Guide: 5 restauranter for barnefamilien!

thumb image
Vi guider deg til fem restauranter i Oslo hvor du trygt kan ta med barna!

Ta med barna på en av disse matopplevelsene i Oslo, som passer både for liten og stor. La de minste finne sin nye favoritt! Se vår guide til restauranter for barnefamilien her!

Alle som har hatt småbarn vet at restaurantbesøk kan fortone seg som et mareritt. Ikke spiser de opp, så skal de på do, så blir de lei, så begynner de å vandre, så skal de hjem etter fem minutter. Dyrt, kaotisk, utrivelig og håpløst! Restauranter for barnefamilier er sjelden vare.

Men noen steder kan man ta med barna for å få en fin matopplevelse. Vi har funnet 5 restauranter for barnefamilien som har tenkt spesielt på barn når det gjelder menyvalg, eller steder som har lokasjon og fasiliteter som passer de minste!

Her er fem gode tips til restauranter for barnefamilien!

Bålpanne og kos på Grefsenkollen

Sommeren er over oss, og både foreldre og barn vil kose seg utendørs. Da er det ikke alltid like moro å plassere seg inne i et mørkt og trangt restaurantlokale. Hva med å ta turen til Grefsenkollen? Her kan dere leie egen bålpanne og grille egen mat, eller sette dere på den herlige uteserveringen og se utover Oslo. Digg pizza for alle har de også.

Den koselige spisestua er avskåret fra byens støy og stress, men så langt er det likevel ikke fra Oslo sentrum til Grefsenkollen. Snaue 20 minutter tar turen med bil. Det er det definitivt verdt!

Hvor: Grefsenkollveien 100, 0490 Oslo

Indisk for barn på Theka

For barnefamilier som henger i sentrum og på Løkka er det mange alternativer. Å ta med barn på indisk restaurant er kanskje ikke det man gjør oftest, da våre minste er supersmakere av rang og tåler generelt sterk mat ganske dårlig. Det har de gjort noe med på Theka! Her kan du ta med barna og ta del i det yrende folkelivet i fine parkomgivelser.

Theka har nemlig sørget for at menyen behager både liten og stor! For 139 kroner får man en Barne-korma, som er avrundet og mild i smaken.

Kanskje det er starten på en mer spennende kulinarisk reise for familien fremover?

Luksuspizza for barn på Lofthus

Tranen og Lofthus Samvirkelag har virkelig det som er blant byens aller beste pizzamenyer!

Lofthus Samvirkerlag sin steinovnsbakte pizza har vunnet både heder og berømmelse langt utenfor Oslos grenser, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Den er laget på de beste råvarene og av pizzakokker som virkelig kan sitt håndtverk. Hva sier du for eksempel til en hvit pizza med reinsdyrcarpaccio eller trøffelsalami? Vi sier i alle fall ja, takk – begge deler. Du finner både hvite og røde pizzaer på menyen, samt flere vegetariske varianter.

Men vi er jo her for barna! Null stress. Lofthus har deg dekket. Elsa 13 år er en dedikert barnepizza med bøffelmozarella og cheddar, komponert av Elsa Lofthus, med kokt skinke fra slakter Idsøe i Stavanger. Denne kan du få med enten rød eller hvit saus.

Hvor: Damplassen 2, 0852 Oslo

Grønn utflukt på Handwerk Botaniske

Midt inne i en jungel av grønt på Tøyen ligger Handwerk Botaniske! En idyllisk café med et stort uteområde tilknyttet den botaniske hagen som omkranser bygget. Her er det planter, blomster og trær i stort mangfold, der både store og små kan lære mye om de 5500 planteslagene fra hele verden. Den vakre gården er en av Oslos eldste og mest kjente bevarte tømmerbygninger

Handwerk byr på både søte bakevarer, nybrygget kaffe og utsøkt mat laget på kortreiste og økologiske råvarer. Grunnen til at vi trekker dette frem er det bilfrie og grønne området som er en perfekt boltreplass for de minste.

Og saftig søtt bakverk har vel aldri vært feil heller! Blant restauranter for barnefamilien er nok dette en av byens mest populære.

Hvor: Sars gate 1, 0180 Oslo

Kjapp og digg pizza på Stykke

Å sette seg ned for å spise pizza på en high class restaurant med barn kan være en selsom opplevelse. Halve pizzaen til 300 kroner ligger urørt og så begynner vandringen ut i lokalet. Nei, da er det bedre å gjøre det kort og enkelt! En slice og så gå videre!

Stykke leverer klassisk New York-pizza rett i hånden. Og om du tror det er simpel mat, så må du også tro om igjen! Dette er pizza med de mest utsøkte råvarer og laget fra bunnen. Vi snakker store pizzastykker. Sprø og tynn skorpe. Og masse digg snadder-fyll. Yum!

Det industrielle miljøet på Hasle passer perfekt til pizzeriaets urbane profil, og her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Det hersker en kul New Yorker-vibe i det enkle lokalet – fra interiøret til menyens grafiske uttrykk. Og pizzaen er så ekte som man får den utenfor The Big Apple.

Så nå vet du hvor du skal gå neste gang du craver en ekte New York-slice og har barna på slep! Her kan du også få bord på uteserveringen om du ønsker det!

Hvor: Bøkkerveien 11, 0579 Oslo

You may also like...