Valentinsdag: Her kan du feire kjærligheten

thumb image

Den 14. februar er det Valentinsdag – en dag hvor mennesker verden over hyller kjærligheten. Og hva er vel bedre enn å markere dagen over et lekkert måltid mat, sammen med noen du er glad i? Uansett om du ønsker å feire kjærligheten med din utkårede eller en god venn, så byr disse koselige restaurantene både på deilig mat og en stemningsfull atmosfære.

Valentinsdag er en dag for romantikk og kjærlighet. Og det er den perfekte anledningen for å kose seg med god mat i godt selskap. Vi har laget en liste med noen av restaurantene som utgjør den perfekte rammen om alle hjerters dag. Noen av restaurantene kan også tilby spesielle menyer i anledning dagen.

Sumo

Sumo er perfekt hvis du ønsker å skjemme bort deg selv og din favorittperson med litt hverdagsluksus på årets Valentinsdag. Den folkekjære fusion-kjeden serverer smakfull sushi og de lekreste retter med inspirasjon fra Asia, tilsatt en dose av det beste fra det europeiske og amerikanske kjøkken.

Så hvis du og din utkårede er sulten på en velsmakende fusion-opplevelse, skal dere ta turen forbi en av Sumos mange restauranter i Norge. Du finner det populære spisestedet i både Oslo (BjørvikaKarl JohanSolli Plass og Storo), Bergen (Vestre TorggateLagunenSolheimsvikenVestkanten Storsenter og Åsane Storsenter), Stavanger og Tromsø, samt på Jessheim.

Her kan du velge og vrake mellom de lekreste retter. Hva med en stor sushi-tallerken – eller kanskje en frisk poké bowl? Du finner også krydrede vårruller og stekte dumplings på deres rikholdige meny – bare for å nevne noen av de mange fristelsene. I tillegg til deilig mat, kan Sumo lokke med et stort utvalg av gode viner og cocktails, pluss en hyggelig og avslappende atmosfære.

Arno Ristorante

Hva med å feire din Valentinsdag med hjemmekoselig stemning og autentisk italiensk mat? Hvis du synes dette høres ut som oppskriften på en romantisk kveld, så skal du legge turen innom Arno Ristorante på Fredensborg i Oslo.

Her kan du og din date nyte fantastiske retter i et varmt og intimt lokale som virkelig innbyr til romantikk. Restauranten er oppkaldt etter den toscanske elven Arno, og kjøkkenet er inspirert av de mange og lange mattradisjonene fra Toscana. 

På denne koselige italienske restauranten kan du nyte kjente og kjære italienske retter, som pizza, pasta og risotto tilberedt på klassisk vis. På den rikholdige menyen finner du også et stort utvalg av viner fra Toscana-regionen.

Og hvis du fortsatt har plass til mer etter å ha mesket deg med alt det gode på menyen, bør du prøve deres tiramisu. Perfekt til å dele!

Hvor: Fredensborgveien 30B, Oslo

KöD

Hvis du heller craver en perfekt tilberedte valentinsdagsbiff, er KöD stedet for deg. Du finner den populære danske restaurantkjeden i både Oslo og Stavanger, og her er det – som navnet tilsier – kjøtt som står i fokus. Konseptet er enkelt: Velsmakende biffer med godt tilbehør, nøye utvalgte høykvalitetsviner og sist, men ikke minst: en virkelig skjønn stemning.

Hva sier du for eksempel til en marmorert ribeye, en saftig mørbrad, elller en eksklusiv wagyu-biff? Du kan dessuten velge mellom fristende forretter som østers og oksecarpaccio, pluss et stort utvalg av velsmakende tilbehør, som sweet potato fries, smørsauterte marksopp eller vintersalat. Og selvfølgelig et vinkart som harmonerer perfekt med maten.

Til dessert kan du skjemme bort deg selv med en sjokoladekake med kirsebær mousse eller en klassisk crème brûlée. Det er jo tross alt Valentinsdag bare én gang i året.

Hos KöD feirer de kjærligheten med en fristende 4-retters Valentin-meny, med tilhørende vinpakke og kaffe eller te til desserten.

