Guide: Her får du Oslos beste biff

thumb image
Foto: KÖD

Drar du på biffjakt i Oslo finner du alt fra dampende, møre til skikkelige seige biff. Her får du noen av våres favoritter.

En god biff slår aldri feil! Det kan vi hvertfall trygt si. Men hvor i byen får du tak i de perfekt tilbredte biffene? Vi tipser deg om fire spisesteder, som kan det å servere kjøttstykker du ikke kan få nok av å sette tennene i.

Kjøtt, kjøtt og mer kjøtt på KÖD

KÖD er både navnet og temaet for den danske restauranten, som etter flere år med kjøtteventyr i Danmark åpnet dørene i 2019 til en ny restaurant i Tollbugata i Oslo. Konseptet er enkelt: Perfekt tilbredte biffer med godt tilbehør, og med nøye utvalgte viner i god kvalitet og en behagelig stemning er KÖD et sted som gir deg lyst å komme tilbake igjen og igjen.

For hva er vell bedre enn et skikkelig saftig biffstykke inne i varmen med et glass rødt til?

KÖD vet hvor viktig kvaliteten på et godt stykke biff er, og et av kjennetegnene på et godt stykke biff er at det kan serveres alene på tallerken. Derfor vil du alltid kunne velge det tilbehøret du vil ha til i skåler vedsiden av. På denne måten kan man dele tilbehøret mellom seg også.

Hvor: Posthallen, Tollbugata 15

Biff i fransk stil hos Brasserie France

Bare et par steg ut fra travle Karl Johans Gate finner du en liten oase av et spisested, som tar deg med på en helt autentisk fransk matopplevelse. Restauranten har siden 1979 satt fransk mat på kartet i Oslo. På den fristende menyen finner man klassiske retter som løksuppe, tartar og ikke minst, grillet entrecote av okse servert med frites og annet lekkert tilbehør, som er det vi craver akkurat nå!

Hvor: Øvre Slottsgate 16

Glødende matopplevelse på Glør

Kullgrillen er hjertet av Glør på Youngstorget. Her får du servert norsk “comfort food”, med internasjonal inspirasjon. I tillegg til en innbydende meny vil også prisene friste lommeboken. I andre etasje av restauranten finner du en cocktailbar med egenproduserte signaturdrinker.

Hvor: Storgata 21

Fjøla – der det tradisjonelle møter det moderne

Midt i sentrum, nærmere bestemt i den ærverdige Østbanehallen, ligger Fjøla. Her går det tradisjonelle og moderne hånd i hånd. Kreativiteten og øye for detaljer henger høyt på kjøkkenet, og resultatet er moderne og utsøkte retter.

Menyen byr på en rekke gode kjøttretter, blant annet grillet entrecote og signaturburgeren Fjølaburger.

Hvor: Jernbanetorget 1

LES OGSÅ:

Ny fransk restaurant i Oslo serverer klassiske brasserie-retter i parisisk ånd

Bålkos på Grefsenkollen

Italiensk it-restaurant byr på grenseløs tasting meny til søndagen din

Du liker kanskje også...