Brunsjguide: Disse spisestedene er perfekte for late dager

thumb image

Hvorfor ikke bytte ut frokosten med brunsj på et av disse spisestedene?

Frokost er dagens viktigste måltid, sies det. Men når det endelig er helg, kan det være hardt å komme seg opp. Ett kompromiss måtte til, foreslo den engelske skribenten Guy Beringer i 1895.

I essayet «Brunch – a plea» beskriver den fantasifulle engelskmannen ideen om brunsj: Et spisested som tilbyr frokost- og lunsjretter utover hele dagen, og hvor man kan ramle inn når man har fått en drink eller to for mye kvelden i forveien. Beringers idé var enkel: Det må være lov å ta det litt rolig i helgen.

I dag står essayet tilbake som en profeti. «Brunsjerne» har det blitt mange av, og tilbudet har vokst med etterspørselen – også her hjemme.

Men hvor skal du brunsje når du er i Oslo? Her er tipsene du trenger.

1. Å

Foto: Å

I begynnelsen av oktober åpnet kaféen Å i Nasjonalbibliotekets historiske lokaler. Her kan frokost-skulkerne komme innom for smørbrød, cocktails og afternoon tea. Supert stedt å besøke hvis du har lyst på en smak av Danmark.

Book Å her ➤

2. Grådi

https://www.instagram.com/p/BaPinIgjqaX/?taken-by=gradi_restaurantogbar

Grådi er et like utmerket sted på dagen som på kvelden. Retter som avocadotoast og pannekaker gjør dette til et attraktivt sted for brunsjentusiaster. Her vil du neppe angre på at du droppet frokosten. Restauranten ligger hyggelig til på Tøyen.

3. Nord & Natt

Foto: Nord & Natt

Tøyens kronjuvel, ifølge DN. Den trivelige restauranten på Tøyen er kjent for hyggelig betjening og strålende mat. Hver søndag disker kjøkkenet opp en stor brunsjbuffet med godt brød, pålegg i alle tenkelige varianter, diverse salater og mye annet godt.

Book Nord & Natt her ➤

4. Åpent Bakeri

https://www.instagram.com/p/BaJPB8fgRGd/?taken-by=apentbakeri

Holder til i den historiske bygningen Tranen i Waldemar Thranes gate. Fra disken kan de friste med ferske bakervarer, brunsj fra kjøkkenet, sandwicher og god kaffe. På kveldstid forvandler Åpent Bakeri seg til pizzarestauranten Lofthus Samvirkelag.

5. Kolonihagen Frogner

Kolonihagen har flere filialer i Oslo. Restauranten på Frogner går foran som den mest ambisiøse. Brunsj er kanskje å strekke det litt langt, men dagens 3-retter fra lunsjmenyen er perfekt hvis du har lyst på noe helt utenom det vanlige. Kolonihagen Frogner gjenåpnet i midten av september.

Book Kolonihagen her ➤

 

LES OGSÅ: Guide: Her får du digg asiatisk mat i Oslo
LES OGSÅ: Guide: Her får du best italiensk mat i Oslo

You may also like...