkjente Harstad-restauranten. Den smaker fantastisk, samt er en sann fryd for øyet.

Umami ble stiftet i 2011, og drives av kokkene Sigrid Rafaelsen og Kim-Håvard Larsen, som begge har jobbet på noen av Norges beste restauranter.

Deres hovedprioritet er å kombinere unike smaker og høykvalitetsingredienser, og rettene deres er en fryd for øyet og en opplevelse for ganen.

Umami arrangerer også månedlige matkurs og matlek, og deres koselige spisestue er tilgjengelig for både små og store anledninger.

Bedømmelse: 5.59 av 24 anmeldelser

Adresse: Hans Egedes gate 12, 9405 Harstad

Topp 10-restauranter i november:

  1. À L’aise, Oslo
  2. Apostrophe, Oslo
  3. Xef, Oslo
  4. Emmas Drømmekjøkken, Tromsø
  5. Umami, Harstad
  6. Hyde, Oslo
  7. Sjøslag Restaurant, Larvik
  8. Sumo Karl Johan, Oslo
  9. Marlenes Bistro, Kongsberg
  10. Sumo Solli Plass, Oslo

You may also like...