Restauranter med sjømat på menyen

thumb image
Foto: Slippen

Sjømat er for mange synonymt med sommermat, og hvitvinsdampede blåskjell, ferske reker eller grillede krabbeklør leder automatisk tankene hen på lyse og lune sommerkvelder ved havet. Hvis du har lyst til å feire sommerens ankomst med god sjømat på tallerkenen og noe kaldt i glasset, så er disse restaurantene helt perfekte.

Havet rundt vårt langstrakte land byr på noen av verdens beste råvarer. Dette er heldigvis noe som mange restauranter vet å benytte seg av. Her guider vi deg til norske restauranter fra nord til sør som har lokal sjømat på menyen.

Bro, Ålesund

Midt i Ålesund, nærmere bestemt Notenesgata 1, finner du Bro. Denne restauranten jobber ut fra konseptet kystgastronomi, og har alltid et stort utvalg av fisk og sjømat i sesong.

Folkene bak Bro har lang erfaring i restaurantbransjen, og kjøkkensjefen er ingen ringere enn Ronny Kolvik. Han har blandt annet vært kjøkkensjef og daglig leder på den anerkjente restauranten Arakataka i Oslo, men har flyttet tilbake til hjembyen Ålesund for å drive kjøkkenet på Bro og sette sammen spennende menyer basert på lokale delikatesser fra havet.

Menyen i restauranten er en á la carte-meny som følger årstidenes gang. Menyen byttes altså ofte ut for å kunne tilby de beste lokale råvarene som er i sesong. På søndager serveres også ‘søndagsmiddag’, og man kan ta med hele familien på en koselig tradisjonsmiddag laget på lokale maritime råvarer.

Restaurant Slippen, Fredrikstad

Du finner Restaurant Slippen sentralt i Fredrikstad, rett ved gangbroa på Kråkerøy-siden av elva. Fra deres store og solrike uteservering har du en nydelig utsikt til bryggepromenaden i Plankebyen og det yrende båtlivet på elva.

Restaurant Slippen tilbyr en rikholdig à la carte-meny med hovedfokus på fersk fisk og sjømat fra Østfold. For en enda mer komplett matopplevelse kan du også velge sesongens 3- eller 5-rettersmeny, med eller uten vinpakke.

Menyen er full av deilige retter fra havet, så som kremet fiskesuppe med dagens fangst og grønnsaker, dampede blåskjell og østers fra Hvaler – bare for å nevne noe av all den deilige sjømaten du kan meske deg med på Slippen.  

Fiskekompaniet, Tromsø

Hvis du er sulten på sjømat med en arktisk touch, skal du ta turen til Killegreens Gate 6 i Tromsø. Her – idyllisk plassert nede på kaikanten – finner du nemlig Fiskekompaniet. Her er det fisk og sjømat som står i fokus, og alle deres retter er laget på gode og lokale råvarer.

Menyen hos Fiskekompaniet er som havet: i konstant endring – og alltid fullspekket med ferske smaksopplevelser. Menyen endres etter årstidenes gang, og etter hvert som havet skifter karakter vil du finne nye råvarer på menyen. Fiskekompaniet serverer fisk og sjømat med utgangspunkt i de typiske smakene fra den nordlige landsdelen, ispedd en dæsj inspirasjon fra den vide verden.

Fiskerestauranten ligger sentralt til på kaia i sentrum av Tromsø, og kan i tillegg til utsøkt fisk og sjømat, lokke med en fantastisk havutsikt. Ta deg også en tur i skalldyrbaren for ferske reker, hummer eller østers – eller hva med en forrett av stekte torsketunger eller løjrogn?

Big Fish, Skjærhalden

Big Fish er en uformell restaurant i Skjærhalden på sommerparadiset Hvaler, bare en svipptur unna Fredrikstad. Den hyggelige og uformelle restauranten kan by på fisk og sjømat av høy kvalitet – i tillegg til idylliske omgivelser.

Deres rikholdige meny byr på noe for både små og store, så Big Fish er det perfekte stedet for en sommerutflukt for hele familien. Restauranten har en stor uteservering, hvor du kan nyte Hvalers mange solrike dager med lekker og lokal sjømat. Her får du både østers og hummer fra Hvaler, gratinerte sjøkreps og skalldyrfat med alt godt fra havet.

Etter et godt måltid, kan du ta deg en forfriskende dukkert i den glitrende fjorden. Så er sommerstemningen komplett!

Fiskekrogen, Henningsvær

Fiskekrogen ligger idyllisk til midt på Henningsvær Havn, som er et av Norges eldste fiskevær i Vestfjorden. Restauranten ble etablert i 1989 av Else Marie Larsen og Otto Asheim, og var dengang en av de aller første fiskerestaurantene i Lofoten.

Fiskekrogen er omringet av hav på nesten alle kanter – bortsett fra mot nord. Her kan gjestene til gjengjeld nyte panoramautsikten mot de mektige Festvågtinden og Vågakallen, som er kommunens høyeste fjell. Den maritime naturen passer perfekt til menyen – som selvfølgelig har fokus på fisk og sjømat fra regionen.

Hos Fiskekrogen går de opp i gode og lokale råvarer, så menyen varierer i takt med hvilke ingredienser som er i sesong. På denne måten kan du smake på de mange forskjellige inntrykkene som den lokale kystnatur og de ulike årstidene har å by på. Når midnattssola gjør sitt inntog kan du nyte ferskfangede reker på Fiskekrogens livlige uteserveringen, mens du skuer utover fjorden og de kneisende fjelltoppene. Kan det bli bedre?

You may also like...