Her finner du Oslos beste burgere!

thumb image

Hva er egentlig bedre enn en saftig burger? Hovedstaden har en jungel av tilbud, men her finner du Oslos beste burgere!

Burgere har en fascinerende historie som strekker seg tilbake til 1800-tallet, da den moderne hamburgeren først begynte å ta form i USA. Den klassiske kombinasjonen av en saftig kjøttpatty, brød, og en rekke smakfulle tilbehør spredte seg raskt over hele verden og ble et symbol på enkel, men tilfredsstillende hurtigmat.

Startet på 80-tallet

Hamburgerens reise til Norge startet for alvor på 1980-tallet, da internasjonale hurtigmatkjeder etablerte seg her. Siden den gang har burgeren utviklet seg fra å være enkel hurtigmat til å bli en viktig del av det norske kulinariske landskapet.

Nyskapende stil

I Oslo finner du i dag et utrolig mangfold av burgere som reflekterer både klassiske amerikanske tradisjoner og nyskapende, lokale tolkninger. Byen har alt fra high-end gourmetburgere med eksklusive ingredienser til street food-varianten som oser av autentisitet og enkelhet. Dette mangfoldet speiler Oslos rike matkultur, der hver restaurant setter sitt unike preg på denne ikoniske retten.

Vår TOPP 3!

Fra tradisjonelle okseburgere til varianter med eksotiske smaker, vegetarianske alternativer og fusion-kreasjoner, kan Oslo by på noe for enhver smak. Vi har plukket ut TOPP 3 burger-steder med topp kvalitet! Her finner du Oslos beste burgere!

Politikern

Politikern er en institusjon i Oslo med sin hyggelige atmosfære og sentrale beliggenhet rett ved Youngstorget. Deres meny er preget av klassiske retter, men det er burgerne som virkelig skinner her. To ganger har Politikern blitt kåret til Oslos beste burger!

Giga Burger er en solid og saftig biffburger som kommer med smeltet cheddarost, sprø bacon, frisk salat, tomat, rødløk, sylteagurk og aioli. Denne burgeren gir deg en klassisk smaksopplevelse med en perfekt balanse mellom ostens rikdom og aioliens kremete tekstur.

Gammel Opland Burger tar det hele et steg videre ved å tilføre en norsk vri. Denne burgeren er dekket med en akevitt BBQ-saus som gir en unik dybde og sødme til smaken. Toppet med sprø bacon, smaksrik Jarlsbergost, karamellisert løk og chipotle aioli, er dette en burger som kombinerer tradisjonelle norske smaker med en amerikansk klassiker.

For de som liker det litt hetere, er Sterk Von Burger et utmerket valg. Denne biffburgeren er toppet med en salsa laget av grillede røde og grønne chilipepper, smeltet cheddarost, og chili-mayo, som gir en kraftig og intens smak.

Villsopp Burger tilbyr en mer sofistikert smakskombinasjon med smeltet Taleggio-ost, villsopp, trøffelmayo og salat. Denne burgeren er perfekt for de som ønsker en mer gourmet-aktig burgeropplevelse.

Til slutt, for vegetarianere eller de som ønsker et plantebasert alternativ, er Veggie Burger laget av bønner og sjampinjong. Den er toppet med ost, avokado, rødløk, chilimayo og salat, noe som gir en rik og fyldig smak uten kjøtt.

Hvor: Youngstorget 6, 0181 Oslo

Gladkokken

Gladkokken, drevet av den kjente matprofilen Jan Henrik Syversen, tilbyr en rekke smakfulle burgere som kombinerer kvalitet og kreativitet. Her er noen av høydepunktene fra deres burgermeny:

Cheeseburger er en klassiker som aldri slår feil. Denne burgeren består av en saftig 180 grams patty, kombinert med sprø salat, rødløk, tomat, sylteagurk, smeltet cheddarost, bacon, og Gladkokkens egen burgerdressing. Det er den ultimate comfort food, perfekt balansert med en miks av friskhet og kremet fylde.