Hvor: Tollbugata 15, 0152 Oslo / Kongsgårdbakken 3, 4005 Stavanger

Sentralen

Sentralen Restaurant holder til i stemningsfulle lokaler i Kvadraturen, som tidligere huset Gamle Christiania Sparebank. Men nå har lukten av penger blitt erstattet av den deilige duften av de lekreste retter. Her kan du feire Valentinsdag med folkelig gourmetmat laget på gode norske råvarer.

Restauranten serverer både a-la-carte og settmenyer, og de kan alltid friste med velsmakende vegetarretter, som nystekt rømmebrød med pepperrotkrem, betetartar eller karamellisert blomkål – for bare å nevne noen av deres mange lekre rettene. Det er dessuten perfekt dele-mat, noe som jo passer godt på en dag hvor kjærligheten er i fokus.

Hos Sentralen er kvaliteten i topp, prisene rimelige og stemningen uformell. Kort sagt oppskriften på en skikkelig hyggelig date.

På Valentinsdag kan Sentralen dessuten lokke med en lekker 4-retters delemeny til deg og din kjære.

Hvor: Øvre Slottsgate 3, 0457 Oslo

St. Peter’s Restaurant

Hvorfor ikke markere Valentinsdag med en kulinariske smaksopplevelse litt utenom det vanlige? Det er nemlig det du får hos den lille restaurantperlen, St. Peter’s i Frederikstad. Her serverer de kortreist, sesongbasert og hjemmelaget mat – tilberedt på en kreativ og velsmakende måte.

Rettene på deres fristende meny er laget på ingredienser fra lokale produsenter, og den skifter i takt med hvilke råvarer som er i sesong. Resultatet er en virkelig spennende meny med noen av de beste råvarene som Østfold har å by på.

St. Peter’s Restaurant ligger idyllisk til i Øyenkilen, rett utenfor Frederikstad. Så her kan du og din utkårede nyte et romantisk måltid med havutsikt.

Hos St. Peter’s tar de kjærlighetsfeiringen på forskudd! Lørdag den 11. februar kan de nemlig friste med de lekreste 3-, 5- og 7-retters smaksmenyer.

Hvor: Marnetveien 51 A, 1621 Fredrikstad

Sjøslag Restaurant

Sjøslag Restaurant i Larvik lokker også med god mat og romantisk stemning på årets Valentinsdag. Her har de en nede på jorden-tilnærming til matlaging, og det meste er laget fra bunnen av. Kjøkkenet bruker gode norske råvarer – gjerne fra lokale produsenter – når de kokkellerer. Menyen endrer seg fortløpende etter sesong, men fokuset er alltid på å fremme norske råvarer og dyktige produsenter.

På den sesongbaserte menyen finner du mye spennende og du kan blant annet begi deg ut på Dagens 3-retters: spør servitøren, stol på kokkene og la de servere deg en velsmakende meny med forrett, hovedrett og dessert.

Hvorfor ikke feire kjærlighetsdagen med et glass champagne og havets eget afrodisiakum, østers? Du finner selvfølgelig også mange andre lekre retter på deres rikholdige og fristende meny.

Hvor: Fritzøe Brygge 1, 3264 Larvik

Kolonihagen Frogner

Kjærligheten feires også på Frogner! Hos Kolonihagen kan du blandt annet meske deg med noe så passende som vaffelHJERTER med soppsoya og bottarga på Valentinsdagen. Nam, sier vi bare!

Du finner den lille grønne oasen av et spisested i en idyllisk bakgård i Frognerveien – det perfekte get-away for en intim valentinsmiddag. Her serveres ny-nordiske retter med en touch av gourmet, laget på hel-økologiske og kortreiste råvarer fra lokale produsenter.

I tillegg til utsøkt og bærekraftig mat og skjønn stemning, kan Kolonihagen Frogner også friste med et rikholdig utvalg av høykvalitetsviner. Og alle deres viner er dessuten enten økologiske, organiske eller biodynamiske.

Hvor: Frognerveien 33, 0263 Oslo

You may also like...