Guide: Populære nykommere fra 2018

thumb image

Foto: Kristin Støylen

Fjoråret ga oss mange gode nykommere på restaurantscenen. Disse spisestedene er verdt å sjekke ut dersom du ikke har gjort det enda.


Restaurant SÖL

Restaurant SÖL.

Foto: Thomas Faa

For snart et år siden satset tre unge kokker alt de hadde på å åpne en ny restaurant i Stavanger. Restauranten, som fikk navnet etter den nordiske tangsorten «Söl», sikter på ren og nordisk mat med grønnsaker i fokus, god naturvin- og en deilig, avslappet stemning.

Helt siden oppstart har både gjester og anmeldere gitt strålende tilbakemeldinger.

Dette sier gjestene om Restaurant SÖL:

 • «Intimt, uhøytidelig og veldig hyggelig atmosfære, uten at det svekker inntrykket av at dette er et lite mattempel der profesjonaliteten ruler. Veldig bra!» (Pål)
 • «Atmosfære, betjening, informasjon og mat/drikke var vedlig bra. ble meget godt tatt vare på og fikk god forklaring til mat og vin. Hyggelig og dyktig betjening. Vi kommer igjen:-)» (Helge Sverre)
 • «Great concept – delicious food, beautifully served, welcoming ambience.» (Jocelyn)

Book Restaurant SÖL her ➤


Katla

Katla. Foto: Anne Valeur

Foto: Anne Valeur

Den 28. august åpnet restauranten Katla gjennom et samarbeid mellom stjernekokken Atli Már Yngvason og kokkekollektivet Lava Oslo. Den unike restauranten har allerede rukket å få flere seksere på anmelderterningene. Gjestene skryter av spennende retter, god vin og fantastisk service.

Dette sier gjestene om Katla:

 • «En nydelig kveld på alle vis. Maten og vinen var superb, men servicen var virkelig «the cherry on top» – kunnskapsrik, hyggelig og imøtekommende, uten å være pushy. We loved it!» (Tone)
 • «En favoritt -veldig smakfult og laidback. Oslos beste! Takk!» (Jørgen)
 • «Kjempegod mat og vin, hyggelig service, kul musikk. Bra tilpasninger til allergier.» (Cecilie)

Book Katla her ➤


Bro

Restaurant Bro. Foto: Kristin Støylen

Foto: Kristin Støylen

I starten av juni åpnet en ny storstue rett ved sjøen midt i Ålesund. Bro består både av en ‘casual fine dining’ restaurant, samt en kaffebar som transformeres til cocktailbar på kvelden. Kjøkkensjefen er ingen ringere enn Ronny Kolvik som hadde stor suksess med Oslo-restauranten Arakataka, og sikter nå på å tilby gjestene på Bro en reise gjennom sunnmørsk kystgastronomi.

Dette sier gjestene om Bro:

 • «Med seks personers følge, en kreativ og variert femretters middag, og med personalets anbefalinger på drikkefronten: En innertier av et restaurantbesøk!» (Arne)
 • «Vi var så fornøyd, og servicen og maten var i øverste klasse. Vi kommer gjerne igjen når vi tar turen fra Molde.» (Hildegunn)
 • «En flott opplevelse med en meget god vinpakke til menyen :-)» (Ole Christian)

Book Bro her ➤


Stasjonen

Stasjonen

Foto: Anne Valeur

I oktober tok Lava Oslo over gamle Tønsberg rådhus for å etablere Vestfolds nye møteplass, nemlig Stasjonen. Hele første etasje ble totalrenovert, og det har blitt bygget opp en splitter ny restaurant, bar og konsertscene. Restauranten har allerede blitt en favoritt for mange i Tønsberg, og passer perfekt enten det er for en digg lunsj eller en helaften med 3-retters meny.

Dette sier gjestene om Stasjonen:

 • «Helt supert 🙂 kommer tilbake» (Richard)
 • «Utrolig god mat med tilhørende viner. Servitøren var også veldig oppdatert og flink til å anbefale viner. Han var dessuten veldig hyggelig. Kommer helt sikkert tilbake hit. (Heidi)
 • «Venninnegjengen takker for en super kveld med dagens nydelige 3-retters & godt drikke til.» (Eldrid)

Book Stasjonen her ➤


LES OGSÅ:

You may also like...