For de som liker en røkt og kraftig smak, er BBQ Burger et must. Her får du en 180 grams burger toppet med coleslaw, cheddarost, og hjemmelaget BBQ-saus. Denne burgeren er en perfekt kombinasjon av søtt, røkt og kremet, som gir en tilfredsstillende smaksopplevelse.

Dobbel Chili Cheese er for dem som virkelig vil ha litt ekstra kick. Denne burgeren består av to 100 grams patties, toppet med en spicy amerikansk chili-kjøttsaus, cheddarost, burgerdressing, sylteagurk, og jalapeños. Den er perfekt for deg som elsker sterke smaker og en skikkelig mettende burgeropplevelse.

Onion Lover Burger er, som navnet tilsier, en drøm for løkelskere. Med en saftig 180 grams patty, karamellisert løk, rå løk, sprøstekt løk, hvitløk, cheddarost og burgerdressing, får du en rik og smakfull burger som virkelig leverer på løkfronten.

Hvis du foretrekker kylling, er Korean Fried Chicken Burger et spennende valg. Denne burgeren består av crispy fritert kyllinglår, toppet med KFC-saus, coleslaw og sylteagurk. Med sin unike koreanske vri gir den en sprø og saftig smaksopplevelse som skiller seg ut fra de mer tradisjonelle burgerne.

For vegetarianere eller de som ønsker et plantebasert alternativ, tilbyr Gladkokken en Portobellosopp Burger fylt med nøtter og brie. Denne burgeren har portobellosopp som hovedingrediens, kombinert med salte cashewnøtter, urter, balsamico, tomat, salat, burgerdressing og brieost. Den gir en rik og kremet smak som tilfredsstiller både vegetarianere og kjøttelskere.

Til slutt har vi Dobbel Cheese, en burger som virkelig lever opp til navnet sitt. Med to 100 grams patties, karamellisert løk, cheddarost, rå løk, syltemiks og burgerdressing, er denne burgeren en fest for ostelskere som setter pris på en saftig og smakfull burger.

Hvor: Østbanehallen, 0154 Oslo

Cartel’s

Cartel’s på Solli Plass har en spennende meny som tilbyr et utvalg av burgere og smørbrød med en latinsk vri, som virkelig setter smaksløkene på prøve. Her er en oversikt over de fristende burgerne du finner på menyen:

El Cabron er en kraftig 180 grams burger laget av fire ulike stykningsdeler av storfekjøtt, som kvernes og tilberedes i hus. Denne burgeren er toppet med ost, chipotle aioli, guacamole, jalapeños og den ekstra sterke diablo-sausen. Rødløk og spinat tilfører en frisk kontrast til de rike og krydrede smakene. Dette er en burger for de som elsker en kraftig og krydret opplevelse.

Cartel’s Steak Sandwich er ikke en tradisjonell burger, men fortjener en plass på denne listen for sin møre og smakfulle Black Angus-biff. Den serveres med spinat, sprø løkstrimler, søtpotetfries og bakte piccolo-tomater, alt sammen kledd med Cartel’s signatur pinche-saus som gir en spennende smaksdimensjon.

Pollo Loco er et utmerket valg for kyllingelskere. Denne burgeren består av en saftig, sprøstekt kyllingbryst krydret med Cartel’s signatur spice blend og en touch av søt agave. Den serveres med spinat, avokadokrem og aji amarillo-saus. For de som ønsker ekstra sting, kan den også toppes med pickled jalapeño salsa uten ekstra kostnad.

La Americana er en klassisk burger med en saftig, hjemmelaget 180 grams patty. Denne burgeren er toppet med ruccola, rødløk, smeltet ost og sprø løkstrimler, og den avrundes med Cartel’s spesielle BBQ-marinade, som gir en søt og røykfylt smak.

Hvor: Henrik Ibsens gate 90, 0255 Oslo

You may also like...