Disse spisestedene i Stavanger må du oppleve!

thumb image

Stavanger kan skilte med både eksklusive og rimeligere restauranter – felles for disse restaurantene er at de alltid leverer på både smak og opplevelse.

Restaurant SÖL

Hos den kritikerroste Restaurant SÖL slipper du å undre deg over hva du skal velge fra menyen. Her får man egentlig kun ett valg og det er dagens seksrettersmeny, som vil variere utifra hvilke råvarer som er tilgjengelig. Det er grønnsakene som spiller de sentrale rollene gjennom det meste av menyen, og SÖL legger seg dermed tett opp til den nye nordiske bølgen, med Michelin-restauranten Noma i spissen. Menyen har også innslag av kjøtt og fisk, men det er mulig å forhåndsbestille vegetarmeny om ønskelig.

Restauranten er også blitt nevnt i den anerkjente White Guide hvor maten blir beskrevet som lett, vellaget og rett og slett velsmakende.

Hvor: Hetlandsgata 6, 4013 Stavanger

K2

En drøm har gått i oppfyllelse for ekteparet Ola Klepp og Elisabeth Kress som startet opp K2 i mai 2020, midt oppi en usikker tid, men det har ikke satt en stopper for deres suksess. På K2 serveres det en smaksmeny i syv serveringer hvor man kan velge mellom kjøtt, fisk eller vegetar. Det tilbys også en drikkepakke som er med eller uten alkohol. Her er maten lokal, helst økologisk og gjennomtenkt i alle ledd.

Les mer om K2 her: Økologisk, lokalt og velsmakende i Pedersgata

Hvor: Pedersgata 69, 4013 Stavanger

Døgnvill Stavanger

Døgnvill i Stavanger har flere ganger blir kåret til byens beste burger. Ideen bak Døgnvill er ganske enkel: velsmakende burgere til hyggelige priser. I motsetning til mange burgersjapper serverer Døgnvill burgere i en klassisk restaurantsetting, hvor alt fra hovmesteren på gulvet til musikken i bakgrunnen er med på å gi en helt overlegen opplevelse!

Hvor: Skagen 13, 4006 Stavanger

Sumo Hall Toll

På Sumo serveres det mat som passer for hele familien – garantert! Med sitt Asian Fusion konsept kan du nyte både varme retter, som Bao Buns og Pad Thai nudler og fra sushikjøkkenet kan du velge mellom både klassisk sushi og Sumos egne lekne fusion sushi. Kanskje du skal teste ut deres Dirty Tempura neste gang: Frityrstekt scampi og avokado, toppet med chilimajo og dekket av frityrstekte søtpotetfries – kan det bli bedre?

Hvor: Skansegata 2 Pakhuset, 4006 Stavanger

You may also like...