Nå er blåmuggost og trøffel pizzaens beste venn

thumb image

Gjør som de beste pizzabakerne i verden: Prøv noe nytt.

De beste pizzabakerne gjør det hele tiden: Ser etter nye muligheter.

Sorbillo

Gino Sorbillo står bak en av verdens beste pizzarestauranter, Sorbillo i Napoli. Her går gamle italienske tradisjoner hånd i hånd med nye spennende kombinasjoner. «Jeg bytter ut ingrediensene hele tiden», sa Sorbillo til spisenettstedet Munchies i 2015.

https://www.instagram.com/p/BPUrhSZFv54/?taken-by=sorbillo

Sorbillo kan finne på å bruke gule tomater i stedet for røde, buffalo mozzarella i stedet for vanlig ost – eller noe helt annet. Hans tilgang til pizza har blitt verdenskjent, og Sorbillo har etter hvert utvidet med pizzarestauranter i både Milano og New York.

BÆST

Også i det kalde nord er det rom for lek. I København er BÆST regnet som en av byens beste pizzarestauranter. Brødet er fortsatt sprøtt og sirkelformet, men mye annet skiller seg ut på det københavnske spisestedet.

https://www.instagram.com/p/BKbp530Akpp/?taken-by=baestcph

BÆST er nemlig noe så unikt som italiensk-dansk pizzarestaurant. Ta en titt på 9’ern på menyen, så skjønner du hva vi mener. Pizza med blåmuggost, potet og furu. Ikke særlig tradisjonelt, eller hva?

Eataly Ristorante

I Norge er Elio Corsi på Eataly Ristorante en av de beste i sitt fag. Italieneren har siden 2014 utmerket seg med 1. plass i pizza NM, 1. plass i EM og 3. plass i verdensmesterskapet i pizza. Tidligere i år vant han nok en gang NM, denne gangen med en pizza fylt med jordskokksaus, langtidsstekt fjell-lam og trøffel.

Utradisjonelle ingredienser, utvilsomt, men for Elio er det litt av poenget.

https://www.instagram.com/p/BPnOK7ZDczJ/?taken-by=eatalyristorante

Da vi snakket med Elio tidligere denne måneden, la han vekt på betydningen av å hele tiden utfordre seg selv. Ikke bare ute i verden, men også internt i restauranten. Når Elio er på jobb, konkurrerer han derfor med de andre på kjøkkenet. Kun på den måten kan han bli bedre.

Eataly Ristorante i Oslo kan du smake noen av de verdensberømte pizzaene til Elio. Her finner du klassiske pizzaer, men også mer fargerike alternativer. Hvem vet – kanskje du finner en helt ny favoritt.

Book Eataly her ➤

 

LES OGSÅ: Guide: Her får du best italiensk mat i Oslo
LES OGSÅ: Guide: Disse spisestedene serverer digg delemat

You may also like...