Nå er blåmuggost og trøffel pizzaens beste venn

thumb image

Gjør som de beste pizzabakerne i verden: Prøv noe nytt.

De beste pizzabakerne gjør det hele tiden: Ser etter nye muligheter.

Sorbillo

Gino Sorbillo står bak en av verdens beste pizzarestauranter, Sorbillo i Napoli. Her går gamle italienske tradisjoner hånd i hånd med nye spennende kombinasjoner. «Jeg bytter ut ingrediensene hele tiden», sa Sorbillo til spisenettstedet Munchies i 2015.

Sorbillo kan finne på å bruke gule tomater i stedet for røde, buffalo mozzarella i stedet for vanlig ost – eller noe helt annet. Hans tilgang til pizza har blitt verdenskjent, og Sorbillo har etter hvert utvidet med pizzarestauranter i både Milano og New York.

BÆST

Også i det kalde nord er det rom for lek. I København er BÆST regnet som en av byens beste pizzarestauranter. Brødet er fortsatt sprøtt og sirkelformet, men mye annet skiller seg ut på det københavnske spisestedet.

View this post on Instagram

The number 9! Potato blue cheese and crown dill

A post shared by BÆST (@baestcph) on

BÆST er nemlig noe så unikt som italiensk-dansk pizzarestaurant. Ta en titt på 9’ern på menyen, så skjønner du hva vi mener. Pizza med blåmuggost, potet og furu. Ikke særlig tradisjonelt, eller hva?

Eataly Ristorante

I Norge er Elio Corsi på Eataly Ristorante en av de beste i sitt fag. Italieneren har siden 2014 utmerket seg med 1. plass i pizza NM, 1. plass i EM og 3. plass i verdensmesterskapet i pizza. Tidligere i år vant han nok en gang NM, denne gangen med en pizza fylt med jordskokksaus, langtidsstekt fjell-lam og trøffel.

Utradisjonelle ingredienser, utvilsomt, men for Elio er det litt av poenget.

Da vi snakket med Elio tidligere denne måneden, la han vekt på betydningen av å hele tiden utfordre seg selv. Ikke bare ute i verden, men også internt i restauranten. Når Elio er på jobb, konkurrerer han derfor med de andre på kjøkkenet. Kun på den måten kan han bli bedre.

Eataly Ristorante i Oslo kan du smake noen av de verdensberømte pizzaene til Elio. Her finner du klassiske pizzaer, men også mer fargerike alternativer. Hvem vet – kanskje du finner en helt ny favoritt.

Book Eataly her ➤

 

LES OGSÅ: Guide: Her får du best italiensk mat i Oslo
LES OGSÅ: Guide: Disse spisestedene serverer digg delemat

Du liker kanskje også...