Guide: Norge rundt på vin- og øleventyr

thumb image

Man trenger ikke å reise utenfor landegrensene, for en fullkommen drikke- og spiseopplevelse. I denne guiden strekker vi oss Norge langs og gir deg din neste, potensielle middagsdestinasjon med muligheter for deilig vin og øl.


Her er en rekke gastropuber, brasserier og bistroer som gir deg en følelse av at du har reist lenger enn du egentlig har.

Raus Bar & Bistro

Drømmer du om en kald øl og et fyldig måltid i amerikanske omgivelser? Da anbefales du en tur til Lillestrøms sentrum, for der ligger Raus Bar & Bistro! Her får du velsmakende, generøse retter servert som om du var nettopp i selveste USA. En stor del av øl-sortimentet kommer også fra akkurat den verdensdelen, så du er garantert en deilig utflukt utenom nordiske normer.

Hvor: Storgata 26, 2000 Lillestrøm

Book bord til et gjennomført, lekkert amerikansk måltid:

Book Raus Bar & Bistro her ➤

Molo Brew

Molo Brew er bryggeripuben i Ålesund hvor musikk møter burger og øl. Her får du tilfredstilt tørsten og slappet av i jordnære omgivelser til sang i ørene. Alle oppskriftene er nøye designet, og det selvbryggede ølet setter prikken over i-en i det unike, herlige melodieventyret.

Hvor: Keiser Wilhelms gate 2B, 6003 Ålesund

Book bord til den perfekte kombinasjonen av burger og øl:

Book Molo Brew her ➤

Det må jo rumle litt i magen når man ser dette! (Foto: Bacchus Spiseri & Vinhus)

Bacchus Spiseri & Vinhus

Er et glass naturlig vin og en blanding av det franske og skandinaviske kjøkken midt i blinken for deg? Da er et besøk innom romslige Bacchus Spiseri & Vinhus på Dronningsgate i Oslo, noe du ikke vil angre på. Det er en folkelig og jordnær bistro, hvor man finner råvarer handlet rett fra bonden i alt som serveres.  

Hvor: Dronningens gate 27, 0154 Oslo

Book bord til en nydelig, fransk- og skandinaviskinspirert aften:

Book Bacchus Spiseri & Vinhus her ➤

Basarene

Høres prisbelønnet øl fristende ut? På Basarene i Hamar finner du den lidenskapelige bryggerimesteren Jeremy Metzger. Han står bak ølmerket TALAS, som har utmerket seg lokalt og internasjonalt både for smak og design. Men ikke nok med det! Her får du ikke bare deilig øl, men hvis du vil kan du også få med en lite, spennende historiefortelling til å gjøre opplevelsen komplett.

Hvor: Storhamargata 2, 2317 Hamar

Book bord til en unik middag med prisbelønnet øl:

Book Basarene her ➤

Hildr Gastro Bar

Lengter du etter en ekte, jovial, nord-nordisk måltid? Da er Hildr Gastro Bar i Tromsø et stålsikkert valg. Her er vin og øl nøye valgt ut, men menyen endres kontinuerlig. Den er nemlig basert på kokkens humør.

Hvor: Skippergata 11, 9008 Tromsø

Book bord til et utmerket og jovialt måltid:

Book Hildr Gastro Bar her ➤

You may also like...