thumb image

Troll – en gourmetopplevelse i hjertet av Trondheim

Grenseløs kreativitet og eksplosivt tempo på kjøkkenet – Velkommen til Troll, Trondheimsrestauranten hvor reglene er få og hvor norsk tradisjonsmat brekkes om til noe splitternytt. Gjør deg klar til å bli inspirert, forundret og lykkelig mett på en måte du ikke har opplevd før.

Restauranten er full hver eneste dag

2016 var året da nytt liv ble pustet inn på Trondheims restaurantscene. Rett ved vannkanten på Fosenkaia i billedskjønne omgivelser, bare et steinkast fra Sentralbanestasjonen og gåavstand fra den populære Nordre-gata, ble Troll født.

Bak førersetet sitter bandmedlem i den norske folkrock-gruppa Gåte, og entreprenør Sveinung Sundli. I dag er restauranten full hver dag og det er ikke en eneste dag i året fremover som ikke har bookinger. 

Den beste og rimeligste gourmetopplevelsen i Trondheim

Det er flere grunner til at Troll har blitt så populær. En av grunnene er at menyen aldri stopper å overraske. Her vet du aldri hva du får, men en ting slipper du å undre deg over, og det er om maten smaker bra.

Her kan du nemlig gjøre deg klar for å få hakeslepp, på den beste måten! Menyen er forbausende spennende og varierer fra dag til dag. Her har de pinnekjøtt året rundt- kanskje får du den i en ramensuppe. Eller så kan det være du får servert hest fra travbanen like rundt hjørnet eller fersk fisk fra sjøen.

Hos Troll har de inngått en avtale med Vesterålens Fiskemottak, hvilket betyr helt fersk fisk på fatet! Vi snakker hai, skolæst og mange andre sjeldne og rare fisker. Det er fordi de også får med bifangst på kjøpet – fisk som ellers er ulovlige å fiske.

Lengter du etter en ordentlig god gourmet-opplevelse? Troll’s got your back. Som du kanskje har forstått allerede, så står det ikke på kvaliteten. Og det er ikke et minus at de serverer nydelig vin som står i stil med maten.

Er du vegetarianer eller veganer? Troll’s still got your back! Her kan du komme uansett hvem du er og hvilke preferanser du har.

Bli servert av verdens fjerde beste servitør

Sveinung har samlet et stjerneteam om restaurantdriften. På kjøkkenet finner vi den dyktige og iderike kokken, medeier Lars Laurentius Paulsen. Inne i restauranten kan det være at du blir servert av Camilla Laio Tromsen, verdens fjerde beste servitør fra den anerkjente konkurransen World Skills.

Hos Troll har du mulighet til å få beriket din kunnskap, men hvis du bare ønsker å nyte maten, uten fjas og jåleri i ditt eget selskap, skal du også få det.

Forrige restaurant som lå her ble slaktet av mediene

Men hvordan startet dette restauranteventyret egentlig? Vi tok oss en prat med sjefen selv.

Eventyret i Fosenkaia startet da Sveinung tok over Kafe Skuret. Et sjelfullt serverings- og konsertsted som beriker trønderbyen med sitt eksepsjonelle særpreg. Dag etter dag, skulle Sveinungs blikk vandre over på lokalet rett ved siden av Kafe Skuret, til det som i dag er Troll.

Men det var ikke bare enkelt å starte opp en restaurant i lokalet ved siden av. Forrige restaurant som holdt til her fikk en heftig gjennomgang og ble totalslaktet av mediene. En forbannelse lå over lokalet og ikke hvem som helst hadde turt å starte opp en ny restaurant her.

Uredd for å feile, tok Sveinung utfordringen på strak arm. I dag har han totalforvandlet lokales rykte og skapt en restaurant helt utenom normen.

Du vil ikke angre på en tur innom Troll.

Book Troll her ➤

Du liker kanskje også...