Guide: Skjønne restauranter med terrasse i Oslo

thumb image
Foto: Lofthus Samvirkerlag

Sommeren er rett rundt hjørnet, og det betyr høysesong for uteservering. Oslo har en rekke fantastiske restauranter med terrasse som er perfekte for deg som vil nyte varmen med god mat på tallerkenen, noe kaldt i glasset og sol i fjeset.

Bor du i hovedstaden trenger du ikke lete lenge etter et godt sted å slikke sol. Men selvom det er skjønt å slange seg i parken eller på brygga, er det få ting som slår å nyte et godt måltid på en koselig restaurant med terrasse. Her guider vi deg til restauranter i Oslo med utsøkt mat på menyen og solrike uteserveringer.

Cartel’s Latin American Kitchen & Bar, Oslo

Få ting sier sommer som latinamerikansk stemning! Hos Cartel’s Latin American Kitchen & Bar på Solli Plass kan du både nyte en autentisk atmosfære, en meny full av fantastiske smaker og en spennende cocktailmeny.

Og hvis du er på utkikk etter restauranter med terrasse, så er dette latinamerikanske spisestedet en sikker vinner! Cartel’s har nemlig en stor og flott utendørsservering, fylt med grønne planter og fargerike blomster, som er perfekt for deg som vil å nyte et lekkert måltid på en solrik dag.

På menyen kan du velge og vrake mellom krydrede lekkerier og leskende drinks – alt fra deilige tacos til appetittvekkende margaritas. Cartel’s kombinerer amerikanske steakhouse-tradisjoner med latinamerikansk pasjon, ispedd en liten dæsj texmex. Og hvis du ønsker å kjøle deg ned med en skjønn drink i solen, kan restauranten lokke med hele 49 (!) fantastiske cocktails.

Hvor
: Henrik Ibsens gate 90, 0255 Oslo

Sumo Solli Plass

Det er flere flotte restauranter med terrasse å velge mellom i området. Rett ved Cartel’s finner du nemlig Sumo, som er en appetittvekkende og leken asian fusion-restaurant med rimelige priser. 

Den populære restauranten har dobbelt kjøkken, noe som betyr at her får du både de lekreste varmretter, pluss fersk sushi og poké bowls. De dyktige kokkene balanserer mellom å inndra tradisjoner og å være kreative i matlagingen, og resultatet er både velsmakende og estetisk. Det er autentisk og lekent på samme tid, og det er et høyt detaljnivå på rettene som serveres.

Sumo på Solli Plass har en stor og hyggelig uteservering, hvor du kan nyte sommerdagene med utsøkt sushi og et glass perlende vin i sola. Kan det bli bedre?

Hvor: Henrik Ibsens gate 90, 0255 Oslo

Grefsenkollen

Vi kan ikke snakke om restauranter med terrasse i Oslo uten å nevne Grefsenkollen! Få restauranter i hovedstaden kan nemlig skilte med en så spektakulær utsikt og så vakre omgivelser som dette folkekjære spisestedet.

Grefsenkollen troner på toppen av bakken og kan lokke med en utendørsservering helt utenom det vanlig. Her kan du nemlig kose deg med god mat og drikke i sola, mens du nyter den fantastiske panoramautsikten over byen. På menyen står norsk og fransk mat, og vinkartet er imponerende. I tillegg til sin flotte beliggenhet og deilige mat, tilbyr Grefsenkollen også en omfattende drikkemeny.

Grefsekollen har faktisk hele to terrasser. På den nederste terrassen serveres det rykende fersk pizza – noe som er en kjempehit blant sultne turgjester. Og her kan du velge og vrake mellom et stort utvalg av både røde og hvite pizzaer. På den øverste terrassen serveres det utsøkte retter fra restaurantens à la carte-meny. Hvis været viser seg fra sin beste side er det ingen steder som egner seg bedre for et godt måltid.

