Guide: Disse spisestedene serverer digg delemat

thumb image

Delemat er sosialt og kler mange forskjellige anledninger! På disse restaurantene kan dere gafle fra samme tallerken.

Foto: Anne Valeur

Delemat er gøy både når man er på date eller ute med venner, og det finnes heldigvis mange spisesteder i Oslo som oppfordrer til å dele gledene på bordet – samt knive om godbitene.

De siste fem årene har det nemlig åpnet en lang rekke spennende restauranter i Oslo som serverer retter som er laget for å deles.

1. Smalhans

https://www.instagram.com/p/Ba9u22iFncs/?taken-by=smalhans

Da Smalhans dukket opp på St. Hanshaugen i 2012, introduserte de Oslo for ujålete lokaler, naturvin og delemat av skyhøy kvalitet. Smalhans er rett og slett et innmari trivelig sted, og de har også gjort seg fortjent til en «Bib Gourmand», en utmerkelse gitt av Michelinguiden til restauranter som tilbyr god mat til rimelige pris. Kjøkkenet lar seg inspirere av norske tradisjoner, men ser også utover landegrensene.

Hvor: Ullevålsveien 43, 0171 Oslo

Book Smalhans her ➤

2. Aymara

https://www.instagram.com/p/BZ6SuLfF3Er/?taken-by=aymara_restaurant

Denne stilige restauranten like ved Solli Plass er inspirert av tradisjoner fra Sør-Amerika og Asia. Bestiller dere en såkalt «Full Fiesta Sharing Meny» kan dere forvente en krydret og smakfull helaften. Begynn kvelden med ceviche,  fortsett festen med noe fra grillen og avslutt med en dessert med futt i. Aymara kan også friste med et fargerikt utvalg drikke.

Hvor: Parkveien 64 0254 Oslo

3. Trattoria Poplare

https://www.instagram.com/p/BbRbUhlAFdU/?taken-by=trattoria_popolare

Trattoria Popolare er en av de rimeligste kvalitetsrestaurantene i hovedstaden og har en hjemmekoselig atmosfære. Ved bestilling av stor meny kan man glede seg til mye forskjellig. Kvelden starter med italienske forretter, fortsetter med pasta, fisk og kjøtt, og avsluttes med noe søtt. På italiensk vis deler man maten. Er du glad i god vin? Trattoria Popolare har Norges største italienske vinkart.

Hvor: Trondheimsveien 2, 0560 Oslo

Book Trattoria Popolare her ➤

4. Bass Oslo

https://www.instagram.com/p/BQDbxk5Djpz/?taken-by=bassoslo

Lite er mer befriende enn nye kombinasjoner, og det har de skjønt på Bass Oslo. Her tenker man ikke så mye på hva som er riktig eller galt, men mer på hva som smaker virkelig godt. Følgelig er menyen litt i øst og vest. Fra restauranten har du utsikt til mylderet utenfor, og det er kort avstand til Grünerløkka.

Hvor: Thorvald Meyers gate 26C, 0555 Oslo

5. Hitchhiker

https://www.instagram.com/p/Bbv_u_-Aso6/?taken-by=hitchhiker_oslo

Hitchhiker henter inspirasjon fra tenkelige så vel som utenkelige steder, og menyen er pakket med spennende godbiter. Blant rettene på menyen nå er lutefiskdumplings, mexicanske vafler og koreansk-inspirert pinnekjøtt. Dette er et utmerket valg hvis du har lyst til å prøve noe litt utenom det vanlige.

Hvor: Vulkan 5, 0178 Oslo

Book Hitchhiker her ➤

6. Restaurant Foodie

foodie

I sommer åpnet Restaurant Foodie i lokalene som tidligere huset grillrestauranten Oro. Stemningen her er avbalansert, og menyen er spekket med spennende retter, hvorav mange kan deles. Akkurat nå lokker kjøkkenet med ceviche av norsk villaks samt kanin “hot dog”, i tillegg til mye annet godt.

Hvor: Tordenskiolds gate 6, 0160 Oslo

Book Foodie her ➤

7. Vaaghals

https://www.instagram.com/p/BPCQoHegXbM/?taken-by=vaaghals_restaurant

Noen av de beste i bransjen står bak nordiske Vaaghals (Kokkene Jørn Lie, Eirik Lillebøe, Arne Brimi, i tillegg til profilene Arne Hjeltnes, Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie). Gjengen har laget et sted som de kunne tenke seg å besøke selv. Tonen i restauranten er jordnær, og dette er et hyggelig sted å sette seg ned og dele et bedre måltid. På menyen nå finner du blant annet speket og bakt laks med aromater på toast.

Hvor: Dronning Eufemias gate 8, 0191 Oslo

Book Vaaghals her ➤

8. Happolati

https://www.instagram.com/p/Bb7gkPtAB0O/?taken-by=restaurant_happolati

Konseptet deletmat kommer opprinnelig fra Asia, og asiatisk-inspirerte Happolati har selvsagt gjort leksene sine. Dette er en restaurant som smaker av Japan så vel som Kina, Taiwan og mange andre asiatiske land. Kjøkkenet limer også inn noen nordiske referanser her og der. Her kan dere bestille rettene hver for seg, men det er også fullt mulig å dele.

Hvor: Sankt Olavs Plass 2, 0165 Oslo

Book Happolati her ➤

 

LES OGSÅ: Guide: Her får du digg asiatisk mat i Oslo
LES OGSÅ: Guide: Her spiser du gourmet i Oslo – fra helnorsk til asiatisk

You may also like...