Tromsø-guide: Her finner du byens beste restauranter

thumb image

Det kryr av gode spisesteder i Tromsø, som du bør sjekke ut! Her lister vi noen av de beste restaurantene i den arktiske hovedstaden, så valget blir litt enklere for deg.

På 1800-tallet fikk Tromsø tilnavnet Nordens Paris, da den nord-norske byen ble kjent for sin blomstrende kultur og yrende sosiale liv. Et kallenavn som passer utmerket den dag i dag. Med et hav av nye og gamle restauranter i byen, kan Tromsø nemlig by på kulinariske opplevelser i særklasse.

Restaurant Smak: Lokalmat av ypperste klasse

Tromsø
Foto: Smak

Sentralt i Tromsø finner du Restaurant Smak. Spisestedet slo for første gang dørene opp i 2017, og fikk på kort tid status som et av Norges beste spisesteder.

Den lille arktiske restauranten har også fått plass i den anerkjente White Guide Nordic, så her venter det deg en fine dining-opplevelse litt utenom det vanlige.

Tromsø
Foto: Smak

Den elegante og intime restauranten har kun 6 bord og 24 plasser, noe som gir en ekstra hyggelig atmosfære. Menyen følger alltid årstidene, og rettene er laget på kortreiste råvarer av den aller ypperste kvalitet.

Hos Smak kan blir du tatt med på en kulinarisk rundreise i Nord-Norge. Fokuset er alltid på å servere gjestene de beste lokale råvarene fra både sjøen, fjorden, skogen og fjellet i den fantastiske arktiske region.

Hos Smak er det ikke bare maten som er i toppklasse. De har også en stor og smakfull vinmeny, og deres viner er nøye utvalgt for å framheve rettenes forskjellige smaker.

Hvor: Stakkevoldvegen 39, 9010 Tromsø

Fiskekompaniet: Det beste fra havet

Tromsø
Foto: Fiskekompaniet

Idyllisk plassert nede ved havnen i Tromsø sentrum, finner du Fiskekompaniet. Få ting slår kombinasjonen lekker sjømat og vakker havutsikt, og denne restauranten kan lokke med begge deler.

Menyen er som havet, i konstant endring, og er alltid fullspekket med ferske overraskelser og fantastiske smaksopplevelser fra den arktiske naturen.

Rettene som serveres gjenspeiler fiskerestaurantens ambisjon om å dele det ekte og naturlige som havet har å tilby, samt å sette alle de gode smakene fra Nord-Norge på smakskartet.

Hvis du ønsker å nyte et rikt utvalg av havets delikatesser i hyggelige og maritime omgivelser, er Fiskekompaniet med andre ord det perfekte stedet for deg.

Hvor: Killegreens gate 6, 9008 Tromsø

Casa Inferno: Pizza fra italienske kokker

Pizzarestaurant med autentisk karakter og kjærlighet for faget! Denne gjengen har tatt med seg et stykke Italia til polarsirkelen, og med vedfyrt steinovn serveres det nydelige pizzaer laget av italienske kokker i napolitansk stil og mange kvalitetsviner fra Italia. Alt dette i en steampunk-inspirert atmosfære.

Casa Inferno fokuserer på autentisk italiensk pizza og ingredienser, både når det gjelder mat og drikke. Imidlertid innlemmer de også fine lokale produkter som eget husøl og et godt utvalg av andre øl.

Casa Inferno er både en opplevelse for smaken av det italienske kjøkkenet og også en visuell opplevelse for den innovative stilen. Åpent hver dag i uken.

Hvor: Vestregata 2, 9008 Tromsø

Arctandria Sjømatrestaurant: Nyskapende mat fra havet

Hvis du er glad i sjømat, skal du ta turen til Strandtorget 1 i Tromsø. Her – idyllisk plassert på kaikanten – finner du nemlig Arctandria Sjømat Restaurant. Her serverer de lekre og nyskapende sjømatretter, laget på gode og lokale råvarer fra Nordland, Troms og Finmark.

Den koselige restauranten har et fristende utvalg av retter laget på fersk fisk, klippfisk, tørrfisk, samt sesongens skalldyr og hvalkjøtt på menyen. Og alle råvarene leveres til restauranten direkte fra ishavet. Du kan også smake på arktiske delikatesser som sel og rein, som er ekte nord-norsk festmat.

Arctandria Sjømat Restaurant hyller de nord-norske mattradisjonene, og deres rikholdige meny varierer i takt med hvilke regionale råvarer som er i sesong. Når høstmørket kommer snikende, kan du for eksempel nyte deres populære lutefisk, og når sola igjen kikker opp over horisonten, er det skreimølje på menyen. 

Hvor: Strandtorget 1, 9008 Tromsø

Restaurant Suvi: Proff sushi for alle

Suvi åpnet dørene i 2016, og har siden den gang blitt en av Tromsøs mest populære restauranter. Suvi er en hyggelig og passe intim restaurant med utmerket beliggenhet midt i sentrum, i umiddelbar nærhet til alle sentrums fasiliteter.

