Veien mot å bli Norges beste fiske- og skalldyrrestaurant

thumb image

Omhu for detaljer, beundringsverdig respekt for råvarer, sterk lidenskap for sjømat og service i verdensklasse – det finner du hos Restaurant Slippen.

I dag sitter spisestedet ved Vesterelva i Fredrikstad på prisen som Norges beste fiske- og skalldyrrestaurant. Men hvordan var veien dit?

Video laget av Visit Oslo Region i samarbeid med Visit Fredrikstad og Hvaler.

En drøm som gikk i oppfyllelse

Det var vårdager i 2010, da Ingeborg Nygaard og Tobias Gustafsson ble forelsket og drømmen om å starte restauranten de alltid hadde ønsket seg kom til live. Målet var å skape sin egen arbeidsplass og styre hele showet selv. Dette skulle bli begynnelsen på den fascinerende historien om Slippen. En historie som i dag kan beskrives som en vaskeekte Askepott-fortelling.

Store ambisjoner for nyforelsket par

Mange ville muligens fått en klump i magen og blitt skremt av tanken på å ta over en skakkjørt restaurant i en helt fremmed by. Dette var ikke tilfellet for Nygaard og Gustafsson. De så nemlig en gripende mulighet til å bli Fredrikstads nye, herlige fiske- og skalldyrrestaurant. Paret og resten av teamet kastet seg over en lang, rekke utfordringer i det de tok over gamle Berthelsens mekaniske verksted. Her forvandlet de et noe nedbrutt utgangspunkt til en fortryllende, landskjent suksess.

Nøkkelen bak suksessen

I dag har bedriften 35 faste ansatte og 45 ansatte i høysesongen. Det er et team bestående av fagfolk, førsteklasses kokker og yrkesservitører. Hele teamet brenner for gjennomførte, sublime retter og kompetanserik service. I 2018 ble de nominert som “Årets beste restaurant i Norge” og “Norges beste fiske- og skalldyrrestaurant”. I den sistnevnte kategorien stakk de også av med seier! Nygaard sier at en av nøklene bak suksessen er entusiasmen og ståpåviljen til deres dedikerte team.

Sjømat restaurant
Ved vannkanten, sentralt i Fredrikstad, ligger deilige Restaurant Slippen. (Foto: Restaurant Slippen)

Folkefavoritten som dyrker råvarene selv

I restauranten er den rikholdige menyen varierende fra dag til dag, basert på råvaretilgang. Hovedfokuset ligger på den deilige, apetittvekkende sjømaten, men det serveres også velsmakende, spennende kjøttretter. Om du har lyst til å begi deg ut på et lite mateventyr, kan du velge sesongens 3- eller 5- retters meny, med eller uten vinpakke.
Nå er Slippen blitt så populær, at de får levert råvarer fra hele landet for å tilfredsstille omfanget av etterspørseler. Men det som gjør opplevelsen helt fullverdig og særegen, er at de også er blitt andelsbønder på Nes gård. Det betyr at hvis du velger “Dagens fangst” fra menyen er det en stor sannsynlighet for at du får servert ferske, økologiske grønnsaker som de har dyrket selv.

Lave skuldre og fabelaktig service i raus atmosfære

Atmosfæren er raus og ujålete, tross berømmelsen. Det er et ærlig konsept man ikke kan unnvære å forelske seg i. Og grunnen til at det nettopp er et så deilig sted, kan jo ha noe med historien å gjøre. For det er litt av et bemerkelsesverdig eventyr paret ga seg ut på sju år siden.

Opplev det beste av Fredrikstad – book bord hos Restaurant Slippen nedenfor.

Book Slippen her ➤


You may also like...