Sulten på en litt annerledes julemeny?

thumb image

Julen er full av tradisjoner – ikke minst når det kommer til mat. Men hvis du sulten på noe annet enn ribbe og pinnekjøtt, så kan du jo gå for en litt alternativ julemeny i år. På disse restaurantene kan du nyte et fristende førjulsmåltid som ikke smaker av tradisjonell julemat, men som likevel får deg i skikkelig julestemning.

Døgnvill: Sett tennene i en juicy juleburger

julemeny
Foto: Døgnvill Burger

Døgnvill serverer saftige burgere av høy kvalitet, hjemmelagde fries og masse annet digg tilbehør, pluss tjukke milkshakes laget på premium fløteis. Nå i førjulstiden har de dyktige burger-kokkene hos Døgnvill dessuten drysset en stor porsjon julemagi over menyen, og resultatet vil garantert gi deg vann i munnen.

I år kan du velge mellom to fristende juleburgere, nemlig deres klassiske burger med Tallegio, karamelliserte hasselnøtter, bacon, spinat, gressløk og en lekker saus av chili, honning og Dijon-sennep på toppen. De har også en kjøttfri variant laget av bakte rødbeter, og toppet med chevresaus, rødløk, ruccola og granateple.

julemeny
Foto: Døgnvill Burger

Det er jo bare jul en gang i året, så hvorfor ikke unne deg en kremet pepperkakeshake til juleburgeren? Eller hva sier du til en dessert bestående av is med multelikør? Vi sier i alle fall ja, takk – begge deler.

Døgnvill kombinerer det tradisjonelle og moderne – både når det kommer til mat og interiør. De retroinspirerte lokalene er innrettet som en ekte amerikansk diner, og fra høytalerne strømmer klassikere innen både funk, pop og rock. Så her er stemningen like god som burgerne. Du finner den velsmakende julemeny på alle Døgnvills restauranter i både Oslo (Bjørvika, Vulkan og Tjuvholmen), Trondheim og Stavanger.

Sushibar+Wine: Stilfull førjulsfeiring med bærekraftig sushi

julemeny
Foto: Sushibar+Wine

Sushibar+Wine ble startet med en visjon om å kombinere karbonnøytral sushi og nordisk estetikk. I 2020 slo den finske sushikjeden dørene opp i Oslo, og siden åpningen har de tatt Oslo med storm med sine smakfulle retter og økologiske vin. Nå og helt fram til nyttår kan du dessuten smake deres julemeny.

Julemenyen kommer i to like velsmakende varianter: en 3-retters fiskemeny med bærekraftig norsk laks, og en 3-retters vegetarmeny med lekre grønnsaker. Begge julemenyene inneholder dessuten en fristende dessert. Og hvis du ønsker vin til maten kan du velge mellom et stort utvalg av økologiske viner fra uavhengige produsenter.

julemeny
Foto: Sushibar+Wine

Sushibar+Wine er den første sushirestauranten i Finland og Norge som har mottatt de to anerkjente bærekraftsertifikatene, ASC/MSC Chain of Custody og EcoCompass. Den finske sushi-kjeden samarbeider dessuten også med Verdens Naturfond (WWF).

Sushikjeden holder til i flotte lokaler på Valkyrien Plass og i Posthallen. Sushibar+Wine samarbeider med de to ikoniske finske designmerkene, Marimekko og Artek. De to merkene er for mange selve symbolene på den enkle, lyse og rene stilen som kjennetegner nordisk design. Og de har også satt sitt stilfulle preg på de to restaurantene.

Så hvis du er sulten på en estetisk restaurantopplevelse og en litt annerledes julemeny, skal du ta turen innom den finske sushikjeden i desember.

Cartel’s Latin American Kitchen & Bar: Førjulsfiesta

Foto: Cartel’s Latin American Kitchen & Bar

Cartel’s Latin American Kitchen & Bar er en latinamerikansk fusionrestaurant med alt fra deilige tacos til appetittvekkende margaritas på menyen. Og nå i førjulstiden kan de lokke med en julemeny full av spennende smaker.

Her kan du velge mellom fire forskjellige festive menyer, som inneholder alt fra popcornmuslinger og gambas, til torsk med krydret chorizopølse og Cartel´s egen sjokoladedessert.

De har også en vegetarisk julemeny med blant annet empanadas med ost og kjøttfri fajita. Du kan også gå for deres lekre dele-meny, som er perfekt hvis du skal på en romantisk date nå i førjulstiden.

Foto: Cartel’s Latin American Kitchen & Bar

Hos Cartel´s er det alltid en livlig og innbydende atmosfære. Og i tillegg til digg mat og god stemning, kan restauranten friste med en helt fantastisk cocktailmeny. Du kan velge mellom hele 49 forskjellige cocktails, så her finner du garantert noe som faller i akkurat din smak. Dette er kort sagt det perfekte stedet for en skikkelig førjulsfiesta.

Du finner den latinamerikanske restauranten i koselige lokaler sentralt på Solli Plass i Oslo og midt i Bergen Sentrum.

You may also like...