Guide: Her kjemper mat og natur om blikket ditt

thumb image

Billedskjønne omgivelser OG himmelsk mat? Check!

Noen spisesteder har så flott beliggenhet at maten må spille andrefiolin – og da spesielt på solskinnsdager.

Denne typen restauranter ligger gjerne litt utenfor allfarvei, men heldigvis er turen verdt det.

1. Lunsj, middag eller dessert på Gressholmen kro

Foto: Eric Christian King

Foto: Eric Christian King

Det var knyttet store forventninger til gjenåpningen av Gressholmen Kro tidligere i sommer. Restauranten har i en årrekke vært ansett som et viktig samlingspunkt på den lille øya.

Nye Gressholmen Kro har ikke skuffet. Restauranten har i hele sommer fristet med utstillinger og konserter, i tillegg til å servere god og enkel mat, og det kortreiste sommerparadiset i Oslofjorden har igjen blitt et naturlig møtested for øyas besøkende.

Hvor: Gressholmen, 0150 Oslo

2. Klassisk norsk på Værtshuset Bærums Verk

Foto: Værtshuset Bærums Verk

Foto: Værtshuset Bærums Verk

Værtshuset Bærums Verk er et av spisestedene i Norge som gjør norsk mat best. Culture Trip har restauranten på listen over «Oslos best restaurants for fine dining» og skryter av kjøkkenets unike tilgang til matlaging.

Det koselige spisestedet holder til i et grønt område i Bærum – tett på byen, men avskåret kjas og mas. Lommedalselva renner rett forbi. Hviskingen fra vannet, som åler seg gjennom landskapet, er prikken over i-en.

Hvor: Vertshusveien 10, 1353 Bærums Verk

Bestill Værtshuset Bærums verk her ➤

3. 5-retter på Lysebu

Foto: Lysebu

Foto: Lysebu

I urnorske omgivelser, omringet av skog og mark, ligger Lysebu. Gården ble reist etter krigen og gitt i gave til Danmark som takk for matvarehjelpen, og i ny og ne vaier det danske flagget på den store gårdsplassen.

Det er lett å bli forelsket i naturen når man er her, men også maten fortryller. For øyeblikket er det sol og sommer på kjøkkenet, som blant annet kan by på en spennende og variert 5-retter. En av de mange tiltalende rettene er fersk breiflabb fra Mørekysten, servert med hestebønner, blåskjell og smørsaus.

Hvor: Lysebuveien 12, 0790 Oslo

Bestill Lysebu her ➤

4. Ferie fra byen på Engø Gård

Foto: Engø Gård

Foto: Engø Gård

Det er et lite stykke fra hovedstaden til herskapelige Engø Gård, men få steder i Norge kan lokke med så mye idyll og så mye god mat på samme tid. Da Dagsavisen besøkte Tjøme tidligere i sommer, ble de bergtatt, blant annet takket være Engø Gård: «Ohlala! Skal du unne deg det litt ekstravagante, skal du unne deg en tur til Engø Gård.» Skrev avisen.

Kjøkkenet kan lokke med lunsj så vel som middag, fra 2- til 7-retter. Her kan du komme til å smake alt fra kamskjell til sjøkreps.

Hvor: Gamle Engøvei 25, 3145 Tjøme

5. Pizza på Grefsenkollen

Foto: Grefsenkollen

Foto: Grefsenkollen

De nordisk-inspirerte pizzaene på Grefsenkollen har gang på gang fått skryt i norske aviser, senest i Aftenposten i juni, og er et «must» hvis du besøker restauranten med beliggenhet på Grefsenåsen nordøst i Oslo.

Uteserveringen er sannsynligvis Oslos aller fineste, og herfra har du spektakulær utsikt over byen samt fjorden.

Hvor: Grefsenkollen 100, 0490 Oslo

Bestill Grefsenkollen her ➤

 

LES OGSÅ: Guide: Disse stedene er perfekte for å nyte årets første utepils
LES OGSÅ: Brunsjguide: Disse spisestedene er perfekte for late dager

You may also like...