Brygger på noe godt

thumb image

Sandnes Brygge satser mer lokalt enn noensinne og et mikrobryggeri er like om hjørnet. Eier Ingunn Kvernstuen ønsker å gi gjestene det lille ekstra.

Få restauranter i Sandnes har like flott beliggenhet som Sandnes Brygge, og det er en kjensgjerning at spisestedet er et av byens beste når sola skinner.

Da gjelder det å friste med noe godt som slukker tørsten.

Restauranten samarbeider allerede tett med den lokale, økologiske vinprodusenten Vinatura, og snart vil du også kunne leske ganen med friskt, hjemmebrygget øl når du besøker spisestedet på bryggekanten i Sandnes.

– Det har tatt litt tid, men nå får vi endelig vårt eget mikrobryggeri. Det kommer veldig snart, lover eier Ingunn Kvernstuen.

– Vi har inngått et samarbeid med Lervig (bryggeri fra Stavanger red. anm), og det er bare noen detaljer som skal på plass først, fortsetter hun.

Foto: Sandnes Brygge

Foto: Sandnes Brygge

Satser på Sandnes

Det har gått noen år siden Sandnes Brygge slo seg ned i den koselige byen i Rogaland, men den folkelige restauranten er i stadig utvikling. Ingunn forteller at de nå satser mer lokalt enn noensinne, og hun tror dette vil gjøre driften enda bedre.

– Vi har et lag som jeg virkelig har troa på. Det er mange lokale folk, blant annet den nye kjøkkensjefen vår – vi kaller ham prikken over i-en. Han er så stolt over det han lager, og han snakker med stor entusiasme når han presenterer maten for gjestene. Det gir det lille ekstra, forklarer Ingunn.

– Jeg tror det er alfa omega at vi har fått inn lokale folk i alle ledd. Konseptet vårt krever at man er Sandnes-patriot, og at man tror på byen. Det er mye historie her, og jeg synes det er viktig at man føler at man kan formidle historien bak stedet så vel som maten på en naturlig og lidenskapelig måte, sier hun.

Foto: Sandnes Brygge

Foto: Sandnes Brygge

Møbler med lokal forankring

Hun poengterer at lokal forankring alltid har vært en viktig del av Sandnes Brygge.

– Sandnes Brygge var opprinnelig brukt som lager og eid av Jonas Øglænd – mannen bak sykkelmerket DBS, forteller Ingunn.

Da spisestedet etablerte seg på brygga i 2007, var store deler av interiøret donert bort av lokalbefolkningen. Siden den gang har lokalene blitt pusset opp og modernisert. Restauranten har også fått nye eiere, men enkelte av de gamle møblene har blitt med på reisen videre. Derfor er Sandnes Brygge et sted som mange i Sandnes føler de eier litt.

– Folk har bidratt med egne møbler og gammel servise. Sånne ting er med på å gjøre det til et veldig lokalt sted, sier Ingunn.

Foto: Sandnes Brygge

Foto: Sandnes Brygge

Fisk og mat i sesong

I sommer – og som alltid – er sprellende fersk fisk hovedkomponent i mange av rettene på Sandnes Brygge. Sjøen er jo tross alt nærmeste nabo. Helgrillet fjellørret, servert med friske grønnsaker, nypoteter og buerre noisette vinagrette, er blant de mange fristende rettene på menyen akkurat nå.

– Vi følger de norske årstidene og skifter meny fire ganger i året, sier Ingunn og legger til at de alltid har hamburger, fiskesuppe og blåskjell som faste poster på den ellers bevegelige menyen.

Hun forteller at restauranten kler varme sommerkvelder perfekt. Sandnes Brygge er nemlig et av stedene i Sandnes der sola skinner lengst om sommeren.

– Vi ligger innerst inne i Gandsfjorden og har en utrolig utsikt. Jeg synes det er helt fantastisk her, sier hun.

Foto: Sandnes Brygge

Foto: Sandnes Brygge

You may also like...