Topp 10: De beste restaurantene i Norge akkurat nå

thumb image

Våre gjester har talt! Disse ti norske spisestedene er kåret til de beste restaurantene i oktober. Så hvis du er sulten på en matopplevelse litt utenom det vanlige, så anbefaler vi at du tar turen innom en av de populære restaurantene.  

1. Xef

På førsteplassen over de beste restaurantene i Norge i oktober, troner Xef – en moderne spansk restaurant med en uslåelig beliggenhet ved bryggekanten på Tjuvholmen.

Denne Oslo-restauranten har en intim og deilig atmosfære, og kan lokke med spennende spansk gastronomi som er en fryd for både gane og øyne. Hos Xef er det fokus på spanske matlagingsteknikker – både de tradisjonelle og de moderne, og deres briljante kokker kombinerer gjerne lokale råvarer med spanske delikatesser. Alle rettene er en smaksopplevelse i seg selv, med deilige viner som komplementerer hver rett.

Xef tar utgangspunkt i det smakfulle nord-spanske kjøkkenet, men henter også inspirasjon fra hele verden. Deres lidenskap for god mat og ønsket om å skape en varm og autentisk atmosfære, samt deres store kulinariske nysgjerrighet, er drivkraften bak restauranten – og også nøkkelen til deres store suksess og popularitet.

Deres dyktige kjøkkenteam er satt sammen av internasjonale kokker i verdensklasse, så det er ingen overraske at Xef er på listen over norske Michelin restauranter i 2022.

 Bedømmelse: 5.75 av 6

 Adresse: Bryggegangen 8, 0252 Oslo

2. Marlenes Bistro

Marlenes Bistro i Kongsberg er kjent for sin uformelle atmosfære og utsøkte mat, og lander på en solid andreplass over de beste restaurantene i Norge akkurat nå.

Her får du god mat laget fra grunnen på gode råvarer, samt et spennende og variert vinkart. Bistroen er et resultat av kjærlighet til god mat og en pasjon for både internasjonal og norsk gastronomi.

Hos Marlenes Bistro står matglede og familie i sentrum, og det er noe de ønsker å dele med sine gjester. Så den koselige restauranten har derfor lagt alt til rette for at du kan feire livets store begivenheter sammen med familie og venner, og er det perfekte stedet hvis du skal holde selskap.

To flotte saler kan tilpasses brylluper, bursdager, familiefester, vennegjenger eller firmafester. Og når været tilater det, kan festen også avholdes i deres store hage – som danner en nydelig ramme for ethvert selskap. Selskapsmenyer tilbys fra 8 personer og oppover.    

 Bedømmelse: 5.73 av 6

 Adresse: Nymoens Skrågate 2, 3611 Kongsberg

3. Sjøslag Restaurant

Nummer tre på listen over de beste restaurantene i oktober, er Sjøslag Restaurant. Spisestedet er Larviks nye storsatsning innenfor restaurantbransjen, og kan lokke med fantastisk mat, samt en unik havutsikt og uteservering. Uansett om det er en forretningslunsj, romantisk kveld eller familien som skal ut og kose seg, danner den lune og koselige restauranten de perfekte rammene for en god spiseopplevelse.

Sjøslag går for et folkelig konsept, med gode norske råvarer i fokus. Menyen endrer seg fortløpende etter sesong, men visjonen om å fremme norske råvarer og dyktige produsenter forblir den samme.

På den sesongbaserte menyen finner du mye spennende og du kan blant annet begi deg ut på ‘dagens 3 retter’: spør servitøren, stol på kokkene og la de servere deg dagens 3-retter med forrett, hovedrett og dessert. Sjøslag er opptatt av ferske råvarer og får sjømat levert direkte fra Brødrene Berggren, men du finner også andre retter enn sjømat på menyen, som biff og diverse salater, i tillegg til en god barnemeny. 

 Bedømmelse: 5.67 av 6

 Adresse: Fritzøe Brygge 1, 3264 Larvik

4. Restaurant SÖL

På fjerdeplassen over de beste restaurantene for oktober, finner du Restaurant SÖL i Stavanger. Spisestedet serverer nordisk mat med grønnsaker i fokus, god naturvin og en deilig, avslappet stemning. 

Navnet SÖL kommer fra den nordiske tangtypen söl, som på mange måter illustrerer restaurantens profil, nemlig rene måltider med fokus på bærekraftig mat med inspirasjon fra det nordiske kjøkken. 

På SÖL er det fokus på en avslappet service uten typiske restaurantregler. De tre eierne jobber alle i restauranten, og det tradisjonelle skillet mellom kokk og servitør finner du ikke på Stavanger-restauranten. Her bidrar alle til alt, og fokuseres mer på å snakke med gjestene, fremfor skjenking av drikke og åpning av dører. Her er det de gode og nære matopplevelsene som står i sentrum.

Rettene på menyen skiller seg ut fra andre restauranter ved å ha hovedfokus på grønnsaker – mens kjøtt eller fisk er en del av tilbehøret. Restauranten har både lunsjmeny, middagsmeny og personalmat. Middagsmenyen består av 6 retter som varierer utfra årstider og råvarertilgang. Drikken avspeiler maten med et fokus på naturvin i tillegg til egenproduserte juser og øl fra mikrobryggerier.

Bedømmelse: 5.64 av 6

Adresse: Hetlandsgata 6, 4013 Stavanger

Topp 10-restauranter i oktober:

  1. Xef
  2. Marlenes Bistro
  3. Sjøslag Restaurant
  4. Restaurant SÖL
  5. Hyde
  6. Sumo Vestkanten
  7. The Zip
  8. Umami
  9. À L’aise
  10. Apostrophe

*Restaurantene er kåret basert på 4,026 bedømmelser

You may also like...