Hvor: Grefsenkollen 100, 0490 Oslo


Eataly Ristorante

Neste stopp på turen gjennom Oslos restauranter med terrasse er den italienske favoritten, Eataly. Denne restauranten ligger midt i smørøyet på Aker Brygge, og på deres uteservering er det alltid god stemning.

Eataly er kjent for å skjemme bort gjestene sine med skjønne italienske retter, laget på de beste råvarene. Deres spesialitet er imidlertid pizza, og deres Margherita Regina d’ Italia og Carpaccio e tartufo har vunnet priser for sin utsøkte smak.

Restauranten kan også friste med et stort utvalg av lekre pasta-retter og forskjellige italienske småretter og salater. De har dessuten et virkelig godt utvalg av italienske rød- og hvitviner, som harmonerer perfekt med maten. Så hvis du er i fysen på autentisk italiensk mat og et kaldt glass hvitvin i sommersolen, er deres flotte terrasse med havutsikt, stedet å være.

Hvor: Bryggetorget 18, 0250 Oslo

Lofthus Samvirkerlag i Kunstnernes Hus

Hvis du er mer sulten på å smake Oslos nok beste pizza, mens du nyter noe kaldt i glasset og sol i fjeset, skal du ta turen innom Lofthus Samvirkerlag i Kunstnerne Hus. I tillegg til byens kanskje beste pizza, kan den koselige restauranten også lokke med en virkelig flott uteservering foran et av Oslos mest ikoniske bygg.

Kunstnernes Hus er et arkitektonisk signalbygg, og har siden åpningen i 1930 vært et av Norges viktigste visningssted for samtidskunst. Lofthus Samvirkerlags lokaler i huset er da også i en klasse for seg – med stilrent funkis-interiør og utsøkt mat og drikke på menyen.

Her kan du nyte enkle og gode lunsjretter, samt velge og vrake fra deres prisbelønte pizzameny. Det kjennes på smaken at de steinovnsbakte pizzaene er laget på de beste råvarene og av pizzakokker som virkelig kan sitt håndtverk.

Hvor: Wergelandsveien 17, 0167 Oslo

VentiVenti

Når du ankommer til VentiVenti, blir du tatt med på en italiensk kystreise som blander de beste norske råvarer med herlige sicilianske ingredienser. Resultatet er en unik og minneverdig matopplevelse.

Den store utendørsterrassen med utsikt over Oslofjorden er det perfekte stedet å nyte VentiVentis ferske og deilige mat. Menyen er typisk italiensk og består av enkle, gode og virkelig vellagede retter som etterlater deg med en følelse av velbehag. Dette er med andre ord italiensk comfort food på sitt beste!

Deres vin- og ølmeny er også verdt å smake på – spesielt på solrike dager, hvor du kan nyte et glass vin eller en kald øl mens du ser ettermiddagssolen synke i fjorden.

Hvor: Standpromenaden 2, 0252 Oslo

Fjøla

Når solen skinner i Oslo er det få steder som Fjølas store og solvendte utendørsservering. På deres terrasse kan du kose deg med digg nede-på-jorden-mat, mens du kikker på det yrende folkelivet.

Restaurantens kjøkken viser stor kreativitet i matlaging og er ikke redd for å prøve nye vrier på tradisjonsmaten. De har øye for detaljer og benytter seg av utvalgte råvarer – og det kjennes på smaken! De fleste rettene serveres på fjøl, noe som gjør matopplevelsen til noe litt ekstra. Enten du bare er litt sulten eller klar for å spise til den store gullmedaljen, så finner du garantert en favorittrett hos Fjøla.

Hvorfor ikke legge turen innom deres utendørsservering for et glass øl og småsnacks med vennene, en kjapp lunsj med kollegaene, eller en herlig middag med familien? Uansett anledning er den koselige restauranten på Østbanehallen et sikkert valg på solrike dager.

Hvor: Jernbanetorget 1, 0154 Oslo

You may also like...