Guide: Her får du Oslos beste biff

thumb image
Foto: KöD

En god biff slår aldri feil. Og hvis du er på leting etter hvor du får den perfekte biff i Oslo, er det bare å lese videre. Her guider vi deg nemlig til noen av våre favorittsteder i hovedstaden for biffelskere.

Hvor i Oslo får du fatt i den perfekt tilberedte biff? Det kan vi hjelpe deg med. Vi tipser deg om tre spisesteder, som virkelig kan kunsten å servere et mørt stykke kjøtt, som garantert gir deg vann i munnen. Her finner du noe for enhver smak – uansett om du foretrekker din biff blodig, gjennomstekt, klassisk eller servert med en tvist.

Kjøtt, kjøtt og mer kjøtt på KöD

KöD er både navnet og temaet for denne danske restaurantkjeden, som etter flere år med kjøtteventyr i Danmark, i 2019 slo dørene opp til en ny restaurant i Tollbugata i Oslo. Konseptet er enkelt: Perfekt tilberedte biffer med godt tilbehør, og nøye utvalgte viner av høy kvalitet som harmonerer perfekt med maten.

Hos KöD vet de hvor viktig kvaliteten på godt kjøtt er, og et av kjennetegnene på en perfekt biff er at det kan serveres alene på tallerken. Derfor vil du alltid kunne velge å få servert det tilbehøret du ønsker, i skåler ved siden av. På denne måten kan også hele bordet dele tilbehøret mellom seg.

I tillegg til et utsøkt kjøttmåltid, kan KöD også lokke med en hyggelig og avslappet stemning, som gjør restauranten til det perfekte stedet for både søndagsmiddag med familien og romantisk middag med din utkårede. Her får du kort sagt en komplett spiseopplevelse som gir deg lyst til å komme tilbake – igjen og igjen. For hva er vel bedre enn et skikkelig saftig biffstykke med et godt glass rødvin til?

Hvor: Posthallen, Tollbugata 15, 0152 Oslo

Biff på fransk hos Brasserie France

Bare et par skritt vekk fra travle Karl Johans Gate finner du en liten oase av et spisested, nemlig Brasserie France. Dette er stedet for deg som drømmer om en autentisk fransk matopplevelse – midt i Oslo.

Restauranten har siden 1979 servert fransk mat til sultne og frankofile osloborgere. På den rikholdige menyen finner du alle de klassiske franske favorittene, som løksuppe, tartar, hvitløksgratinerte snegler – og sist ikke minst: grillet entrecote av okse, servert med pommes frites og annet lekkert tilbehør.

Den franske restauranten kan også friste med et stort utvalg av gode franske viner av den høyeste kvalitet, og en herlig stemning. Så hvis du craver en mør og velsmakende indrefilet servert på fransk manér, skal du ta turen til Brasserie France.

Hvor: Øvre Slottsgate 16, 0157 Oslo

Fjøla – det tradisjonelle møter det moderne

Midt i sentrum av Oslo, nærmere bestemt i den ærverdige Østbanehallen, ligger Fjøla. Her går det tradisjonelle og moderne hånd i hånd, og på menyen finner du både norske klassikere og kreative retter med en moderne tvist.

Fjøla er det perfekte stedet når du trenger en pause fra byens kjas og mas. I de vakre lokalene på Østbanehallen hersker en avslappet og innbydende stemning, som gjør at man får lyst til å slå seg ned og nyte et godt måltid.

Menyen hos Fjøla byr på en rekke gode kjøttretter, blant annet signaturburgeren Fjølaburger, braiserte oksekjaker og norsk spekemat. For ikke å glemme det aller viktigste: deres heeelt perfekt tilberedte entrecôte. Deres lekre og møre biff serveres med fløtegratinerte poterer, grønn salat og deilig, krydret chimichurri. Nam, sier vi bare.

Hvor: Jernbanetorget 1, 0154 Oslo

You may also like...