Topplisten august: De 10 beste restaurantene i Oslo akkurat nå

thumb image
Foto: Mats Dreyer (Á L'aise)

Sommeren har flydd forbi, og som vi har kost oss med god mat og drikke. Her gir vi deg oversikten over gjestenes favorittrestauranter i Oslo fra sommerens siste stund.

Lurer du på hvor ditt neste restaurantbesøk skal være? Vi har samlet sammen gjestenes favorittrestauranter fra august – så skal vi tro folket, er dette spisestedene du bare må teste ut selv!

5. Katla: Sammensatte retter fra hele verden

På 5.plass finner vi Katla. Ingen ringere enn islandske Atli Már Yngvason styrer skuta på it-restauranten, som har fått sitt navn etter en av Islands største vulkaner. Gjenspeilet i navnet er spisestedet et høyst levende sted med åpent kjøkken, høy puls og uformell atmosfære.

Som tidligere kjøkkensjef på Pjoltergeist, forlenger Yngvason smaksopplevelsene ved å kombinere smaker fra ulike land i samme rett. De sammensatte smakene er inspirert av Yngavson reiser til land som Korea, Thailand og Mexico.

Lyst til å smake litt fra alle verdens hjørner på samme fat? Så skal du ta turen innom Katla.

En av gjestene sier dette om sitt besøk: «Nydelig mat med mange spennende smakskombinasjoner», sier Kristin.

Hvor: Universitetsgata 12

4. Brutus: Best på naturvin og småretter

Er du på utkikk etter et sted som serverer både god naturvin og gode småretter? Så har du kommet til rett sted. I et hjørnelokale på Tøyen holder Brutus til. Her får du både blå og grønne druer på glass, vin og sider på karaffel og selvsalgt mye godt å tygge i.

Menyen er bygget opp rundt enkle snacks som ost og spekemat, men skal du virkelig slå på stortromma så kan dagens 5-retters sterkt anbefales, i selskap med noe god naturvin.

En av gjestene sier dette om sitt besøk:
«Veldig gode viner som passet så godt til maten! Veldig bra opplevelse», sier Elise.

Hvor: Eiriks gate 2B

3. Døgnvill på Vulkan: En av byens diggeste burgere

På 3.plass finner vi Døgnvill. Spisestedet har for lengst fått sin plass i våre burgerhjerter. I en årrekke har Døgnvill vært kjent som en av Oslos beste burgerrestauranter. Ideen bak Døgnvill-konseptet er enkelt: Velsmakende burgere til hyggelige priser.

Det er ikke bare burgerne som er lekre hos Døgnvill, lokalene har også fått et fresht preg og minner om en moderne amerikansk diner.

Ønsker du en helt vill burgeropplevelse med god atmosfære? Døgnvill har deg.

En av gjestene sier dette om sitt besøk:

«Service innstilte og vennlige servitører og kjempe god stemning.», sier Christopher.

Hvor: Vulkan 12

2. Mohn: Hipt og trendy bak Tjuvholmen

Man kan trygt si at Mohn er Filipstads fineste sjappe, den er nemlig den eneste. Mellom kraner og containerbygg, like bak Skur 13 og Tjuvholmen ligger Mohngården.

På kort tid har den uformelle baren og restauranten rukket å bli stedet «alle» ville oppleve. Mohn sin meny forandrer seg fra dag til dag, og råvarene kommer først på tallerkenen på det tidspunktet dagens leveranse dukker opp. Her vil du alltid få ferske og kreative retter servert.

1. À L’aise: En restaurantopplevelse utenom det vanlige

Helt på topp finner vi publikumsfavoritten Á L’aise. Har du drømt om en restaurantopplevelse helt utenom det vanlige? Den danske, og anerkjente kjøkkensjefen Ulrik Jepsen står bak spisestedet som både nevnes i Michelin guide og White Guide.

Det franske ordet «À L’aise» betyr komfortabelt, og det er nettopp den opplevelsen Jepsen og hans medsammensvorne ønsker å gi gjestene.

Stedet passer perfekt om du ønsker å spandere noe helt spesielt på din kjære, eller overraske familien.

En av gjestene sier dette om sitt besøk:
«Fantastisk mat og service, noe det også må være med de prisene. Det er dyrt, men totalen gjør det verdt pengene.», sier Arne Christian.

Hele topplisten for august 2021:

  1. À L’aise
  2. Mohn
  3. Døgnvill Burger Vulkan
  4. Brutus
  5. Katla
  6. Arno
  7. Takashi
  8. Izakaya
  9. The Golden Chimp
  10. VentiVenti

Om resultatet: Hver gang en gjest bestiller et bord gjennom DinnerBooking, får vedkommende etterfølgende mulighet til å bedømme besøket sitt ut fra mat, betjening, stemning, samlet vurdering samt verdi for pengene. Resultatet for august 2021 er basert på 3759 gjesteanmeldelser.

LES OGSÅ:

Kolonihagen Frogner: Her får du de beste økologiske rettene

You may also like...