Guide: De beste stedene å spise brunsj i Oslo

thumb image
Få tips om de beste stedene å spise brunsj i Oslo her. Foto: Getty

Vi har satt sammen en liste over åtte steder i Oslo som bør være på radaren din hvis du vil oppleve en digg brunsj! Dette er de beste stedene å spise brunsj i Oslo.

Brunsjen har lenge vært en fast favoritt blant Oslos matentusiaster og de som ønsker å nyte en avslappet og smakfull start på dagen. Denne unike spiseopplevelsen, som balanserer mellom frokost og lunsj, har blitt et rituale for mange. Det handler om å dele gode øyeblikk med venner og familie, kose seg med deilige retter og lade opp for en produktiv dag.  
 
Oslo, med sitt pulserende matmiljø, skuffer heller ikke når det gjelder brunsj-steder!  
 
Uansett om du er en lokal som ønsker å utforske nye steder eller en besøkende som vil oppleve Oslo på sitt beste, har hovedstaden noe for enhver smak. Fra rykende ferske pannekaker, sandwicher, salater og supper til sjømat-delikatesser av lokale råvarer og med internasjonale smaker, får du en kulinarisk reise som du ikke vil glemme. Nyt brunsjen din i Oslos pulserende atmosfære og la maten ta deg med på en smakfull reise.  
 
Vi gir deg her de beste stedene å spise brunsj i Oslo:

Sentralen kafé: Med fokus på kvalitet

Sentralen (Hitchhiker restaurant) er et folkelig gourmetspisested. I 2016 ble restauranten kåret til årets nykommer av magasinet Osloby. Det er ingen enkel oppgave å skille begrepet «gastronomi» fra det stilrene og pertentlige, men det er nettopp det man gjør i denne folkelige gourmetrestauranten. 

Her kan du også få en fantastisk start på dagen, arrangere møter, arbeide i den romslige kafeen eller ta med deg en herlig kopp kaffe på farten. Sentralen har et nært samarbeid med gode leverandører for å sikre at kvaliteten på serveringstilbudet alltid er i fokus. Stedet tilbyr et bredt utvalg til brunsj, fra deilige sandwicher og friske salater til den svært populære dagens suppe. Etter kl. 12 tilbyr de også velsmakende pizza til lunsj.

Rettene som serveres er laget av gode, norske råvarer. Både lunsj- og middagsmenyen er satt sammen av en lang rekke kulinariske og spennende retter. Her finner du kongekrabbe og vilt tartar, fritert brandade, stekt oksetunge og selvfølgelig mye, mye mer. 

Mannskapet bak Sentralen har mange år på baken i bransjen, og består av de anerkjente kokkene Anders Braathen, Tom Victor Gausdal, Stian Floer og Even Ramsvik. 

 Hvor: Øvre slottsgate 3, 0457 Oslo 

Smalhans: Kreativ brunsj

St.Hanshaugens knutepunkt og hele Oslos nabolagsrestaurant, har fokusert på deleretter, naturvin og et stort utvalg av øl siden åpningen i 2012. Dette gjør spisestedet vårt til en perfekt møteplass for de fleste aldersgrupper og anledninger. Smalhans betyr «knapp levemåte» og var inspirasjonen til hvordan Smalhans ble til.  

I 2015 fikk Smalhans utmerkelsen «Bib Gourmand» fra Michelin-guiden, som står for å servere gode og smaksrike opplevelser til en billig penge. Fra kl 12.00 – 16.00 er det lunsjtid, og kjøkkenet disker i løpet av de fire timene opp kreative retter, spennende supper og velproposjonerte burgere. 

Lørdag og søndag inviterer Smalhans deg til et spennende konsept på Smalhans – Krøsus Brunsj, som er skikkelig helgekos! Det serveres et utvalg av små retter, en varm rett og noe søtt til slutten som kan deles sammen over en god prat. Smalhans har også et godt utvalg av musserende vin som passer til en hyggelig brunch. Smalhans er definitivt et av de beste stedene å spise brunsj i Oslo!

Hvor: Ullevålsveien 43, 0171 Oslo

Sagene lunsjbar: Hjemmekoselig stil

Sagene lunsjbar er en hjemmekoselig bistro med masse historie i veggene. Det er herlig stemning og masse god mat og drikke og bydelens naturlige samlingssted. 

Det sagnomsuste huset på hjørnet i Maridalsveien har en historie som kan spores helt tilbake til 1855. Det gjør det til Oslos nest eldste serveringssted. Selve Sagene lunsjbar ble stiftet i 1953 og var den gang å regne som en brun café. Gjennom årene har stedet vært gjennom en transformasjon til det den er i dag, en restaurant og bar av den finere sorten. 

