Guide: Her får du fantastisk sjømat

thumb image

Havet rundt vårt langstrakte land kan skryte på seg å ha noen av verdens beste råvarer. Dette er heldigvis noe mange restauranter vet å benytte seg av.

I denne listen får du inspirasjon til hvilken restaurant du skal dra til hvis du vil ha ordentlig god sjømat.

Bro

https://www.instagram.com/p/BlngtaGDFSE/?taken-by=broalesund

Bro i Ålesund jobber rundt begrepet kystgastronomi, noe som gjenspeiles i menyen. Kjøkkensjefen er ingen ringere enn Ronny Kolvik, som de siste syv årene har vært kjøkkensjef på anerkjente Arakataka i Oslo. Menyen varierer for å forsikre de beste råvarene, men har inneholdt alt fra blåskjell med brunet smør og ramsløk til sjøkreps med jordskokk, kjørvel og gran.

Hvor: Notenesgata 1 , 6002 Ålesund

Book Bro her ➤


Restaurant Nyt

https://www.instagram.com/p/BDk4_fagt8u/?taken-by=restaurantnyt

Restaurant Nyt i Bodø vet å benytte seg av den gode nordnorske fisken. Restauranten spesialiserer seg på fine dining og tilbyr en meny der du kan velge mellom alt fra 4 til 7 retter. På menyen finner du retter som kveite med vårløk og breiflabb med grønnkål.

Hvor: Dronningens gate 26 , 8006 Bodø

Book Restaurant Nyt her ➤


MAKI Restaurant

https://www.instagram.com/p/BmWHlBPjKsE/?taken-by=makirestaurant

Autentisk og populær fiskerestaurant som ligger sentrumsnært til i Ålesund. Velg fritt fra à la carte-menyen eller gi deg hen til kjøkkenet. Kokkene har stor kunnskap om maten på menyen, fiskens historie og hvilke arter som er i sesong. Menyen endrer seg ofte, i takt og tone med de norske årstidene.

Hvor: Apotekergata 5 , 6004 Ålesund

Book Restaurant Maki her ➤


Sjøbua Restaurant

https://www.instagram.com/p/BlfwwCjHw4L/?taken-by=celineostnes

Det er ikke få gode fiskerestauranter i Ålesund. I Brunholmgata  langsmed vannet ligger Sjøbua Restaurant og vaker. Det enkle står i fokus hos Sjøbua: fiskens særpreg. Kokkene på kjøkkenet er heller ikke fremmed for å eksperimentere med alle mulige fisketyper, og her vil du få muligheten til å spise fisk du kanskje aldri har hørt om.

Hvor: Brumholm gt. 1A, 6004 Ålesund

Book Sjøbua Restaurant her ➤


Engø Gård 

https://www.instagram.com/p/BmZBVnXAVaG/?taken-by=engogardhotelrestaurant

Historisk hotell og restaurant i fantastiske omgivelser på idylliske Tjøme. På Engø Gård kokkeleres det etter sesong og tilgjengelighet. Det legges stor vekt på å bruke lokale og skandinaviske råvarer, og på sommermenyen finner man alt fra kamskjell til breiflabb.

Hvor: Gamleengøv. 25 , 3145 Tjøme

Book Engø Gård her ➤

 

Emmas Drømmekjøkken

https://www.instagram.com/p/BhrFkMmFtnW/?taken-by=emmasdrommekjokken

Vis-à-vis den vakre domkirken i Tromsø sentrum finner man Emmas Drømmekjøkken. Her får man klassiske nordnorske retter med en touch av fransk eleganse. Stedet kjennetegnes av kjærligheten for det som nordpå kalles «skikkelig mat». Altså retter laget med gode, lokale råvarer. Boknafisk av skrei og fiskegrateng er to slike autentiske nordnorske retter som aldri tas av menyen.

Hvor: Kirkegata 8 , 9008 Tromsø

Book Emmas Drømmekjøkken her ➤

Arakataka

https://www.instagram.com/p/BjxLtYkhnZn/?taken-by=restarakataka

Arakataka er en nordisk gourmetrestaurant med rimelig priser. På kjøkkenet sjonglerer kokkene med gode råvarer og tryller frem fantastiske retter til en rimelig pris. På menyen finner du en rekke nordiske retter. Hvis du er virkelig sulten, kan du bestille fem retter og få hver rett for kun 119 kroner.

Hvor: Mariboesgate 7, 0183 Oslo

Book Arakataka her ➤


Strand Restaurant

https://www.instagram.com/p/BmLvL5Sgrts/?taken-by=strandrestaurant

Moderne restaurant i billedskjønne omgivelser i Bærum. Menyen på Strand Restaurant bygger på norsk matkultur. Råvarene er primært norske. Som seg hør og bør er det høy kvalitet på det som serveres. Spisestedet følger de norske årstidene, og maten tilpasses vær og vind. På menyen kan du finne retter som røkt kongekrabbe og melkeposjert villkveite.

Hvor: Strandalleén 48, 1368 Stabekk

Book Strand Restaurant her ➤

 

Har du lest disse guidene?

 

You may also like...