Her får du servert tradisjonell norsk julemat

thumb image
Foto: Grefsenkollen

Den første snøen har fallt og julestemningen begynner så smått å komme snikende. Endelig kan du kose seg med alt det gode som hører førjulstiden til, og på disse restaurantene serverer de tradisjonell norsk julemat som garantert får deg i julestemning!

Er du glad i tradisjonsrike norske juleretter? Så bør du ta turen innom en av disse koselige spisestedene, som nå i førjulstiden disker opp med pinnekjøtt, ribbe, medisterkaker, julepølser, lutefisk, risengrynsgrøt og masse annen god norsk julemat. I tillegg til god gammeldags julestemning, selvfølgelig.

Grefsenkollen: Julelunsj med panoramautsikt

norsk julemat
Foto: Grefsenkollen

Tronende over Oslo ligger Grefsenkollen. Det tradisjonsrike spisestedet i laftatømmer er utvilsomt byens best beliggende restaurant, og det perfekte stedet å komme i stemning fram til jul. I førjulstiden kan du nemlig kose deg med klassisk norsk julemat og tilhørende drikke. Den eventyrlige utsikten over hovedstaden får du på kjøpet!

I tillegg til lekre juleretter, kan Grefsenkollen lokke med uforglemmelige førsjulsopplevelser – både inne og ute. Når den historiske bygningen pyntes opp til jul, er det nemlig få steder som kan slå Grefsenkollen når det kommer til julestemning. Du kan også nyte en kopp varm kakao ved en av bålpannene deres, mens du nyter panoramautsikten over den snødekte byen og den vinterstille Oslofjorden.

Hvor: Grefsenkollveien 100, 0490 Oslo

Fjøla: Tradisjonelle juleretter i urbane omgivelser

norsk julemat
Foto: Fløla Østbanehallen

På Østbanehallen i Oslo er det alltid travelt i tiden fram til jul, men i Fjølas stilfulle og koselige lokaler hersker det en avslappet stemning. En kikk på deres fristende julemeny er nok til å gi deg vann i munnen, for her finner du både lutefisk, pinnekjøtt, ribbe, medisterkaker, julepølse og masse godt tilbehør. Og deilig riskrem til dessert, selvfølgelig!

Foto: Fjøla Østbanehallen

Fjøla er et sted hvor det klassiske møter det moderne, både når det kommer til interiør og mat. Selvom det er tradisjonell norsk mat som er i fokus, blir den ofte servert med en moderne tvist – og resultatet er verdt å smake. Ta en pause fra julehandelen, og unn deg selv en smakfull juletallerken hos Fjøla i den travle førjulstiden.

Hvor: Jernbanetorget 1, 0154 Oslo

Værtshuset Bærums Verk: Jul som i gamle dager

norsk julemat
Foto: Værtshuset Bærums Verk

En liten kjøretur fra Oslo ligger Værtshuset Bærums Verk. Det idylliske røde gårdstunet er Norges eldste serveringssted, så her kan du oppleve førjulstiden som i de gode, gamle dager. Den historiske restauranten har året rundt fokus på norsk tradisjonsmat og gode råvarer, og julen er intet unntak.

norsk julemat
Foto: Værtshuset Bærums Verk

Når snøen daler ned over tunet, ilden spraker i peisen og det er dekket opp til jul i den gammeldagse tømmerstuen, er det umulig å ikke komme i julestemning. Nyt en deilig julelunsj med familien, eller en kveld med pinnekjøtt, lutefisk og annen tradisjonell norsk julemat og god drikke.

Losby Gods: Klassisk jul i historiske omgivelser

norsk julemat
Foto: Losby Gods

Hvis du drømmer om en herskapelig juleopplevelse, skal du besøke Losby Gods. I naturskjønne omgivelser rett utenfor Lillestrøm sentrum, ligger det vakre jaktslottet fra 1800-tallet. Her har god mat og drikke alltid stått i sentrum, og i førjulstiden hersker det en magisk stemning på det historiske godset. Dette er stedet for uforglemmelige juleopplevelser for hele familien!

Foto: Losby Gods

Når juletreet er er pyntet, julelysene tent og buffeen fyllt til randen med alskens juleretter er det nesten som å være med i et eventyr. Her kan du kose deg med alt fra nystekt ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, surkål, lefser, julepålegg og fristende juledesserter – bare for å nevne noe av all den lekre norske julematen som Losby Gods disker opp med.

You may also like...