Lei julemat? Så er disse restaurantene perfekte for deg

thumb image

I mange norske hjem har det stått ribbe, pinnekjøtt og riskrem på menyen de siste dagene. Men nå er juledagene overstått, og du begynner kanskje å bli sulten på noe annet enn julemat?

Julen er høysesongen for familieselskaper og tradisjonell norsk julemat, men uansett hvor godt det smaker, kan det også bli for mye av det gode. Hvis du er en av dem som begynner å bli litt lei av julemat, så fortvil ikke. Vi guider deg til romjulsåpne restauranter som serverer alt annet enn nettopp julemat.

Hekkan Burger

burger
Foto: Hekkan Burger

Hva sier du til en saftig burger med masse digg tilbehør? Så skal du ta turen innom Hekkan Burger. Den populære burgerkjeden holder åpent i hele romjulen, og de dyktige burgerkokkene står klare til å servere deg ekte comfort food. Med andre ord det perfekte stedet for deg som har lyst på noe annet enn julemat.

Hos Hekkan Burger kan du meske deg med kvalitetsburgere laget på norsk kjøtt fra norske leverandører, og servert på hjemmelaget og alltid rykende ferskt burgerbrød. Uansett om du foretrekker en klassisk cheesburger eller en spennende burger med chipotle, blåmuggost og bacon, så finner du garantert noe som faller i smak på deres fristende burgermeny. Du kan også velge og vrake mellom lekkert tilbehør og tykke milkshakes. Nam!

Du finner Hekkan Burger i kule lokaler sentralt i både Bergen, Stavanger og på Bryne.

Listen to Baljit

indisk mat
Foto: Listen to Baljit

Ta en pause fra julematen med digg indisk street food! Listen to Baljit byr på både tradisjonelle indiske favoritter og moderne gatemat – og felles for alle rettene er at de smaker himmelsk! Deres fantastiske kjøkkenteam består av erfarne kokker med stor lidenskap for det indiske kjøkken, og det kan virkelig kjennes på smaken.

Her blir du tatt med på en kulinarisk rundreise til India, og kan smake på alt fra spennende småretter til favoritter som butter chicken eller rogan josh. Gå heller ikke glipp av deres saftige naanbrød, kremede mango lassi eller fristende desserter. Hos Listen to Baljit får du både fine dining og street food i ett, så her er det garantert noe for enhver smak og anledning.

Den populære indiske restauranten holder til i koselige lokaler midt på Frogner. Den dyktige og hyggelige betjeningen sørger alltid for at stemningen er i topp, og at du får en god spiseopplevelse.

Sumo

asiatisk
Foto: Sumo

Gå for velsmakende sushi og lekre asiatiske retter i romjulen! Hos Sumo får du begge deler. Den folkekjære fusion-kjeden serverer mat med inspirasjon fra Asia, tilsatt en dose av det beste fra det europeiske og amerikanske kjøkken.

Hvis du begynner å bli lei julemat, kan du trygt ta turen forbi en av Sumos mange restauranter i Norge. Du finner det populære spisestedet i både Oslo (Bjørvika, Karl Johan, Solli Plass og Storo), Bergen (Vestre Torggate, Lagunen, Solheimsviken, Vestkanten Storsenter og Åsane Storsenter), Stavanger og Tromsø, samt på Jessheim. Her kan du velge og vrake mellom de lekreste retter. Hva med en stor sushi-tallerken – eller kanskje en frisk poké bowl? Du finner også krydrede vårruller og stekte dumplings på deres rikholdige meny – bare for å nevne noen av de mange fristelsene.

I tillegg til deilig mat, kan Sumo lokke med et stort utvalg av gode viner og cocktails, pluss en hyggelig og avslappende atmosfære. Perfekt når du trenger en pause fra juleselskapene.

Tranen

pizza
Foto: Tranen

Hvorfor ikke krydre romjulsmenyen med en førsteklasses pizza? Det er nemlig det du får på Tranen. Restauranten ligger midt i smørøyet ved Alexander Kiellands Plass, og er en del av den anerkjente pizzakjeden, Lofthus Samvirkerlag. Kjeden har oppnådd intet mindre en stjernestatus på Oslos pizzahimmel, og man forstår godt hvorfor når man setter tennene i en av deres lekre pizzaer.

Hos Tranen har de fokus på gode og kortreiste råvarer, og de henter helst ingredienser fra lokale produsenter. De har et stort og velsmakende utvalg av både hvite og røde pizzaer, og du kan blandt annet velge mellom pizza med reinsdyrcarpaccio fra Rorøs eller marinert kylling fra Stange Gård. Du finner også flere fristende vegetarpizzaer på menyen. Midt i blinken når du er fysen på noe annet enn julemat.

Du finner Tranen i flotte og lyse lokaler i Waldemar Thranes gate. I tillegg til utmerket pizza, kan de også lokke med hyggelig betjening og en god og uformell stemning.

Cartel’s Latin American Kitchen & Bar

julemat

Hos Cartel’s Latin American Kitchen & Bar står det heller ikke julemat på menyen. Den latinamerikansk fusionrestauranten kan i stedet lokke med alt fra deilige tacos til appetittvekkende margaritas. På menyen finner du et stort og fristende utvalg av krydret og smakfull mat, med utgangspunkt i amerikanske steakhouse-tradisjoner og latinamerikansk pasjon, ispedd en liten dæsj texmex.

Hos Cartel´s er det alltid en livlig og innbydende atmosfære. Og i tillegg til digg mat og god stemning, kan restauranten friste med en helt fantastisk cocktailmeny. Du kan velge mellom hele 49 forskjellige cocktails, så her finner du garantert noe som faller i akkurat din smak. Hvorfor ikke gå for en ekte romjulsfiesta?

Du finner den latinamerikanske restauranten i koselige lokaler sentralt på Solli Plass i Oslo og midt i Bergen Sentrum.

You may also like...