Suvis varierte meny har noe for enhver smak. Et variert utvalg av sushi, for både nybegynnere og mer erfarne sushielskere. Restauranten tilby en stor meny for veganere og mange spennende retter fra flere asiatiske land.

Suvi er kjent for sin lune stemning og har hyggelige og dyktige servitører om ønsker deg velkommen og kan svare på alle spørsmål om den spennende menyen, og de er med på å lage en flott ramme rundt besøket hos Suvi – Tromsøs aller beste sushi-restaurant, ifølge DinnerBookings gjester!

Hvor: Grønnegata 48, 9008 Tromsø

Bardus Bistro: Uformell bistro i nordisk stil

På Bardus Bistro møtes søreuropeiske bistrokultur med det ypperste av nord-norske delikatesser, under sloganet: More fun than formal.

Den trivelige bistroen holder til i historiske lokaler midt i hjertet av Tromsø. Her hersker det en uformell og varm stemning, som gjør at man øyeblikkelig føler seg som hjemme. Legg til en meny som gir deg vann i munnen og hjemmelagede arktiske cocktails, og du har oppskriften på en uforglemmelig kveld.

Hos Bardus er det sjeldent at ingrediensene kommer fra andre steder enn Tromsø og omegn. I tillegg til å sette kortreiste råvarer og nord-norsk matkultur i søkelyset, er menyen alltid sesongbasert.

Skal du gå for en av hovedrettene på kveldsmenyen kan den populære reinsdyrsretten sterkt anbefales. Men du finner også flere lokale delikatesser som klippfisk og torsk. Og etter maten kan du jo unne deg en drink laget på arktisk tang?

Hvor: Cora Sandels gate 4, 9008 Tromsø

Nitty Gritty: Tilbake til de glade 20-årene

Tromsø
Foto: Nitty Gritty

Er du en av de som drømmer om å kunne reise tilbake i tiden? Et besøk hos Nitty Gritty Bar & Grill i Tromsø, er nesten som å reise i tidsmaskin tilbake til 1920-tallet.

Den stemningsfulle restauranten kaller seg selv for et «old school» slaktersted, og her er det den åpne grillen og tradisjonell BBQ som står i sentrum. Pluss utrolig digge cocktails!

Tromsø
Foto: Nitty Gritty

I restauranten henger det kroker og utstyr ned fra taket som i de gamle slaktehusene, og det elegante interiøret leder tankene hen på en svunnen tid.

På menyen står et stort og fristende utvalg av alt godt fra grillen, og du finner både fristende småretter og hovedretter. I tillegg til desserter som garantert vil få smaksløkene dine til å juble.

Hvor: Storgata 93A, 9008 Tromsø

Hildr: Stedet for intime og hyggelige helaftener

Tromsø
Foto: Hildr

Hildr er en familiedrevet nabolagsrestaurant som åpnet dørene i 2015, og allerede i 2016 kom restauranten på pallplass da iTromsø kåret byens beste spisested.

Navnet Hildr kommer fra tittelen på en av bøkene til Bernt Live, og restaurantens forkjærlighet for det litterære kommer også tydelig frem i baren, som gir deg en følelse av å være på et sjarmerende bibliotek.

Tromsø
Foto: Hildr

Hos Hildr kan du nyte alt fra lokal husmannskost til tapas og fjonge drinks. Rettene henter inspirasjon både fra nord-norske mattradisjoner og internasjonale smaker – gjerne i spennende og utrolig smakfulle kombinasjoner.

Hver søndag inviterer den sjarmerende Tromsø-restauranten dessuten innafor til god musikk, velsmakende drikke og uforglemmelig stemning.

Hvor: Skippergata 11, 9008 Tromsø

Full Steam: Smakebit på nord-norsk fiskerihistorie

Full Steam ble etablert i 2018 og ligger fantastisk til på den gamle Bangsundbrygga i Tromsø, som før i tiden fungerte som byens fiskerimottak. Her får gjestene mer enn et godt måltid – de kan også oppleve den rike nord-norske fiskerihistorien på nært hold.

Restauranten er innredet som en levende utstilling, og gjennom små fortellinger får man innblikk i skreifiskets historie i de nordligste fylkene, og ikke minst i tørrfisken og tranens viktige rolle.

Tromsø
Foto: Full Steam

I restauranten serveres det kortreiste og tradisjonelle matretter som torsketunger, tørrfisk, fiskesuppe og skrei. Kanskje matretten du får servert er dagens fangst etter en lang og hard dag på fiskefeltene?

Hos Full Steam får du med andre ord både et smakfullt, kortreist måltid og et spennende innblikk i en næring som har preget Norge i mer enn 1000 år.

Hvor: Søndre Tollbodgate 3, 9008 Tromsø

You may also like...