Til brunsj kan du få klassikere som smørbrød med hjemmelaget Skagenrøre, hjemmelaget karbonadesmørbrød og Drosjefrokost. Du kan også få salater, fiskesuppe, blåskjell, vegetarretter og middagsretter med råvarer fra de beste og lokale leverandørene. 
 
Hvor: Maridalsveien 153 b, 0461 Oslo 

Åpent bakeri: Ferske bakervarer

Åpent bakeri holder til i den historiske bygningen Tranen i Waldemar Thranes gate. Fra disken kan de friste med ferske bakervarer, brunsj fra kjøkkenet, sandwicher og god kaffe. På kveldstid forvandler Åpent Bakeri seg til pizzarestauranten Lofthus Samvirkelag.

Brunsj serveres fra onsdag til søndag klokken 10-14!

På den skiftende menyen kan typiske retter som rømmegrøt med fenalår og betasuppe med ferskt brød dukke opp! De har også et bredt utvalg av nysmurte sandwicher og salater. Åpent bakeri bruker et nøye utvalg av råvarer, sylter grønnsaker, lager hjemmelaget majones og rører. Om det skulle være spesielle behov, så tilpasser de gjerne menyen for deg også!

Hvor: Sagveien 23B3, 0459 Oslo

Katla: Brunsj med verdensvri

Siden 2018 har Katla satt Tullinløkka på kartet, i et lyst og luftig hjørnelokale. Sett deg tilbake og nyt utsikten fra et hektisk restaurantmiljø med høy temperatur fra sin åpne grill og steinovn. 

Katla serverer en populær brunsj/lunsj hver lørdag fra klokken 13.00 – 17.00!

Her reiser vi til land som Korea, Thailand og Mexico skaper retter som krysser latinamerikanske og asiatiske smaker med nordiske råvarer. Rene smaker som er troverdige mot råvarene og en meny som endres hyppig.

Matbaren er alltid åpen for drop-in gjester som ønsker mat fra à la carte-menyen eller noe godt i glasset. Velkommen inn til en varm og romslig restaurant! 
 
Hvor: Universitetsgata 12, 0164 Oslo 

Bølgen og Moi Tjuvholmen: Prøv husets Cæsar-salat

Hos Bølgen og Moi kan du nyte deilige franske klassikere med en moderne vri. Menyen er basert på ferske, lokale råvarer.  

Restauranten har blitt et kjent og kjært merkenavn som stadig flere forbinder med kvalitet og matglede. 

Tjuvholmens storstue fylles av glade gjester hele året for rask og god lunsjservering med blant annet husets Cæsarsalat og ratatouille! Hos Bølgen & Moi serveres mat og vin i lokaler med kunst på veggene, og gjestene har utsikt både til den pulserende gågaten utenfor og sjøutsikt fra kanalen. 
 
Hvor: Tjuvholmen Allé 5, 0252 Oslo 

Opland Burger & Steak: Feite pannekaker til brunsj

Opland Burger & Steak finner du i 2. etasje i supersentrale Østbanehallen, i rolige omgivelser, tilbaketrukket fra hverdagsrushet utenfor. 

Her kan du nyte et herlig måltid rett fra grillen og en åpen kjøkkenløsning som gjør at gjestene kan se måltidet ta form. Dette skaper en organisk følelse, topp spiseopplevelsen og skikkelig hyggelig stemning med en herlig A la carte-meny som byr et godt utvalg av hamburgere og steaks av beste kvalitet. På brunsj-menyen står blant annet kyllingsalat og pannekaker med bacon!

Er du på utkikk etter en rask matbit eller en hyggelig brunsj i morgenrushet så er Opland godt plassert sentralt på Oslo S!

Hvor: Østbanehallen, 0154 Oslo 

Kumi: Nydelig vegetar-brunsj

Kumi Oslobukta. har virkelig slått seg frem som et av de virkelig populære brunsj-stedene. På den vegetariske cafeen serveres det brunsj fra 11.00 på hverdager og kl 10 på lørdager og søndager.

Her får du skikkelig fresh og allergivennlig, plantebasert mat og de har selvfølgelig veganske alternativer. På Kumi serverer de alt fra klassisk avokadotoast med posjert egg, til veganske, amerikanske pannekaker, hummus, tofu og vegansk brownie.

Hvor: Operagata 71B, 0194 Oslo

You may also like...