Guide: Skjønne steder med terrasser i Oslo

thumb image
Foto: Grefsenkollen

Sommeren går mot slutten, men det betyr ikke at uteserveringen også må ta slutt. Oslo har en rekke fantastiske restauranter med koselige terrasser som er perfekte for å nyte det siste av det varme været.

Bor du i hovedstaden skal du lete lenge for å finne en park eller badebrygge som ikke er fylt opp av folk som desperat vil utnytte den siste sommeren.

Nå som det heller ikke er lov med grillings i parken kan det være en idé å ta måltidene på en av byens mange restauranter.

Nedenfor har vi listet opp en rekke restauranter i Oslo der du kan sitte på terrasser og nyte et godt måltid samtidig som du får utnyttet sensommerværet maksimalt.

Her er en rekke restauranter, hvor du kan trekke ut på terrassen med deilig sol og varme i fjeset.

Cartel’s Latin American Kitchen & Bar, Oslo

Er du på utkikk etter en latinamerikansk restaurant med en fascinerende cocktailmeny, livlig atmosfære og en meny full av spennende smaker? Da er Cartel’s stedet for deg.

Denne latinamerikanske restauranten har en vakker terrasse som er perfekt for å nyte et måltid på en solrik dag.

Her finner du alt fra deilige tacos til appetittvekkende margaritas, denne meksikanske/latinamerikanske fusjonsrestauranten vil få deg til å ville ha mer.

Er du ikke en Margarita-lover? Frykt ikke! Hos Cartel’s Latin American Kitchen & Bar har de flere fantastiske cocktails (49 stykk, for å være nøyaktig) så her finner du noe for enhver smak.

Det lønner seg å være rask for å rekke terrassen før høsten kommer!

Hvor
: Henrik Ibsens gate 90, 0255 Oslo

Colonel Mustard

Hvis du leter etter en restaurant med uteservering i Oslo, trenger du ikke lete lenger enn Colonel Mustard. Denne populære gastropuben på Alexander Kiellands Plass ønsker deg velkommen til stor uteservering hvor solen skinner hele dagen, og er dermed det perfekte stedet for å nyte en kald en i finværet.

Menyen består av enkle, gode og vellagde retter som gir en følelse av velbehag, så kalt comfort food, og ølutvalget er utmerket. Terrassen er det perfekte stedet å nyte en solrik dag eller en varm kveld.

Ønsker du å kjenne den siste sommervarmen er uteserveringen til Colonel Mustard midt i blinken.


Hvor: Darres gate 2, 0175 Oslo

Sumo Solli Plass

Rett ved siden av finner du Sumo, det er en autentisk og leken asian fusion-restaurant med rimelige priser. 

Du får både varme retter og sushi, men også lette salater. Kokkene balanserer mellom å inndra tradisjoner og å være kreative i matlagingen. Det er autentisk og lekent på samme tid, og det er et høyt detaljnivå på rettene som serveres.

Sumo Solli plass er en av flere restauranter i Sumo-kjeden. Her kan du også sitte på terrassen og nyte god sushi og et glass vin i sola.

Hvor: Henrik Ibsens gate 90, 0255 Oslo

Grefsenkollen

Få eller ingen andre restauranter i Oslo har så vakre omgivelser som Grefsenkollen. Restauranten ligger på toppen av bakken og utendørsterrassen tilbyr fantastisk panoramautsikt over byen.

På menyen står norsk og fransk mat, og vinkartet er imponerende. I tillegg til sin flotte beliggenhet og deilige mat, tilbyr Grefsenkollen også en omfattende drikkemeny.

Grefsekollen har to terrasser. Populære pizzaer serveres på den nedre terrassen. Her kan menyen friste med flere røde og hvite sauspizzaer.

Den øvre terrassen serverer retter fra restaurantens à la carte-meny. I fint vær er det dekket på terrassen eller i vinterhagen.

Hvor: Grefsenkollen 100, 0490 Oslo


Eataly Ristorante

Er du heller i humør for litt ordentlig italiensk mat sammen med et kaldt glass hvitvin i solsteika?

På denne pizzarestauranten, som ligger fint til på Aker Brygge i Oslo, kan du godt ha høye forventinger til maten. Du kan også regne med at de høye forventningene innfris.

Her får du prisbelønt pizza og en lekker terrasse i nærhet til sjøen.

Hvor: Bryggetorget 18, 0250 Oslo

Bun’s Burger Bar

Tar du, i likhet med de fleste Osloboere, ofte turen ut til Sørenga for å nyte været og ta deg et bad?

Neste gang kan du ta lunsjen på Bun’s Burger Bar. Få burgerrestauranter kan skryte av like god utsikt.

Spisestedet ligger flott til på Sørenga med stor terrasse, og her har du panoramautsikt til Barcode, operaen og Havnelageret.

Hvor: Sørengkaia 71, 0191 Oslo

Kolonihagen Frogner

I hjertet av Frogner finner du Kolonihagen Frogner, som serverer ny-nordiske småretter basert på økologiske ingredienser fra lokale produsenter. 

Kolonihagen Frogner har en hyggelig bakgård med uteservering som kler lune og avslappede dager.

Her er det rom for å ta seg et glass i sola, eller spise fra menyen i svale omgivelser.

Obs: Ingen reservasjon ute, her er det førstemann til mølla!

Hvor: Frognerveien 33, 0263 Oslo

VentiVenti

Når du ankommer til VentiVenti, blir du tatt med på en italiensk kystreise som blander norske råvarer med herlige sicilianske ingredienser.

Resultatet er en unik og minneverdig matopplevelse. Utendørsterrassen med utsikt over fjorden er det perfekte stedet å nyte VentiVentis ferske og deilige retter.

Menyen er typisk italiensk og består av enkle, gode og vellagde retter som gir en følelse av velbehag, så kalt comfort food, og ølutvalget er utmerket.

Terrassen er det perfekte stedet å nyte en solrik dag eller en varm kveld. Ønsker du å kjenne den siste sommervarmen er terrassen til Colonel Mustard midt i blinken.

Hvor: Standpromenaden 2, 0252 Oslo

Fjøla

Når solen skinner i Oslo er det helt perfekt å gå ut til Fjølas terrasse hvor du kan nyte god mat. Restaurantens kjøkken viser stor kreativitet i matlaging og vri tradisjon. De har øye for detaljer og benytter seg av utvalgte råvarer.

Atmosfæren på uteserveringen til Fjøla er ikke å undervurdere. Her kan du enkelt ta et glass kald øl med venner, en kjapp lunsj med kolleger eller unne deg selv en herlig middag. Uansett anledning er det enkelt å ankomme restauranten som ligger på Østbanehallen.

De fleste rettene serveres på fjøl, noe som skaper en spesiell atmosfære. Enten du er litt sulten eller veldig sulten, finner du garantert din favorittrett hos Fjøla.

Hvor: Jernbanetorget 1, 0154 Oslo

Du liker kanskje også...