Ny-nordisk økologi hos Kolonihagen Frogner

thumb image

Midt i hjertet av Frogner finner du den idylliske Kolonihagen. Her serveres det ny-nordiske retter med en touch av gourmet, basert på økologiske og kortreiste råvarer fra lokale produsenter.

Godt gjemt i en kritthvit bakgård på Frogner finner du en liten grønn oase av et spisested, hvor du kan ta en pause fra storbyens larm og nyte fantastisk mat og herlig stemning. Velkommen til Kolonihagen.

Norges første økologiske spisested

Kolonihagen Frogner
Foto: Kolonihagen Frogner

Kolonihagen slo første gang dørene opp i 2009, som Norges aller første heløkologiske spisested. Restauranten ble en hit blant Oslos matglade innbyggere, som raskt fikk smaken for de lekre rettene, laget på økologiske råvarer fra lokale leverandører.

Mye har skjedd siden dengang, og etter en omfattende oppussing og relansering i 2017 ble konseptet spisset og ambisjonsnivået satt til nye høyder.

I dag er Kolniohagen et populært spisested for alle som er opptatt av økologi og elsker ny-nordisk mat.

Kritikerrost for sitt unike konsept

Kolonihagen Frogner
Foto: Kolonihagen Frogner

Både Aftenposten og VG har tidligere trillet terningkast 5 til spisestedet for deres lekne, men gjennomførte konsept. Og også DinnerBookings gjester er imponert over restauranten:

Den beste matopplevelsen vi har hatt på lenge. Helt fantastisk!

Selma

Nøkkelen bak Kolonihagens store suksess er høykvalitetsråvarer fra lokale leverandører og kokkehåndtverk i særklasse. For ikke å glemme deres sjarmerende nabolagsstemning.

Kolonihagen Frogner
Foto: Kolonihagen Frogner

«Kolonihagen skiller seg ut ved at vi er en nabolagsrestaurant for både store og små anledninger,» forteller Espen Hagestrand, som er en av driverne bak Kolonihagen.

Uansett om du skal møte venner til en spontan kveld med vin, ost og oliven i vinbaren, arrangere et privat selskap med 4-retters meny i restaurantens chambre separée – eller bare noe midt i mellom, så sørger Kolonihagen for at du får en velsmakende opplevelse og kan gå fornøyd hjem.

I tillegg til utsøkt mat, kan restauranten nemlig lokke med en sjarmerende betjening og koselig stemning. De delikate og lyse lokalene preges av den enkle og rene stilen som er så kjennetegnende for nordisk design, og det sørger for en innbydende og avslappende atmosfære.

Kvalitet, bærekraft og dyrevelferd i fokus

Kolonihagen Frogner
Foto: Kolonihagen Frogner

Kolonihagen var tidlig ute med sitt grønne konsept. Helt fra begynnelsen har restauranten blitt drevet med et ønske om å videreføre den nordiske matkulturen gjennom fokus på sesongbaserte råvarer fra bæreraftige produsenter:

«Vi er veldig stolte av å ha nære relasjoner til ulike lokale leverandører, og at vi kan benytte oss av deres fantastiske sesongbaserte råvarer tuftet på bærekraft og dyrevelferd,» sier Hagestrand.

Bruken av kortreiste, økologiske og bærekraftige råvarer gjenspeiles også i kjøkkensjef Jørgen Ravneberg sin matfilosofi. Og disse råvarene skal enten hentes fra gode folk på gode gårder, eller sankes direkte fra Norges ville natur.

Oppskriften på en god matopplevelse

Kolonihagen Frogner
Foto: Kolonihagen Frogner

Sammen med et dyktig og engasjert kokketeam, serverer kjøkkensjef Ravneberg både småretter og satte menyer – alle sammen basert på kompromissløse kvalitetsråvarer.

Og det er ikke bare maten som er økologisk hos Kolonihagen Frogner. Også alle vinene som serveres her er enten økologiske, organiske eller biodynamiske.

Så hvis du er sulten på å krydre januarmenyen med et lekkert og heløkologisk ny-nordisk måltid i hyggelige omgivelser, anbefaler vi at du legger turen innom Kolonihagen på Frogner.

You may also like...